76

Анонимен

преди 2 години

Ми аз мога да дам друг пример. Франкфурт - двустаен апартамент НЕ в централен квартал се продава за 7000 евро на кв.м. Къщичка в ПОЛЕТО под 250к няма. Бензинът вече е 1,50 евро на литър, а постоянен договор за работа вече никой не дава. Всичко е временно. Гражданската отговорност за колата е около 1000 евро годишно, а да минеш ГТП колата трябва да е изрядна, т.е. трябва да наливаш всяка година луди пари за ремонти. Навсякъде с маски, ама наистина с маски - не като в България. Тотален стрес.

75

Анонимен

преди 2 години

На село пак не е зле. Важното е да са тук. Сега за Пловдив. 1. Аз вярвам, че ще става по-добре, а не по-зле. Т.е. тези "малко над 1000 лв. днес", ще бъдат доста над 1000 лв. утре. 2. Докато си на двайсетина години мериш всичко в пари, т.е. в заплата. Ама като се задомиш, като дойдат децата вече почват да те интересуват и други неща. Знаеш ли какво е в милионен европейски град да намериш детска градина, да намериш педиатър, няма баба и дядо, които да помагат?! Не е само пари, брат.

74

Анонимен

преди 2 години

Върнах се вчера от Испания,Северна,Кастилия и Леон,близо до Френската граница ,къща,тип редова,на 15 мин в затворен комплекс до града,магистрала с 3 ленти/без такси/ ,с двор ,гараж за 2 коли,напълно обзаведена на 2+ 3 етаж/тавански висок/,се продава за 130 000 евра като в района най ниските заплати са от 1200 евра чисто нагоре,бензина е 1.14 евро на литър малко по нисък от БГ даже....КОМЕНТАРИТЕ ОСТАВЯМ НА ВАС .... !!!!!!!!!!!

73

До 86

преди 2 години

Имам познати от 30 години в чужбина. Всеки се е устроил и никой няма намерение да се връща.Евентуално като се пенсионират ама повечето ще си купят къща на село,не в бетонната джунгла.И какво като имат някои жилища в големите градове?В Пловдив заплатите са малко над 1000 лв средно.Много пловдивчани емигрираха.

72

мафиоти,имоти,банки

преди 2 години

Има няколко града в света където мафиоти и милионери си влагат парите в имоти. Банките не им искат парите заради регулации ,а те искат да имат сигурни активи. Остават недвижимите имоти. Тези градове са Ню Йорк , Лондон , Сан Франциско, Ванкувър, Париж, Прага с ивсестни условности Москва и някои курортни градчета по света. За рамките на България това е София. Само ,че и в престъпният свят икономиката си има цикличност и понякога масово им трябва бързо кеш и се продават активи. Сега е такъв период

71

хора няма

преди 2 години

хората над 70 години държат 40% от имотите в България - почти половината. Хората под 30% са под 20% от населението в България по-малко от една четвърт. Първите скоро ще освободят жилища и не малка част от тях в разни китни кооперацийки в центъра на София (или друг голям град). Вторите няма да имат нужда от толкова много жилища - никой не може да живее на две места едновременно. Познайте какво ще става с пазара на имоти идните години.

70

Анонимен

преди 2 години

Европа, благодарение на импотентната си политика, се превръща в клоака - ключова дума "радикален ислям", "бежанци" - немалка част от Ислямска държава. Заради алчността на едрите капиталисти вече няма и пари в Европа и каквото изкараш - почти всичко заминава. Въртиш колелото като хамстер и лъжеш себе си, че все пак е по-добре. Глупости. Рано или късно ще има обратна емигрантска вълна от българи, които искат да живеят добре. И тогава, приятели, песента на Корнела, Дончева и сие ще бъде изпята.

69

луис росман

преди 2 години

гледайте видеата на луис росман. Имотите в Ню Йорк са на пързалката щото всички се изнесоха от там. Сан Франциско , Лондон същото положение. Просто заради непосилните цени там - мед сестри , боклуукчии , полицаи , учители не могат да си позволят да живеят там. Което води до упадък на социалните услуги. Което кара още повече хора да се махнат. Китай и Тексас все още може да се говори за бум но навскякъде другаде пазара на имоти е в стагнация.

68

спад на депозитите

преди 2 години

депозитите започнаха да намаляват - къде заради кризата , къде защото който имаше пари вложи в имоти. Банките ще изпаднат пак в ситуация да търсят кеш и ще вдигнат лихвите и по депозити и по кредити. И това ще стане в рамките на година. Тогава да видим дали ще има "бум" или "пук".

67

Анонимен

преди 2 години

Има емигранти с жилища, но според мен не са много. Понеже ако си имаш жилище в големия град, защо си емигрирал? Че ти ще си живееш не зле в България. Аз ги виждам нещата иначе. Има много емигранти, които са видели, че в чужбина има много, много предимства, но и един ГОЛЯМ недостатък - не е вкъщи. Манталитетът на тамошните е различен. За едни неща са нормални и приемливи, а за нас други. Така че, всеки си казва - правя някой лев и като понасъбера - обратно. Т.е. истинската идея на гурбета.

