15

Б Б

преди 2 години

Като клекнете не забравяйте да си свалите гащите!

14

Анонимен

преди 2 години

До Kugelblitz - кълбовидните мълнии са най-опасни за футболистите, че те като видят нещо кръгло и търчат след него да го ритат.

13

Анонимен

преди 2 години

колко пъти да клякаме? с ръце на кръста или? докато клякаме, умните часовници и гривни да ги включваме / изключваме ли? или всичко да хвърляме на 100 м, включая и дрехите и да почваме да се кръстим?!?

12

ъъъ

преди 2 години

""Най-застрашени от поразяване от мълния са футболисти и голфъри" - аз пък си мислех, че най-застрашени са кучкарите, мотаещи се на открито и криещи се под дърво по време на гръмотевична буря. Утре сигурно ще имаме новина и за някой, който си пререждал керемидите, че му протекло. След това и новина - "най-застрашени са работещите по покривите по време на гръмотевична буря".

11

Анонимен

преди 2 години

ако имаш мобилен, вадиш, мяташ на 20/30 метра от теб, ако ще удря гръм, ще удари мобилния не вас

10

селянин

преди 2 години

демек божа работа

9

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Аз като бях...малък 4-5 годишен,бях чувал за гръмотевиците,но не знаех какво...представляват.Помня че веднъж имаше силна буря и се чу...страшен трясък.Като отмина дъжда и бурята околомен възрастните говореха,че наблизо до нас е паднала гръмотевица,на едно вековно дърво.Като поутихна всичко отидох да...търся гръмотевицата.В моето детско...въображение,това бе едно голямо...желязо,което пада с трясък на земята.Доста го търсих около дървото,но така и не го намерих.

8

Kugelblitz

преди 2 години

А като дойдат кълбовидните мълнии, кво да правим.

7

Чичо

преди 2 години

Клякаъе и се надявате светкавицата да повярва, че кензате и да не ви удари...

6

Анонимен

преди 2 години

Изключваш мобилния и се молиш на господ, да няма наночастици в това, което са ти сложили.

5

до 1

преди 2 години

Разсмяхте ме с това патешко ходене :D Никой не е казал да се движите с патешко ходене или с патешки танц. :D Казват ви да клекнете и да свиете ръце и крака. Никакво мърдане. Никакво тичане. Докато се тича също се привлича гръмотевицата. И все пак ми харесва вашето чувство за хумор. Така се запомнят по-лесно правилата.

4

бай Шиле

преди 2 години

Най-застрашени са хората, които работят на полето, но...ние сме страна на голфъри явно ;)

3

В.Узунов

преди 2 години

Правилно,че клекнали трябва,щото прав се ака трудно.Па от уплъхс е ясно ,че се отпуска отзаде мускула.

2

Анонимен

преди 2 години

Така е проф.Рачев, но в паниката хората пропускаме или забравяме какво са ни учили още от детската градина. Сега с тези модерни гривни свързани с телефона стават като гръмоотводи и мълниеприемници.

1

Анонимен

преди 2 години

щом като си опрял до "...клякаш ниско до земята и се надяваш да не те удари", май предпочитам да се надявам бързо отдалечавайки на прибежки, отколкото с патешко ходене..