136

Анонимен

преди 2 години

@@@@, когато имаш частен бизнес, си то управляваш! И водиш сметка за доброто състояние на работещите за теб, за бизнеса! Тези могат да работят и изцяло. Защо не го правят? Къде са тези 2 милиона със сертификати? За себе си знам, че по-рядко понасям повече и повече заведения, и ги избягвам. Имам сертификат, но ми омръзна от мърлявщина и наглост! Ами това е! Аз водя грижа за семейството и детето, не съм родител на частни собственици. Частен бизнес! Има клиенти! За добрите!

135

Анонимен

преди 2 години

Тотален бойкот на кръчмите, докато не се обявят срещу сертификатите!

134

Анонимен

преди 2 години

До """Ами плащай си и ти осигуровки и ти ще ходиш на море какво завиждаш на старите хора по 40 години трудов стаж и накрая защо ходела на кафе или на море! Да са живи и здрави хората това поне са заслужили!""" _____________________ По принцип е така. Но, колко пенсии се плащат от хора, нямащи (почти) никакъв стаж? Някои са се грижили за болни, има и други обстоятелства, но ... голяма част нямат стаж т.т. не са работили!

133

Анонимен

преди 2 години

В България като кажат "бизнеса" и се разбира кръчмите. Коя, пере, коя едва изкарва, няма значение. Да им се дават осигуровките. А че всяка *** със осигуровки и е в сивия сектор, няма значение.

132

Анонимен

преди 2 години

Да не забравяме, че това са частници, пък искат ние да им плащаме какво ли не. Досега не са давали от печалбата си.

131

Анонимен

преди 2 години

Щом им ограничават правото на труд по някакъв начин, значи трябва да ги компенсират... Така е навсякъде в цивилизованите държави. Без протести няма да получат нищо. Персонала им остава без доходи точно преди зимата. -------------------------- Правото им на труд не е ограничено. Напълно могат да са отворени. И както чета, имат мноооооого потенциални клиенти. Да ги спечелят! А могат ли всъщност? Май не, масово...

130

Анонимен

преди 2 години

Имат пълното право да искат обезщетение за това, че им спират клиентите с този сертификат... ----------------------------------- Нали над 2 000 000 ИМАТ сертификати? Те не са "спрени" да са клиенти.

129

Анонимен

преди 2 години

До "Абсолютно прав е човека... Сертификатът е глyпост и дискриминация... Нищо друго... Хиляди хора останаха без работа и доходи заради глyпака Кацаров и Чорапа." ___________________________________________ ___________ Повече от ДВА МИЛИОНА българи имат тези сертификати, как така нямат работа, клиенти? Хора над 16-годишни! Явно нямат клиенти не заради сертификатите!

128

Анонимен

преди 2 години

До 139 "осигуряваха персонал на 4часа"От години не смеят да осигуряват на 4часа,освен ако действително се работи 4часа.Проверки се правят и глобяват жестоко!Но ,иначе масово осигуряват на минимална заплата .

127

Анонимен

преди 2 години

До138България няма нужда от развитие на кръчмарския бизнес, сервитьорки, камериерки и портиери, а има нужда от развиване на високи технологии, ИТ, медицинска апаратура, атомна енергетика, компютърни системи, металургия, селско-#Нямаш си напрестава какви големи сметки и колко алкохол погълват високотехнологичните специалисти.Това лято беше най-оборотното от както съществува кръчмарски бизнес,от локдауни хората бяха зажаднели за кръчми и певачки!

126

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

Га взимаха по 18лв за хамбургер в Слънчака, 10лв за подметка парче пица и 4лв. за чай в Банско не реваха, га не си отчитаха оборота, и осигуряваха персонал на 4часа минимална пак не реваха, а сега ние да им плащаме Малдивите и Бали Бали... Масата са си еВали тия наглеци.

125

Варна

преди 2 години

Ем народа ни е такъв(про,*Ст) и затова ще страдат всички. Дори и ваксинираните, които изглежда са единствените с две мозъчни клетки в главите...Голямо геройство да не се ваксинират. Всички отварят ние ще затваряме. Не знам как ни търпят в ЕС.

124

Анонимен

преди 2 години

Когато някой иска пари от държавата значи иска пари от всички вас.Плащайте .

123

************

преди 2 години

"Ресторантьорите продължават да призовават за равенство и "зелените сертификати" да се изискват във всички сфери."....Сами си подписват смъртната присъда...Да имат предвид, че накрая и тези със зелените хартии ще престанат да ги посещават....Затова е хубаво да помислят много добре какво си пожелават...

122

до Жириновски

преди 2 години

Кой ти дава да правиш производство тук бре?!Не ти ли е ясно,че ако не те пази политик си ЧАО!Или никога не си се занимавал с бизнес,или си някой пенсионер с носталгия и вярваш,че СДС бяха десни.Само комунисти са тук не ти ли е ясно?!А комунист конкуренция не търпи!Той знае да отчита рекет и да гази закона!Само лъже и краде!

121

Чочо

преди 2 години

Ами май им е време да си намерят истинска работа.

120

Жриновски

преди 2 години

Бах колко са важни кръчмарите. Да вземат от болниците и училищата и да им дадат на тях..... Мързеливци с мания да са шефчета. Ако вместо в кафенета, кръчми, наргилета и кючекцийници младите хора работеха в производството сега щяхме да сме напред, но не дебели, брадясали, татуирани 20 годишни *** с по 10 лв в джоба смучат чибуците по цял ден.

119

Анонимен

преди 2 години

Не сте 200 хиляди, пък ако сте явно сте мишки, а не хора. Не 200, 50 хиляди да се бяхте изсипали на жълтите павета, радев и кацарката щяха да се *** и нямаше да има сертификати, пък вий - 200 чиляка на орлов мост за 2 часа. И оня охранения де ви е лидер, да се ваксали хората, че да сте можели да работите - е няма такива наглеци, фалирайте, и без вас можем

118

ЩЕ ЕМИГРИРАМ ЗАВИНАГ

преди 2 години

Самоосигурявам се имам дребна фирма.Държавата една стотинка не ми е дала,а аз внасям реални осигуровки и данъци,АМА РЕАЛНИ ПАРИ НЕ КАТО ДЪРЖАВАТА САМО ДА СЕ ВОДИ,ЧЕ ВНАСЯ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ!!!!!На финала като затвориха всичко Горанов излезе на телевизора и каза,че съм маргинал и нищо,че ми е затворен бизнеса и не работя,няма да ми даде нищо!Та да гласувам ли?Да се броя ли?Да се явя ако ме повикат при война ли?Ами нали трябва да ги изтрепам първо тях преди да спазя клетвата и да убия врага?!

117

Васил

преди 2 години

Добре де. Ако се ваксинират ще работят. Стига само са искали от "лошата" държава.