27

Талона е отживелица

преди 2 години

Талона е много излишен. В цялата информация КАТ я имат онлайн. Както в патрулката ти номера на личната карта и гледат дали си издирван така също могат да видят и колко точки имаш. Дори в момента полицая там гледа точките а не в картончето което им даваш.

26

Моля

преди 2 години

Следващо предложение: Да отпадне стикера и хартиения документ за платена ГО. Пример: Всеки чужденец, управляващ автомобил в Б-я трябва да се глоби 50 лв навсякъде и по всяко време защото няма стикер и документ за ГО. Много държави са въвели електронно плащане и КАТ като спре чужденец той показва на телефона си, че има платена ГО. Катаджията пита начлниците си да глобява ли такъв водач - те отговрят с вдигнати рамене. Заети са да си сменят началника.

25

Моля

преди 2 години

Има много неща за усъвършенстване в КАТ, но те са заети да си сменят началника. Пример: Платил съм глобата си по електронен път, направил съм грешка в една цифра - КАТ са ми прибрали парите, траят си, глобата стои неплатена. Е как да уважаваш такива чиновници? Те работят само са себе си, а не в полза на обществото. И после се чудят защо никой не ги брои за хора. Предлагам при неотразено плащане КАТ да информира платеца обратно, че има проблем с плащането за се коригира. Дали ще чуе някой?

24

Анонимен

преди 2 години

Крайно време беше...

23

Но

преди 2 години

До Анонимен 20 нали срока на валидност е написан на свидетелството. Ако е отнето за определен срок по някаква причина, нали веднага в системата ще излезе срока, за който е отнета правоспособността.

22

Анонимен

преди 2 години

В последният месец вече пети път чета тази "новина".............

21

Анонимен

преди 2 години

Махнете всички стикери вместо да добавяте нови, молоумни ли сте.

20

защо

преди 2 години

чак сега

19

Анонимен

преди 2 години

По сега действащия закон, Синия талон е неразделна част от книжката и потвърждава нейната валидност. Илиза някъв и казва "Ама то този талон нищо не значи.". Я пак да прочете закона и тогава да пелтечи. Това което правят е - масово хората ще карат с фалшиви книжки, знаем и кои са тези хора. Същите, дето никога не са се качвали в учебен автомобил. И така.

18

Някой

преди 2 години

Скоро ме спряха за проверка и катаджията ми поиска свидетелство за правоуправление, талон на автомобила и лична карта. Попитах го трябва ли му талона към свидетелството, ми отговори "не".

17

дедо ви

преди 2 години

Тоя талон е наследство на оня талон, който навремето се дупчеше. И ума им толко позволи като се въведе талона, който да не се дупчи да си остане талон. То под шапка... няма как да вирее, не го огрява слънцето и пъпеша си стои зелен.

16

Ей

преди 2 години

Върнете ми двата лева, които платих за златен талон!!!

15

Българин

преди 2 години

А печатницата какво ще печата! След като премахнахме винетните стикери и дадохме еко нормите , сега?

14

Анонимен

преди 2 години

В Испания има глоба , ако не носиш шоф. книжка, но в практиката ако те спрат и не я носиш показваш лична карта и те проверяват в системата

13

Анонимен

преди 2 години

Най-накрая някой да се сети за тая безмислица "талон"

12

Мен

преди 2 години

Крайно време е да се въведе принципа "Един обект - един идентификатор". Хората да имат само и единствено лична карта. Автомобилите само и единствено номер. Държавата да си проверява там каквото си иска по тези идентификатори, не да си измисля как да натоварва всеки само за да обслужва техните процеси. Държавите да си се свържат помежду си за да проверяват например свидетелствата за управление, международните паспорти и другите паразитни документи, които са просто носители на информация.

11

Анонимен

преди 2 години

Добре, че на 20 години веднъж на някой в главата му възниква нещо за оптимизиране на работата, да се оправдаят милионите наливани в разни безполезни длъжности. Но пък на друг му идва на акъла някоя простотия дето после пак забатачва всичко и така до безкрай.

10

Зозо

преди 2 години

Хахахахаааа, най-важното нещо в момента е това :))))))))))))))))))))))))))))))))))

9

Анонимен

преди 2 години

Е, до края на века ще влязат в 21 век...

8

Анонимен

преди 2 години

ВЯРНО Е МВР Е ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ - ОТ ПРЕДИ 40 Г.@ МИЛИЦИОНЕРЩИНА ТА ДРЪНКА! НИКЪДЕ ЧЕНГЕТАТА НЕ СА ОБИЧАНИ И АЙНЩАЙНОВЦИ, НО В БГ СА КРЪГЛИ ПРО СТАЦИ!