68

Анонимен

преди 2 години

Аз мога да отвържа кучето само на открито пространство без много хора и др. Така е и по правилник и по естество за съжаление. Постоянно се дърляме с останалите.

67

Анонимен

преди 2 години

Когато се заговори за 5G, науката млъква.

66

Анонимен

преди 2 години

Айде пък сега пък метрото или телефона. Преди да въведат в експлоатация електрифицираните подземни железници и клетъчните телефони, мълнии не падаха. Чак сега се активираха. По тази логика може и да е от ваксините, защото те натоварват повече 5G мрежата. Преразпределянето на силовите линии от свръхвисокочестотоното електромагнитно поле на 5G мрежите също може да привлече мълнията.

65

Анонимен

преди 2 години

Могли са да влязат в метрото, първо заваля и после гръмна 4-5 пъти.

64

Анонимен

преди 2 години

Не е важно сега да търсим причини какво е привлякло мълнията, а защо млади мъже разхождат куче насред открито пространство по време на гръмотевична буря и се крият под дърво. Тази смърт не е в следствие на лош късмет, както явно се опитват да го изкарат, а на фрапиращо незнание, което е много типично за новите поколения за съжаление.

63

до 51

преди 2 години

Умник! Когато в един проводник протича ток, винаги перпендикулярно на тока има магнитно поле. Електрическите мотори работят на този принцип. Електрическите генератори работят на този принцип. Дори трансформаторите работят на този принцип.

62

Квартален кибик

преди 2 години

A не мислите ли, че чипът който му е вкаран при ваксиниране е излъчвал сигнал точно в този момент ?

61

Бррр

преди 2 години

Мълнията минава там, където се е получила йонизация (т.е. проводим канал във въздуха). Не е задължително да удари покрива. Затова са толкова популярни гръмоотводите с изпреварващо действие, защото ползват електромагнитния импулс на зараждащата се мълния, за да генерират друг такъв от върха на гръмоотвода и да го изстрелят нагоре, за да я пресрещнат, независимо накъде е тръгнала да пада. Много ефективна технология.

60

Анонимен

преди 2 години

По времето на бойко такива неща немаше, беше забранил мълнии.

59

:)

преди 2 години

Защо си мислите че телефоните ви дигат мощността на крайното стъпало за излъчване на сигнала само при разговор? Напротив при ползване на интернет рафик също имате голяма мощност излъчвана от усилватела на телефона. Ако клетката е по далече мощността се вдига за да компенсира разтоянието , един вид компенсира слабия сигнал като увеличава мощността на крайното стъпало. И нали се сещате че мълнията не пада по права линия, просто в последните метри до земята "телефона е привлякъл" мълнията!

58

Анонимен

преди 2 години

58: Телефона привлича, но това привличане е твърде незначително. Иначе при всяка буря щяха да измират хора говорещи по телефона...

57

Анонимен

преди 2 години

Понякога се изумявам какви работи стават по света и хоп един човешки живот на млад човек го няма. Съболезнования на близките! Само мога да си представя какво и е на майката. Здрав прав мъж и да почине ей така. Както е казано, ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш, а тук - мълния.

56

Анонимен

преди 2 години

Гиб Мелсън, доближаваш се до истината, но без да си прав. Мълнията НЯМА да удари най-високата точка, поради някаква си причина, че точката е "най-висока". Това е електричен ток. В случай разглеждан с мълнии, токът търси най-лесният път по който може да се разреди в земята. И това не е "най-високата" точка, а е там където си открие най-добра проводимост. Висока сграда без мълниезащита е едно, с мълниезащита е друго. Във втория случай има едни метални шини, които слизат долу и са вкопани в земята.

55

До Гил Мебсън

преди 2 години

Последно, най-високото или най близкото място удря, че аз съм от простите? Кое "място" удрят хоризонталните и кълбовидните мълнии? И последен въпрос: Къде ви развъждат бе?

54

Мел Гибсън

преди 2 години

Май мълнията на знанието е пропуснала да удари Гиб Мелсън под главата. Пътят на електрическия разряд винаги е през мястото с най-слабо съпротивление, а не най-високото. Ако логиката с височината бе вярна, то явно този младеж е бил 200 метра висок, а околните сгради с гръмоотводи са миниатюрни.

53

Доктор Сън до 57

преди 2 години

Да няма значение,като вече те удари :) , телефона привлича обаче, ето тук е значението умнико

52

Анонимен

преди 2 години

това дали имаш телефон или не е от почти нулево значение. Ако падне точно върху теб, няма значение дали имаш телефон или не. Онзи до него също е имал телефон, но е оцелял просто защото не е паднала върху него, а близо до него.

51

до Гиб Мелсън

преди 2 години

Говориш за грамотността на хората, но и ти не показваш достатъчна такава. Само да знаеш, че по примера, който даваш - ако сградата няма гръмоотвод, който да привлече мълнията, тя като нищо може да удари дървото пред сградата. Прав си, ама донякъде..

50

да поясним

преди 2 години

Ударът от мълния...е винаги по Божие допущение....А защо? Дори да питаме нямаме право!!!

49

Гиб Мелсън

преди 2 години

Понеже неграмотността сред простолюдието е зашеметяваща налага се да пояснявам. Мълнията удря най-високата точка, защото търси най-краткото разстояние.Тоест, ако мълния пада в София тя няма да удари Еверест, защото така си удължава пътя хиляди пъти. А тя мълнията е мързелива.Търси най-краткото разстояние.Ако си на сто метра от всиока сграда а до теб няма нищо по-високо от дървото под което си застанал, мълнията може да изчисли,че най-краткото разстояние е до дървото а не до сградата на сто метра