30

Томас Джеферсън

преди 2 години

Когато диктатурата се превръща в закон,свободата става призвание !Ето за това го махат демонратите.

29

язе да кажа

преди 2 години

Що не вземе да закриете цялата си държава, щото е изградена върху колонизаторски основи :))) А не само така, изибирателно да дейтвате

28

Калекото,

преди 2 години

това, дето го имаш наместо глава, заплашва психическото ти съществуване ...и физическото на околните.Дай да те гилотинираме малко и всичко ще е 6.

27

Анонимен

преди 2 години

Сега да хванат да унищожат и всички банкноти от 2 долара, а ние тук да разрушим 2ра английска гимназия.

26

Анонимен

преди 2 години

Цитат от английската версия на страницата за Джеферсън в Уикипедия: "Thomas Jefferson (April 13, 1743[a] July 4, 1826) was an American statesman, diplomat, lawyer, architect, musician" Дипломат, юрист, архитект, музикант. Интересно ми е дали има и един нerър в историята на света, който успешно да е практикувал всички тези професии наведнъж. Това се нарича исторически ревизионизъм. Който контролира историята, той контролира миналото. А който държи миналото, той контролира и настоящето.

25

Н. от Алабама

преди 2 години

А статуите на робовладелеца Джордж Вашингтон кога?

24

gogo

преди 2 години

ловът и първичният подбор на чернокожи роби в Африка се е извършвал изключително от други чернокожи. Чернокожите са били основен двигател на набирането на роби, та до изкарването им по крайбрежните селища за продан и натоварване по кораби.

23

Анонимен

преди 2 години

До Калеко Алекокато ти махнем глъвътъ и махаме статуята. идвай на дръвника да се свършва.

22

Анонимен

преди 2 години

Статуята на Джеферсън ще бъде заменена от статуя на един от многото чернокожи, написали декларации за независимост. Така, де, от многото чернокожи, направили велики и основопалагащи научни открития. Oh, wait...

21

Ами там имат

преди 2 години

и няколко града Джеферсън и Джеферсън сити.Какво чакат, тях кога ще ги прекръстят на Флойд/Флойд сити, та циркът да е пълен???

20

Калеко Алеко

преди 2 години

А ние кога ще махнем статуята на комуно-фашистките окупатори от съвеЦката орда, която загрозява нашата столица, а вече заплашва и физически минаващите граждани с рушащият се железобетон ... ?!

19

Иванова

преди 2 години

Американците се оляха! Да пренапишат и историята си,защото много "срамни страници"/ и от по-новата история/ имат да заличават.Миналото не може да се променя по съвременните стандарти-то е било такова,каквото е.Можем само/ако имаме акъл/ да се учим от него и да не го повтаряме,но да го променяме,за да стане по-красиво е инфантилно

18

Анонимен

преди 2 години

Ами то целият краварник требе да махнат щот е създаден с робския труд над африканците и геноцида над индианците.

17

Анонимен

преди 2 години

Скоро в България ще махнат и статуя на Левски както е тръгнало.Иначе Сащ за завладяни от кенсъл колтурата и положението става от зле по зле.

16

Анонимен

преди 2 години

Африканската държава Либерия е образувана след като САЩ купуват земята от местни племена и заселват свободни афроамериканци .Бившите американски роби завземат власта и организират търговия с роби от местните не гри !Местните получават избирателно право чак в началото на 20век.Нещо по въпроса с това робство няма ли да се изкажат афроамериканците в САЩ?

15

Анонимен

преди 2 години

Дали ще взривяват и Ръшмор?

14

Анонимен

преди 2 години

Тези са откачили ,статуята на Джеферсън е поставена там не заради робовладелството му ,а заради други заслуги.Впрочем той не е нарушил нито един закон ,по онова време притежанието на роби не е било престъпление!

13

Анонимен

преди 2 години

Това да си турчин е проклятие,зла съдба,труднолечима болест,синоним на *** човек и роб.Страховете на роба са много понеже е беззащитен.

12

Анонимен

преди 2 години

Ние българите сме си били роби и ще си останем такива. Бойко нали все благодари на Ердоган за 500 -те години ,, присъствие",

11

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 9 .... А баце Бойко Борисов охрана на Винету.