50

Анонимен

преди 2 години

Сравнението с тези държави в които всичко е подредено и законите се спазват. Избират си хората правилните политици на които да вярват. Образование, медицина, спорт, всичко е на ниво. При нас в момента се получава този фарс с ваксините и високата смъртност, защото не са малко тези 30 години в които сме лъгани и подлагани на експерименти колко ще издържат от нас, с ниските заплати и лошото здравеопазване, образование и т.н. НЕДОВЕРИЕ към политици и лекари, ни доведе до редуцирането в момента.

49

Анонимен

преди 2 години

Нз ти какво си правил в полицията в Швеция. Аз от 15 години работя тук и проблеми не съм имал. Андерш тегнел е еквивалент на вашия Кунчев.

48

някой

преди 2 години

До: номер 50 (Живеещ в Швеция) Абе човече, именно в тези държави в които въведоха най-строгите мерки ги тресна Делта варианта, остави сега Норвегия, но примера с Израел го знае цял свят!Там обявиха "победа" над коронавируса и отмениха абсолютно всички мерки, сега пак ходят маскирани!А в началото на пандемията Израел реши да слага електронни гривни на всички чужденци с цел проследяване на карантината - като домашен арест!

47

преди 2 години

У нас 20% ваксинирани и 80% ***, това е ситуацията!

46

някой

преди 2 години

До: номер 50 (Живеещ в Швеция) Добре тогава, като живееш във Швеция, значи знаеш кой е Андерс Тегнел? Нещо да кажеш за него? Трябва ли да се лъжем сега, че от самото начало на пандемията Швеция отхвърляше почти всички мерки и никой не спазваше нищо? И разбира се, "препоръчвам" значи точно това - "препоръчвам".А със шведската полиция по-добре да си нямаш работа. Имал съм близки срещи с тях.

45

Живеещ в Швеция

преди 2 години

В Норвегия имаха жесток локдаун от самото начало. Това доведе до значително по-малко жертви. В Швеция въведоха мерките по-късно и бяха по-лежерни и това беше грешката. Есента на 2020 втвърдява политиката. А след това масова ваксинация . В България нито мерки се спазват, нито се ваксинират. Е как да стане?

44

Живеещ в Швеция

преди 2 години

В Швеция като каже министерството ПРЕПОРЪЧВАМ , това е равносилно на заповед. Хората спазват правилата. Съвестни са. Няма нужда полиция да идва да те проверява вкъщи . В България това е невъзможно. Ето, дори сертификати си купуват. Разликата е от земята до небето. Затова сега са 83% ваксинирани и броят расте. От октомври започва ваксинацията на 12-15 годишните. Духайте им праха!

43

някой

преди 2 години

До: номер 47 (Ваксиниран) Предполагам, че поздравяваш себе си, защото и ти изглежда си сред глупците? Поне съдейки по името което си си сложил, вероятно вярваш, че заради ваксините във Швеция има толкова малко пациенти в интензивните отделения.Само един факт ще ти кажа: Първо, във Швеция здравеопазването е напълно безплатно и нямат клинични пътеки като у нас, и второ всички КОВИД отделения са на военни релси по стандартите на НАТО!

42

някой

преди 2 години

Не виждам причина защо да сравняваме България със Швеция??? Какво ни е еднаквото, та само бай Гaнчo е виновен за вирусите???Бях във Швеция отдавна, през 1990 г. лятото. Тогава се наложи да ме ваксинират срещу тетанус при инцидент. Еми, всичко им е безплатно, дори не ми искаха паспорта или някакъв документ за самоличност, камо ли дали имам здравни осигуровки. А тука ако (случайно) те приемат в болница, като ти изтече клиничната пътека ти бият шyтa и се оправяй сам, ако щеш мpи!

41

Ваксиниран

преди 2 години

Хората премахват мерки, ние въвеждаме. В болниците на Швеция има 33 души в интензивните за 11 млн държава, в България близо 500. Бравос! Глупци!

40

Гого

преди 2 години

В Швеция почти не е имало мерки и те бяха препоръчителни

39

до 43

преди 2 години

И кой е виновен за това?

38

Анонимен

преди 2 години

До Оф. Кажи за тебе плюнчо. Сложи ли си третата доза?

37

Оф.

преди 2 години

Тия прости шведи. Със скапаното им образование, скапаната им здравна система, скапатана им социална система и скапаният им висок стандарт на живот. Те знаят ли колко са смотани и заблудени и как всичко е една голяма конспирация! Не знаят, затова са на тоя хал!Добре, че ние тука си знаем. Вмирисаните на цигари любители на кренвирши със средно образование философи.

36

Анонимен

преди 2 години

Цивилизованите народи са така.

35

до 37

преди 2 години

Така е. Само че разликата е другаде. У нас починалите са вероятно двойно повече. Как се разбира? НСИ. Вземаш определена седмица. Статистически починалите са най-много 2000 на седмица. Само че имаме 3500. От Ковид са отчетени около 700. А останалите?

34

Евала

преди 2 години

Развитите държави вече приключват с пандемията, при нас обаче тепърва предстои затягане на мерки и евентуален локдаун. Ако някой смята, че по 90-100 починали на ден е нормално, значи живее с парарелен свят, където нещо не е наред. Вирусът е коварен, трябваше да сте го разбрали за година и половина. Ама тука все със статистиката някой ви лъже, всички ви лъжат и гледат да ви прецакат. Споко ве ***, важен си, никой не иска да те трепе, щот после няма кой да бере ягоди и портокали.

33

Анти Вакса

преди 2 години

Споко, навсякаде ще отменят мерките, защото дива инфлация се задава. Ще почакам 2-3 години, да ви виля ваксърите.

32

Анонимен

преди 2 години

Като ваксините не помагат ,защо в страните като Швеция,Норвегия имат само един починал от ковид за 8 дни?

31

Анонимен

преди 2 години

До Шопен. Гоуем си. С нещо друго освен, че няма да се ваксинираш може ли да изпъкнеш?