21

Анонимен

преди 2 години

И още: след като вирусите са елиминирани тялото престава да произвежда антитела, защото би било излишен разход на ресурси. Но си пази информация какви антитела са сработили и при следваща среща с вируса си произвежда още от същите.

20

Ах

преди 2 години

Прекаляване с ваксината води до паралич на имунната система по същият начин както тежко боледували в защита си срещу нови варианти са насочени грешно. Така че давайте още 5 игли и може и обикновена настинка да ви събори.

19

Анонимен

преди 2 години

Ай пак да си преговорим нещата: надишаш се с голямо количество вирус - тялото ти произвежда много антитела, които да убият вирусите; имаш пет вирусни единици на кръст - тялото ти произвежда малко антитела и се справя. После ти казват "аа, немаш антитела, значи нямаш имунитет". Да бе, само дето ако нямаш имунитет и от малко вирус ще се гътнеш. Щом си се справил, значи тялото ти е произвело адекватното количество антитела навреме! Значи имунитетът ти работи!

18

Анонимен

преди 2 години

Говорим за пропаганда на ваксините - четете между редовете, намекът е че ако дори и да сте преболедували трябва да се ваксинирате отново. Това ако не е пропаганда какво е?

17

Анонимен

преди 2 години

И Кантарджиев го каза преди месец-ако си го изкарал тежко,в болница,на кислород антителата ти не вършат кой знае каква работа и трябва да се ваксинираш за твое спокойствие.Ако си го изкарал леко си по-защитен.Честно казано не го разбирам,но сега пак се пише за това и може би е вярно.Вероятно грубо казано говорим за качество,а не за количество на антитела.

16

Анонимен

преди 2 години

До не че нещо "Ама само разбрах, че тези които боледуват леко и без симптоми пак могат да не разберат, че са болни.".....Да, има такъв момент. Жалко за тези, които са го изкарали по-тежко. Не съм специалист, но е възможно при тях имуннитетът да е силно специализиран към стария вариант на вируса (просто защото са получили голямо количество на специфичния антиген). А новият вариант ги заразява. А тези, които са преболедували леко, са получили по-адаптивен имунитет. Но аз не бих разчитал на това.

15

Бay

преди 2 години

*** смята, че всички се опитват да го излъжат и накарат да се ваксинира. Разбрахме , че нищо не може да вид убеди. Споко :D

14

Do 10

преди 2 години

незнам дали са антиваксърски, изглеждат ми нормални. Че то и преди имаше вариант , в който грипа те повтаря, не е новина някаква. За да не те повтори, трябваше да се пазиш малко повече след преболедуване и това беше всичко. Но сега с тая новата история ни облъчват постоянно и незнам докъде ще я докараме. Аз обае продължавам да се чудя къде изчезна грипа нормалния? Тия обяснения, че сме били с намордници и затова ни подминавал, нещо не ме удовлетворяват.

13

Totenkopf

преди 2 години

Поредната манипулативна и неграмотно написана "статия" според нивото на мозък на Ния

12

Анонимен

преди 2 години

За варицела откриха ли колко траят антителата? Аман от платена пропаганда за ваксини.

11

1

преди 2 години

От написаното "Учените са установили още, че ако не се ваксинират, няколко месеца след като са били болни, 50% от пациентите са податливи на повторна инфекция с Бета варианта" става ясно, че въпросните антитела, които ги има "до година" след боледуването, не са достатъчни да спират повторно разболяване. С други думи, тези хора е желателно да се ваксинират, защото титъра на антителата им след естествено боледуване е нисък и НЕДОСТАТЪЧЕН, за предпазване от ново разболяване.

10

Мда

преди 2 години

Никой ли не забелязва, че всъщност днес.бг пускат антиваксърски публикации. Понеже са леко прикрити някои не го усещат. Но, ако проследите нишката в публикациите им ще видите, че всъщност са в разрез с официално прокарваната линия.

9

Анонимен

преди 2 години

От 5, да се поясня, че има вариант в който имунитета не може да изгради достатъчно антитела, но причините са комплексни (качество на храната, начин на живот, стрес и т.н.)

8

е нЕма се ваксинирам

преди 2 години

Какъв е тоя парадокс хем имаш антитела, но пък 50% шанс да се разболееш отново от мутация, малко по-малък шанс от първоначалния вариант? Я пак прочетете режисираната и спусната новина, че намекът е към ваксинация.

7

не че нещо

преди 2 години

Ама само разбрах, че тези които боледуват леко и без симптоми пак могат да не разберат, че са болни.

6

Веско

преди 2 години

Не знам отде ди копате тези дописки, ама единно мнение не съм чул. Антителата не се ли създават от имунната система при среща с вирус. След време си изчезват, но при следващия вирус се изграждат пак. С тези ваксини искат да ни държат имунната система постоянно в състояние на стрес, както дойните крави ги ръгат с хормони да са все бременни.

5

Анонимен

преди 2 години

"тежестта на заболяването е това, което определя нивото на антителата и ефективността на имунитета" тва също не го разбирам, или организма е засякъл и неутрализирал вируса или не е, тва горното звучи, като "малко бременна"

4

Анонимен

преди 2 години

Тези статии правят антиреклама "ваксините". Не го ли разбрахте? Няма да се ваксинирам, набийте си го в *** ***!

3

Анонимен

преди 2 години

Преболедувалите COVID-19 имат антитела година след това, докато ваксаджиите за същото време ще трябва да се ваксинират поне три пъти...

2

Анонимен

преди 2 години

имаш антитела 1година ама ако не се ваксинираш, може да повториш.. в същото време не е ясно тези антитела къде отиват и защо организма няма да произведе нови, когато засече инфекция.