42

Анонимен

преди 2 години

Нещата са доста по дълбоки, но нежиеещи в Германия, няма как да го разберат. Покрай епидемиата, държавата раздаде много пари (а точно бяха на 0 с бюджета), сега тези пари трябва да дойдат отнякъде. енергията поскъпна и ще се вдига още, (заради зелените, които настояваха за СО2 данъка да се вдигне с техните болни идеи), молят се да е топла зимата. Де не говорим, че за момента и коалициите за мнозинстово са трудни

41

Анонимен

преди 2 години

И кое в електеичката замърсява Нищо!Много по добре от ломотещите тедеита с техните частици влизащи директно в белитв дробове и чрез кръвоотворната система стигат до мозъка

40

Ясно е!

преди 2 години

Тия дето се фукат че им било евтинко пробега с електрокарите да си зададат от къде се плащат дотациите за това? И ще се запази ли ако всички минат на електокари. Не че въобще е възможно това да стане. Откъде толкова елекричество? А батерии? Да не говорим че мощни батерии са нужни не само за електокарите , но и за вятърните генератори и солар панелите. Щото слънце има когато има- и вятър д-уха когато д-уха. Или народа дагодуха, а?

39

Анонимен

преди 2 години

до 28 - Все още няма технологии за зелена енергия. Това с електрическите коли, е шашма. Едни мърсят като за последно планетата за да произвеждат разни еко-джунджурии и да ги продават на балами дето си мислят че като тяхната държава ползва ел-коли, солар панели и вятърни генератори, помагат с нещо. Произвеждащите дишат мръсен въздух през които не могат дори да се виждат, а купуващите "еко"-продуктите ги съсипват от данъци. А едни хора портиват доволно ръце,

38

Сметалото до 6

преди 2 години

"Аз зареждам 50км ми излизат около 0.1 евро в електроенергия" ?! Ама ти ЛЪЖЕШ!!! Няма цена от 0.1 евро за 10 кВт електроенергия на планетата ни! Ти просто лъжеш!

37

Сметалото

преди 2 години

Между 25 и 40 киловата са необходими за изминаване на 100 км. с електромобил - в зависимост от модела. Говорим за нов автомобил. Да приемем дори 20 кВт. При сегашните цени на тока говорим за 4..5... лева ако си го зареждаме от домашния електромер при 100% КПД. Ама то при зареждане на батерии дори теоретично нямаме 100%. Всеки кара автомобил и може да си направи сметката колко му струват 100 км. За глезотии като отопление не говоря.

36

Анонимен

преди 2 години

Перките на вятърните електроцентрали след като приключят жизнения си цикъл трябва да се демонтират и унищожат. Енергията за преработката на отпадъците от една перка е съизмерима с цялата енергия която е произвела по време на съществуването си ? Ефективност нула.

35

Анонимен

преди 2 години

Еко-фашиститеси мислят, че като наложат на бизнеса данък виздух (търговия с СО2 емисии), и изведнъж науката така ще се развие, че ще създаде нови енергии и производства, при които не се консумира въздух и не се отделя СО2? А нови технологии вече няма почти от 100 години, единственато през 90те мобилните телефони. Всичко е същото както преди 70 години - и колите, и космическите технологии, и медицината - само се подобряват съществуващите, няма нова технология.

34

Анонимен

преди 2 години

Общият дял на възобновяемите енергийни източници в общото производство на електроенергия не може да бъде повече от 10-15%. Слънцето грее, когато грее, а вятърът дyxа, когато дyxа, не можете да разчитате на генерирането от такива източници по време на пикови натоварвания в енергийната система. Затова фашистите от Брюксел ще наложат санкции и глоби на Слънцето и на Вятъра ако не греят и не дyxaт когато им наредят еко-фашистите от Брюксел, за да спасим планетата!

33

Анонимен

преди 2 години

Рейтинга на Аналена и любителите на вятърни мелници се срина, след като в Германия бяха много изненадани да научат, че страната освен от отопление са и нужни още енергия и ресурси, и без тях - сюрприз, сюрприз - няма нито технологии, нито икономика.

32

Анонимен

преди 2 години

На планетата няма толкова литий за да минат всички коли на батерии. А и страните които имат литий ще вдигнат цената му до небето. От както Калашников изобрети автомата който срува 1 долар вече не смеят така брутално да мародерстват Африка и да и грабят полезните изкопаеми, тоест пак Русия е виновна.

31

Анонимен

преди 2 години

Екофашистите от Брюксел казват - до тогава учените ще изобретят нови енергии и ще спрем да купуваме от Русия. Еми нека изобретят и тогава да минем на тези електрически коли, ама нещо си нямат представа как ще ги изобретят тези енергии - вятърни перки и соларни панели - смях!

30

Анонимен

преди 2 години

Мъск беше създаден, заради монопола на руснаците, иначе не виждам голема файда от Тесла :))) По-принцип подкрепям идеята, ама като почна да приказва за Марс, разбрах че е балон :))

29

Ха!!!!!

преди 2 години

Каквото и да ви говорят- става дума за пари. Бързи пари.Чрез данъци, принуда и дране на данъкоплатците. Както и при ваксините, така и при електичките. Обичам елекричките, но всеки човек с поне малко мозък знае, че те не са бъдещето на основния семеен автомобил. Само помислете възможно ли е целия автомобилен парк да е електрички? Откъде толкова батерии? Ами елекричество? От солар панели ли? Ами цената на електричеството? Ами на горивата-след като затварят добива? Ами отпадъците от батерии?-Утопия

28

Анонимен

преди 2 години

Зелените енергии са най-голямата измама.

27

Анонимен

преди 2 години

Ако всички коли минат на ток, цената на електорнергия ще скочи до небето. И от къде ще дойде този ток, акто всичко ще бъде вятърни мелници и соларни панели, а те не са достатъчни дори да покрият и част от нуждите за битово потребление.

26

Анонимен

преди 2 години

Всеки прави грешки като млад, видеото с Меркел е доказателство :))) Важното е, да продължат да ни подкрепят, да не се отказват, имаме исория с тех :))

25

Спокоен

преди 2 години

Впрочем, сметките са елементарни. При сегашната цена на електроенергията себестойност на 100 км преход електричка - автомобил на метан е леко на кантар в полза на метана. Изобщо не се смята цената на електричката спрямо бракмата на метан. И в сметките не се включват екстри като парно.

24

Анонимен

преди 2 години

Германия може да напусне ЕС и да направи съюз с Русия. Все повече партии и политици говорят за това вече открито. С ЕС тогава е свършено, а най-много ще го отнесат жалки васални държавички като България и Прибалтийските.

23

До минувач

преди 2 години

Тъй де - ако си направя кола която има бензинов мотор, ама той да върти ел. генератор - който задвижва колелата - значи колата ми ще е с 'нулеви емисии' и 'екологично чиста' - нали така! Трябва да продам тази идея на Форд да речем...