89

Анонимен

преди 2 години

"Европа никога не е спорила за собствеността на руската газ!" - напротив, оспорва ги, дори едно чехкинче, Маделинка Олбрижкова, което в САЩ си сменя имато на Маделин Олбрайт някога се беше изказала, че не е справедливо Русия да разполага с толкова много ресурси, когато западът се задъхва. И сега оспорва, но проблемът и на Европа и на САЩ са анимационните филми на Путин. Иначе ще тръгнат както 1941г. да си прибират ресурстите от Русия.

88

Анонимен

преди 2 години

Във високите планини и по брега на морето където са и сега перките

87

Пазара си е пазар

преди 2 години

В. Момента САЩ изнасят всичкия си газ в Азия тъй като там се работи яко и цената му е над 2000 долара и кво вините Русия а?Ако не ви дава газ сте мортус препаратус и то къде евтин от САЩ.Ами платете си 2500 долара и САЩ ще ви докара сахаахаах

86

Анонимен

преди 2 години

А като залесяваш горите къде ще разполагаш вятърните мелнцици и соларните панели? Горите трябва да се изсекат и да се инсталират перки и соларни панели.

85

Анонимен

преди 2 години

Аз да питам защо с парите от въглеродните емисии толкова години не се залесяват гори който естествено се хранят с вълероден двуокис и произвеждат кислород къде отиват тия милярдни квоти в кои чекмеджета а??????

84

Анонимен

преди 2 години

Европа добива 54 милиарда кубика газ, и тези добиви намаляват - и във Великобритания, в Норвегия, в Холандия. А само Газпром произвежа над 500 милиарда кубика газ, и добивите растат, и ще продължават да растат защото запасите на Газпром са над 35 трилиона куб/м газ. Практически запасите на Русия от газ и нефт носят неограничен планетарен характер.

83

Анонимен

преди 2 години

Ами щом не може - купувайте газ от Катар или от САЩ или от Азербайджан или от Египет, или от Таджикистан. Това е положението. Русия може да продава в Азия.

82

МНЕНИЕ

преди 2 години

Президента Първанов имаше една Мечта - Големия Шлем и Македония .След него избрахме Плевнелиев и Борисов - Мечтата си остана Мечта .Плевнелиев и Борисов станаха Милиардери собственици на ВЕИ и Клъстери за Автомобилни Волани .

81

Анонимен

преди 2 години

Може и по-скоро ще свършат запасите на нефт, но не и в Русия.

80

Анонимен

преди 2 години

Европа никога не е спорила за собствеността на руската газ! тя си остава руска и я продават руснаците, имат си ресурс и това е добре за всички. Проблемът с 'тръбата' е, че не може да искаш твоя тръба да минава през 10 други държави, без да плащаш такси. Трябва да ползваш техни тръби. Не говорим за монопол в производството на газ, а за монопол в доставката на газ! Което е неприложимо и неправилно.

79

Гъзипром

преди 2 години

Кеф, нефт, газ ...как се гьрчи шефката на ЕС.

78

Анонимен

преди 2 години

Те и преди 70 години казваха, че нефта ще свърши след 50 години. Грейте те на соларни панели и вятърни мелници и плащайте въглеродни квоти.

77

Анонимен

преди 2 години

нефтът ще свърши изцяло след по-малко то 150 години. просто няма какво да се направи, не може природен продукт, който се е натрупвал за 10 милиона години, да бъде източен за 300 и да чакаш планетата да го възстанови толкова бързо. идеята е да се намери някакъв баланс, защото не може да стоиш на студено, да не готвиш, да не пътуваш, да не ползваш електричество, но и същевременно да унищожиш въздуха за дишане.

76

Анонимен

преди 2 години

в Европа, зелена сделка са общите въглеродни политики до 2050г., които уж трябва да направят Европа въглеродно неутрална. но както се вижда, няма да се получи

75

Анонимен

преди 2 години

Тази бабишкера е много неподготвена и неподходяща за шеф на ес.

74

Анонимен

преди 2 години

'зелената сделка' не е приумица или изобретение на европейския съюз, a на ООН. 191 от общо 196 държави в света го подписаха и ратифицираха, 5 се бавят - ирак, йемен, еритрея и още 1-2 подобни, които просто са във война и нямат правителство. и с, и без ЕС, всяка държава трябва да ограничава твърдите горива и да инвестира в пречиствателни системи и по-щадяща енергия. прочетете и се поинтересувайте. и да няма европейски съюз, сащ или русия, пак ще се върви към това.

73

Анонимен

преди 2 години

Крайно време е, настоящият ЕП да бъде разкаран. Абсолютни некадърници, които вкараха ЕУ в криза, заради "зелени" (ама не Еко, за едни хартийки) интереси. Разсипаха каквото можаха, за по-малко от един мандат. Крайно време е хората да осъзнаят, че всичо "Еко" което им пробутват, зелени сделки и т.н е само за източване / наливане на пари, и грам не им пука за нищо друго.

72

Мда

преди 2 години

Ми не може една кло ака да е ядрена сила.

71

Анонимен

преди 2 години

Добре, че прецакахте АЕЦ Белене и Южен поток за да ни давате акъл сега!

70

Фатмакос е Бандитос

преди 2 години

След като седя половин час мирно с глава между жартиерите на Урсула фон дер Лай....Радев успешно бе прекръстен на Румен фон дер Грюне Чорапен.