66

Анонимен

преди 2 години

До АнонименЗАТОВА ПОДОБНИ СГРАДИ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СЪЩЕСТВУВАТ,ЗА ДА ПРИЮТЯВАТ КРАЙНО НУЖДАЕЩИ СЕ И МИГРАНТИ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ.АМО БАЙ *** ИНВЕСТИРА В ПОДОБНО НЕЩО!

65

Рт

преди 2 години

Фед ще започне да намалява изкупуването на активи от тази година, след това ще започне и вдигане на ГПР, ЕЦБ ще го последва, заемите ще намаляват, търсенето също, ще последва намаляване на цените. А при по бързо протичане на тези мерки ще наблюдаваме и срив на активите, имоти акции и т. Н. Силно се надявам това да се случи

64

До 81

преди 2 години

Ами те повечето емигранти си имат жилища в България. За какво са им нови?По-скоро влагат пари в ремонти.

63

Анонимен

преди 2 години

Да, при нас има тежък демографски срив, но почти всеки български емигрант в Европа мечтае донякога да се върне в България, ако ще й в пенсионни години да е, понеже "вкъщи си е вкъщи", колкото и изтъркано да звучи. А за да се върнеш, трябва имотец някакъв. Освен това, когато имаш нещичко в България, чувстваш, че не си прекъснал връзката с родината, чувстваш че част от теб е още там, макар и да е леко измамно. Така че - имотен бум не очаквам, но и кой знае какъв срив също не очаквам.

62

Анонимен

преди 2 години

ЩО ЗА НАИВНИК ТРЯБВА ДА СИ,ЗА ДА СЕ ХВАНЕШ НА ГЛУПОСТИТЕ НА IT СЕКТОРА,КЪДЕТО ПРЕДЛАГАТ РАБОТА ЗА 10 000 ЛВ МЕСЕЧНО И ПО ЦЯЛ ДЕН ДА СИ ЦЪКАШ НА КОМПЮТЪРЧЕТО С ПОЧТИ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО.

61

До 78

преди 2 години

В Европа няма тоя демографски срив като в България. Сега активни на пазара на жилища да последните поколения родени през комунизма. След това идват малобройните поколения на 90-е години.

60

Анонимен

преди 2 години

До спукване............ Да, пазарът е балонизиран яко, но: 1. Така е и в цяла Европа; 2. Лихвите в банките са нулеви, а това насочва парите към имотите (особено в нашата страна); 3. С тази пандемия никой не може да ти каже какво ще стане след половин или една година. Но факт е, че вече всеки иска да "има нещо сигурно". Та май балончето много скоро няма да се спука...

59

Анонимен

преди 2 години

До спукванеНЯМА ПРОБЛЕМ ЩЕ ГИ НАПЪЛНИМ ТЕЗИ ИМОТИ...ТУРЦИЯ НИ Е ПРИГОТВИЛА ЕДНИ 200 000 КАТО НАЧАЛО ИМИГРАНТИ ОТ АФГАНИСТАН,СИРИЯ,БАНГЛАДЕШ И НИГЕРИЯ...ТО И ЗАТОВА ВСЕ ПОВЕЧЕ СТОЛИЧАНИ ВЕЧЕ ИМАТ ЗА СЪСЕДИ АЗИАТЦИ И АФРИКАНЦИ ОТ ПАКИСТАН,ГАНА И ГВИНЕЯ БИСАУ...

58

Анонимен

преди 2 години

До до 71ДОЙДОХМЕ СИ НА ДУМАТА...ПРАВ СИ ПО ПРИНЦИП...ЗАЩО СИ МИСЛИШ,ЧЕ IT СЕКТОРА НЯМА ТОЗИ ПРОБЛЕМ...И ЗАЩО НЕ КАЖЕШ,ЧЕ ТРЕПЕРИТЕ ЗА РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА СЪЩО КАТО ШИВАЧИТЕ И БЕРАЧИТЕ НА ЯГОДИ.И ЧЕ РАЗВИТИЕТО НА ТЕХНОЛОГИИТЕ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ЕДНА ЛАВИНА ОТ БЕЗРАБОТНИ IT СПЕЦИАЛИСТИ В БЪДЕЩЕ...

57

Анонимен

преди 2 години

До до 66ДА НО НАЛИ ЗАД ТОЗИ ВИРТУАЛЕН IT СЕКТОР СЪЩЕСТВУВА СЕКТОР НА ТЕРЕН,КЪДЕТО ЧИСТО ФИЗИЧЕСКИ СЕ СЛУЧВАТ НЕЩАТА...АКО ГО НЯМА ВТОРИЯ СЕГМЕНТ,ПЪРВИЯТ СЕ ОБЕЗМИСЛЯ.МАТЕРИАЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО И УСЛУГИТЕ СА В ОСНОВАТА НА ИКОНОМИКАТА.КОЛ ЦЕНТРОВЕТЕ НЕ СА СПОСОБНИ ДА РЕШАТ НИТО ЕДИН ПРОБЛМ НА ТЕРЕН,ЗАЩОТО ТАМ НЕЩАТА СЕ СЛУЧВАТ В ЕДИН ВИРТУАЛЕН СВЯТ НА МОНИТОРИ И ТЕЛЕФОНИ...