64

Анонимен

преди 2 години

"Защо някой да плаща наем от 800-1000 лева в София, като може да получи същите условия за 3-4 пъти по-малко пари в някой малък провинциален град или село?" - Може, но не са абсолютно същите условия. Малко е кофти, ако меснтата гимназия е пред затваряне, а детето ти трябва да пътува по 2 часа на ден или направо да се изнесе на квартира, още на 13/14 години.

63

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 69 - Дано имаш чадър, че злобицата ще се лее.

62

Анонимен

преди 2 години

"И кой немец ще ти позволи да си развяваш байрака в България докато той ти плаща?? То това не е конкурс по желание." - И да допълня. Не само миналата, а и тази стояха месеци наред в Бг. От 12.2020 до 04.2021 единия не се беше прибирал в Германия... :) ... После лятото същата история. Стоя 2-3 месеца в Бг. Бачка си и това е, няма проблем... :)

61

Анонимен

преди 2 години

"И кой немец ще ти позволи да си развяваш байрака в България докато той ти плаща?? То това не е конкурс по желание." - хахах ... Ами вършиш си работата и немеца е доволен... :) ... Както писах по-долу само аз познавам няколко човека, които миналата година месеци наред си стояха тук в Бг, а обикновено работят и живеят в Германия. Може да ти се струва невероятно, но е факт. Ако искаш не ми вярвай, аз нямам проблем с това. Рано или късно ще се убедиш сам, че се случва и че е възможно... :)

60

Анонимен

преди 2 години

Това е добра новина за провинцията и лоша за наемодателите в големите градове. Защо някой да плаща наем от 800-1000 лева в София, като може да получи същите условия за 3-4 пъти по-малко пари в някой малък провинциален град или село? Естествено има и недостатъци като по-скучен нощен живот, по-лошо здравеопазване и т.н., но всеки сам да си прецени. Факт е,че някои ще изберат спокойствието и чистия въздух и ще си харчат парите някъде другаде,а не в София т.е. ще стимулират провинциалната икономика.

59

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 62 - В България не бих се върнал, поради злобата. Не бих отишал и в голям град, защото са ми по-чужди от сегашният ми град в чужбина. За немска фимра, по-може. Но за япоснко - повечето японци са много зле с английският и е нещо, като в Индия. Всичко го говорят, но само те си се разбират, като го говорят.

58

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 64 - Този, които искса добре свръшена работа. И не е немец, а е датска комоания.

57

Благо

преди 2 години

100% работа от вкъщи за винаги!

56

Анонимен

преди 2 години

Вече имам няколко приятели, които обмислят вариант да работят за немска фирма (или някаква друга), но да се върнат в България и да бакат оттук home office. Изкараха няколко месеца с работа от тук за немски фирми. Това е бъдещето т.е. всеки ще може да работи ако иска и за японска фирма, стига да знае езика (след време и да не го знае, няма да е пречка) и да го наемат естествено. Така заплащането в световен мащаб ще започне да се уеднаквява, което е добре за Бг на този етап поне... :)

55

Анонимен

преди 2 години

Неграмотници престане с това хоум офис. Казва се дом. Дом офис или домашен офис.

54

Anonimen

преди 2 години

Съгласна съм, че работодателят печели най-много от хоум офис, но работниците печелят - вечер да изгладиш дрехи за другия ден, ставаш, сняг, студ, влачиш дете по детска градина, чудиш се какво да обядваш, в задръстванията да го вземеш от градината, утре е болно..абе не ми хвалете офиса

53

Анонимен

преди 2 години

До Shark - И още нещо... Остави хоумчето. Представи си, че вместо smartphone имаме smart очила или нещо такова, които носим постоянно навън (без такива те глобяват, все едно си без лична карта) и примерно аз и ти сме приятели, виждаме се навън и започваме да си говорим. Целият ни разговор ще преминава през тези устройства и не че някой специално ще го преглежда, но ако някой ден ти тръгнеш да ставаш президент, някой ще си направи труда и ще провери записите от очилата ти за пикантни истории...

52

Анонимен

преди 2 години

Страхотно, хоум офисче, после мета вселена за свободното време, а защо не и за работното. По цял ден по пижама на стола пред монитора и без социални контакти. "Мечта".

51

Анонимен

преди 2 години

Ако трябва да сме честни в офиса през повечето време хората клюкарстват и не можеш да се концетрираш да си свършиш работата.

50

Анонимен

преди 2 години

Не мислете, че на някой му пука за работника, всичко е в услуга на работодателя.

49

Shark

преди 2 години

До 49. Напълно съм съгласен с това, което казваш. Имах предвид, че има разсеяни хора, няма да обърне внимание че е 18ч. А като е в офиса, като тръгнат всички и ще се сети. Иначе за социалния живот е така, нищо чудно това също да е търсен ефект. Както и следенето. Абе за да го правят, значи им е изгодно. И не е само пестенето на разходи за офис. Има и други неща, някои от тях дори не може да ни минат през ума. Не съм привърженик на конспиративни теории, но в случая има нещо такова.

48

А

преди 2 години

До До ИкономистАз пък съм в офиса, ама пак пиша глупости във форумите... голям праз, че ще кибича тука цял ден като работата съм си я свършил за 6 часа примерно.

47

A

преди 2 години

В някои държави може би, но при нас вероятно ще дойде тази мода чак след 20 години (с изключение на някои по-модерни международни компании, работещи в България). Масово българските работодатели искат да могат да си следят служителите на място какво правят (не че и на място служителите пак не могат да си бъркат в носа по цял ден)... За пример - една от най-големите работодателски организации, която уж пуска заповеди за дистанционна работа, но шефът - ченге иска всички да са на място!

46

Анонимен

преди 2 години

До Shark - Тук ще поспоря с теб. В 18:00 си затварям компютъра и повече никой за нищо не може да ме търси. Факт е, че съм по-ефективан, защото колегите не ме занимават с глу_пости, но целта е не толкова експоататорска, колкото "разделяй и владей". В офис с 20-30 човека се запознаваш с хора, ставате приятели, излизате, имаш по-сериозен социален живот. Вкъщи си изолиран и цялата ти комуникация с колегите преминава през програми, които могат да се следят, ако се наложи. Мисли в тази посока... :)

45

Пепи

преди 2 години

вече е 168 часова работна седмица . преди беше 40 часова - 5 дена по 8 часа и изключваш . Сега си нон стоп на разположение .