31

Анонимен

преди 2 години

Съкращаване на 75% и преминаване към електроника. 21 век сме, измислят уж ваксини за няколко месеца, тия ли нема ги бутнат, ***.

30

Анонимен

преди 2 години

Желаещи за работа няма! Страна от ресторантьори и администрация!!!!

29

29

преди 2 години

накрая ще поискат да махнат цялото население,че е много скъпо. Като няма реални прозиводства и пазари , всеки се набутва на държавно, но корабът си потъва повсеместно така или иначе,ако не се обедини и вразуми народът ,а не само всеки да се опитва да оцелее на гърба на другия , няма да тръгнат нещата в положителна насока.. естествено нищо няма да се промени и до края ще го караме така хах

28

Витанов

преди 2 години

Проста сметка - средна заплата в общинския сектор 1500 лв (всъщност е повече), умнжено по 12 месеца и умножено по 450 000 прави1500*12*450 000 = 8 100 000 000. Цифрата е милиарда ако някой се чуди... и прави 15-20% от бюджета. Та така драги ми калинки.

27

Уууу

преди 2 години

Беше големи приказки за промяна, беше много мяткане на юмруци, беше много стачкуване за по добър живот, резултат-по високи цени.

26

Анонимен

преди 2 години

При нас има недостиг на кадри в производството, и затова отношението към администрацията е особено негативно. Но, от друга страна, има недостиг и на самото производство. В развитите държави проблемът е по-различен - нискоквалифицираният труд не е привлекателен, и си внасят работниците отвън. Говорят за 4-дневна работна седмица и автоматизация на производството. Общо взето, функционирането на една съвременна държава изисква по-скоро логистика, с която се занимава в частност администрацията.

25

:)

преди 2 години

Така както гледам на мен, жената и 2 деца ми се пада да храня 1 държавен служител.

24

ии

преди 2 години

Ало математиците няма как 450k служители да получават 6.7 милиона годишно.колко им е заплатата за месеца 4-5 лева?

23

Чичо

преди 2 години

Две основни задачи трябва ка се решат окончателно и завинаги.Държавните ,,служители,, да се съкратят на 50% и задължително да си плащат здравните и пенсионни осигуровки.

22

ОСТАВКИ 1

преди 2 години

Всички Държавни чиновници( данъчни, полицаи) , Банкови чиновници, адвокати, и лекари да се МАХАТ от Правителството...Тия мошеници НИКОГА не търсят клиенти и не ги интересува, дали ще имат клиенти.Клиентите( хорат) ходят при тия САМО ако са в голяма НУЖДА.... все едно да са ти се СКЪСАЛИ обувките или дрехите и да НЯМАШ какво друго да облечеш... Ако тия ни УПРАВЛЯВАТ БЪлгария ще ФАЛИРА и българите ще станат ПРОСЯЦИ..Тия мошеници да вземат да направят МАГАЗИН и да видят как се търсят КЛИЕНТИ..

21

ОСТАВКИ 2

преди 2 години

Преди 20 години, в центровете на градовете, имаше тениски за по 50 лева на брой.. А сега, на мястото на тия магазини, има магазинчета за 1 ( един) лев...Заради такива мошеници- Държавни и банкови чиновници, адвокати, българите ФАЛИРАТ и стоят ГЛАДНИ..Преди 20 години, хората ОБИКАЛЯХА магазините и ако си харесат нещо го купуваха.Сега, заради МАСКИТЕ, никой не купува НИЩО.. Купуват САМО арабски маски..ОСТАВКА на министрите !! Трябват ни министри, които да МАХНАТ маските като влизаш в МАГАЗИН.

20

@

преди 2 години

До Анонименне разбрах кога си работил в администрацията. Или искаш обезщетения, компенсации, кадастъри, скици и т.н , но с твоя 8 клас си стигнал до крупен бизнесмен с 2 служители (родата, за да вземе майчинство) , без да знаеш език и да бачкаш с компютър извън фейса. *** изкарай някой лева за държавата като докараш, фондове или съдействаш на инвеститори и тогава пиши или като този незнайко, ходй по кабеларките и ръси ненужен мозък. Администрацият налага правила не я харесват, но е неизбежна

19

999

преди 2 години

Армията от Чиновници - РАСТЕ, НО НЕ СТАРЕЕ!!!

18

Анонимен

преди 2 години

Всички в БАН, БТА, и повечето в БНТ и БНР и др. са на хранилка връзкари нищоправци.

17

О хо хо

преди 2 години

АМИ КАК КИРИЛ И АСЕН МОГАТ ДА РАЗПОЛАГАТ С МИЛИАРДИ ОТ ТОВА СЛУЖЕБНО ППАВИТЕЛСТВО, АМА НЕ МОГАТ, ГОРКИТЕ, ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА С РАЗДУТАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ?!???

16

!

преди 2 години

В държавните служители не попадат тези в общината. Те не са държавни, а общински и там кметчето решава

15

Анонимен

преди 2 години

До държавен служител Хахахахахахаха, точно образовани и кадърни хора в администрацията НЯМА!!!!! Там са такива, които за нищо друго не стават, и частния сектор никоа не би ги наел на работа, поради неграмотността им!!!!!!!!!

14

Анонимен

преди 2 години

Съвременният свят не може без чиновници. Има прекалено много правила и регулации, и някой трябва хем да ги пише, превежда, надгражда и синхронизира, хем да следи да се спазват. На се правя на интересен - замислете се, какво щеше да стане, ако всички граждани участваха в производството, например. При сегашния брой на населението и технологични възможности много бързо щяха да се изхабят всички налични ресурси.

13

a

преди 2 години

Пълен ужас!!! От тези 450 000 я има 10% читави, я не. Проблемът е, че почти нищо не работи като хората. Аз нямам проблем с броят им и парите които излизат от бюджетът за техните заплати, ако всичко върви "по мед и масло".

12

кескьосе

преди 2 години

За полицай и пожарникари не знам, но по общините има доста народ, повече от които само дремят през повечето време.