35

неандерталец

преди 2 години

Живял съм в няколко панелки в София, живущите вътре са основни пенсионери и кокошкари. Нямат пари и не плащат за чистачка, камо ли да плащат за паспорти и земя.

34

Анонимен

преди 2 години

Да бе! Ще им дам 20 000 лева знайте ли кога! Не, и на Кукувден няма да е, а поне една седмица след Кукувден! Аз пари за ремонт на апартамента си нямам, затова живея в кoптop, тия щели да ми искат 20 бона, ХА-ХА-ХА!!!За зъбите нямам пари, всичките ми стари коронки изпопадаха! А ходя и на работа.А колко пенсионери живеят в нашия блок, нямате си представа - ядат само хляб и кисело мляко!

33

Анонимен

преди 2 години

Само сиренцето в капана ебезплатно.Всички сапридобили земята под блокапо давност.Така че никакво прехвърляне и пълнене на гърлата на адвокати и нотариуси без всякакъв смисъл.Също,като,тех.паспортите на сградите.

32

АнонимеН

преди 2 години

СУПЕР ЕЛЕМЕНТАРНО Е! ЗЕМЯТА ЗА СЪОТВЕТНИТЕ СГРАДИ СЕ ПРИДОБИВА ПО ДАВНОСТ КАТО СЪОТВЕТНАТА КООПЕРАЦИЯ АКО ЖЕЛАЕ МОЖЕ ДА ПОДАДЕ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОКУМЕНТ ЗА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ЗЕМЯТА! НО ЦЕЛТА ИМ Е ДА СЪБИРАТ ДАНЪЦИ И ЗА ТОВА ЩЕ ПРИЕМАТ ЦЯЛ ЗАКОН КАК ДА ПРЕХВЪРЛЯТ СОБСТВЕНОСТТА ЧРЕЗ НОТАРИУС ТА ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ

31

Оператор

преди 2 години

Да си собственик е отговорност! Ако не можеш да си го позволиш - живееш под наем и не носиш точно тази отговорност! Мрънкат, че е скъп бензина ама имат 3 кочини пред блока, взима 1000лв. заплата ама си купува въйфон за 2К на изплащане ( с прима естествено). Ей за тва не става материяла и за тва ще е такова положението и за тва си избрахте циркаджии. Когато разберете, че никой не ви е длъжен за нищо, тогава може и да се оправите!

30

Анонимен

преди 2 години

Моралният живот на сградите преди да започнат ремонти/санирания е 50год. Живота на конструкцията е 100год. след това сградата се счита за опасна за използване и трябва да бъде конструктивно подсилена/укрепена или се събаря. Най-вероятно скоро ще събарят първите блокове ..

29

миш маш

преди 2 години

Много хора в панелни блокове притежават и част от земята под сградата. Как смятате, че ще се даряват проценти от парцели и ще се обединяват имоти, без частни дела с години?

28

Анонимен

преди 2 години

Отново популизъм. Коунистите за пореден път доказват, че колкото по наляво отиваш, стигаш до крайно дясно.

27

Като се срути

преди 2 години

При едно ЯКО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ падне ли да се срутва панелката то НЯМА да ИМА ОЦЕЛЕЛИ ЖИВИ хора собственици на парцели, за да строят на ново. То повечето Българи НЕ само не могат да строят, а и вече НЕ могат да купуват построени вече апартаменти теглят заеми за по 20 - 30 години изплащане.

26

Земята е

преди 2 години

До тротоара и 6 м зад блока. Не включва градинките и междублоковото пространство. Там нещата са по-сложни, тъй като голяма част от тези пространства не са били отчуждавани.

25

Ромулчо

преди 2 години

Со кереса братиа?

24

Анонимен

преди 2 години

Собствениците на земята са я отстъпили на общината срещу 2-3 апартамента. Собствеността е общинска.

23

Анонимен

преди 2 години

Колко пък ще ви е данъка на земята бе хора, нали на 100 кв. сте 8 ет.

22

до 23

преди 2 години

И след Фандъкова ще е същото. Пак ще се строи като за световно. Жилищната мафия е по-силна от държавата у нас.

21

Anonimen

преди 2 години

Според мен е по-добре специално за София да си платите земята и да я ползвате, отколкото да е общинска и да вдигнат три китни блокчета на 2 метра от прозорците ви. Така стана в Младост, няма да си купим земята, пък сега рев, че няма къде да се паркира и не могат да се разминат. Зелените площи остават завинаги ваши, освен ако не ги отчуждят - и паркиране, и пейки, и игра на децата

20

Анонимен

преди 2 години

Тя тази земя по давност е на собствениците. С тези реституции какви далавари се сътвориха не е истина. Всички виждаме как изникват блокове в градинки и какво ли не. Ирдан Цонев и той си заградил плажа Силистар, а всички местни знаят, че никога не е било на баба му това място. Щом е във инфраструктурата на града и има улица, площадка или междублоково пространство не трябваше да се реституира, само това което е гола поляна. Тези които измислиха този грабеж са за затвор.

19

До туск

преди 2 години

Добре си направил, но най-после изплюха камъчето, че техническите паспорти трябва да се актуализират на всеки 7 г. с оглед амортизацията на сградата. И нали не се заблуждаваш, че това ще бъде реално обследване. Издаване на документ срещу заплащане.

18

баба мара

преди 2 години

добро предложение но дали ще има време да приемат закона 45 години плащамеданък сгради сега измислиха техн паспорти добре че комитова отхвърли предложениетоа ние няма да плащаме данък за земята под блока и няма да се съдим със собственицитена земята защото те са получили апартаменти в блока

17

ACAB

преди 2 години

Като ни "дарят" земята под панелките ще ни "дарят" ли и данъка, който трябва да плащаме допълнително за тази земя?

16

До 14

преди 2 години

Не се бях замисляла, но си прав. Те сега предлагали, само че докато мине през пленарна зала и дошли следващите избори,пък на популизъм се хващат много шарани. Гласове им трябват, не че са загрижени за бай Иван и буля Драганка.