56

Анонимен

преди 2 години

Светът стана една абсурдна ко,чина.

55

Анонимен

преди 2 години

Ами пасете си животните в пясъка в пустинята или на брега на океана и спрете птиците, като не били важни растенията.

54

Анонимен

преди 2 години

До СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦКаквото и да дрънкаш, без растения - няма живот на планетата, това е, и то по много причини, не само заради кислорода, а това за въглеродния двуокис , сме го учили в 9 клас, а за фотоснтезата още в началните класове, то и дете ще го разбере, че без дървета и растения, няма живот.

53

Анонимен

преди 2 години

Зеления цвят на растенията , се обрузува при фотосинтеза с помощта на хлоропласти, а за да се получи фотосинтеза, на растенията им е необходим въглероден двуокис.2n CO2+ 2n H2O + фотони -----------> въглероден диоксид + вода + светлинна енергия → въглехидрати + кислород

52

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 2 години

Климатичните промени са факт, ще продължават и за напред и ситуацията ще става доста по-напечена за все по-голяма част от населението. Поради тази причина, елита е взел решение за редуциране на популацията. Тръби се, че поради пандемията от корона трябва да се ваксинират 70% от населението за да се придобие групов имунитет. ОК, 70% от 7 милиарда е приблизително 5 милиарда. Остават някакви 2 милиарда - 1 милиард златен и 1милард обслужващ персонал !

51

Пацо

преди 2 години

Е, щем и дърветата станаха ***, няма спасение

50

СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ

преди 2 години

Денноносреднат ход на отделяне и поглъщане на въглероден диоксид от океана е три пъти по голям от средната концентрация на диоксид във въздуха. При отсътсвие на светлина растенията отделят въглероден диоксид...Азбучни факти за които няма нищо в зелената сделка.

49

Анонимен

преди 2 години

КАКТО КАЗВАТ СТАРИТЕ ХОРА - "Като стои, стои и на магарето "чуш" вика", че и тези така, нямат си друга работа и отвреме на време изтърсят по някоя глупост и всяват паника у хората, но и хората , вече не им се връзват на глупостите и фалшивите новини.

48

АнонимеН

преди 2 години

БИЛ ГЕЙТС: СПОКОЙНО ЗАЕЛ СЪМ СЕ И ДО КРАЯ НА 2022-РА ЩЕ Е ВАКСИНИРАНО НАД 80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, А ДО 2023-ТА 95%! НАПЪЛНО ОЧАКВАМ ВАКСИНИТЕ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА ДО 2030-ТА ГОДИНА! ВСИЧКО Е ПО-ГРАФИК!

47

Анонимен

преди 2 години

Карвалхо е португалска фамилия и се чете Карвальо

46

Анонимен

преди 2 години

До "Пълни глупости. Дърветата отделят кислород и поглъщат въглероден двуокис. Пропаганда за ***." --- ти и другите 5-***, които са ти писали плюса, имате нужда да се върнете обратно в училище. Знания се искат, не мнения.

45

Анонимен

преди 2 години

Ще има нова ваксинка, благодарение на която всеки набучили си я ще усвоява въглероден двуокис, ще освобождава кислород и ще получи розав сиртификат.

44

Анонимен

преди 2 години

Цялото количество свободен кислород на планетата се отеля предимно от растенията и донякъде от океана, отделящи кислород при фотосинтеза. Натиснах ти плюс неволно, но точно обратното е - растенията поемат въглероден диоксид и отделят кислород. Без растения няма живот, затова и белодробните санаториуми са в горите.

43

Истината

преди 2 години

Колкото повече ЕС става зелен, толкова повече големите икономики като Китай, Индия и Русия увеличават CO2 емисиите. Резултата е, че Европа плаща сметката. Няма ли световно единство няма смисъл от никоя мярка

42

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 42И във края ня краищятя опираме до това:Колко кислород потребяват новите организми и дали потреблението не е по-високо от генерирането?

41

Анонимен

преди 2 години

Тиражират тази новина в цяла западна европа от няколко дни.Чудят се как да ни наврат ,,климатични промени" и да вменяват подобни глупости за да се застраховат за следващата голяма далавера.Повръща ми се от тоя съюз и всички организации които са в основата на всички тези глупости .Нон стоп говорят за климата като че ли са живели на земята от както съществува и знаят всичко как трябвало да бъде.Всички знаем ,че климата се променя постоянно ,както е било и преди милион години.Само за пари мислят.

40

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 2 години

Ако не сте разбрали статията, то проблема е изцяло във вас! Реално, учените започват дапризнават явният факт, че климатичните промени са извън обсега на хората, както и че хората нямат никаква вина и приносза за тези промени, защото основен играч в тях е Слънцето! И за сведение на моногознайковците - дърветата наистина абсорбират СО2, но само през деня и то при наличието на зелена маса (листа) през ноща си дишат съвсем нормално, а през зимата са пълен пас !

39

Анонимен

преди 2 години

31, ти не си ли учил за дишане при растенията, при което те поемат кислород и отделят въглероден диоксид? Освен това в статията се говори за други неща. Хайде по-леко с лаическите квалификации.

38

Анонимен

преди 2 години

До ГостенинПроцеса на гниене по дърветата, запова предимно от едни специални гъбички, които са част от гората и почвата, не гъбите, които ядем , а други, но самия процес на гниене също е полезен и необходим, защото в едно изгнило дърво се образува цяла вселена от живот - ларви, червеи, необходими вещества за почвата и т.н. , които са необходими на гората,животните,птиците, а тази статия да си я заврат отзад, защото гората ни дава кислород , не отнема.

37

Гостенин

преди 2 години

Бе вие хептен ни вземахте за калинки:ЮНЕСКО и горите?!Тези "капацитети" от ООН трябва да бъдат насилствено разкарани.Прав еше Тръмп - ООн е развъдник на порочни решения.