11

Анонимен

преди 2 години

Отново се готвят нагло да излъжат хората!!От 2008г.не са преизчислявани пенсиите тогава СОД е бил 400лв,а сега е 1100лв,къде е справедливоста? За една и съща работа и стаж единя ще получи 300лв,а другия 700лв,ако се преизчислят с дохода за 2019г.и двамата ще вземат 700лв! Какво ни предлагат ако и двамата имат по 30 г стаж ще получат с 15% увеличение, значи единият ще вземе 345лв, а другия 805 лв,къде е СПРАВЕДЛИВОСТТА?ТОВА ЗНАЧИ ВСИЧКИ КОИТО СА СЕ ПЕНСИОНИРАЛИ ПО РАНО ДА УМИРАТ! СРАМ ЗА РАДЕВ,

10

123

преди 2 години

Само че условието ще е да се боцкаш през година. Гадовете скоро почват изнудването.

9

до 3

преди 2 години

"То аз може и 20 години "стаж" да имам, но да съм внесъл повече пари от един милю " - може, но с това философстване и неграмотност - едва ли.

8

комитата

преди 2 години

Илиза че тез дето бизнеса ги издържа и з а тях голямо увеличение -става въпрос за държавната администрация която никой не съкращава а е близо половин милион.На всичкото отгоере взимат по 20 заплати и работят на втора работа

7

Вихър

преди 2 години

Стига сте тиражирали тази лъжа за справедливо вдигане на пенсиите!!!Този ход е само включване на тези 50лв, които започнаха да дават заради пандемията в размера на пенсията на всеки пенсионер и напрактика няма да повиши доходите на възрастните хора!!! За да има наистина вдигане на пенсиите трябва да направите следното:- преизчисляване на всички пенсии спрямо средноосигурителния доход за 2020г- вдигане на коефициента за тежест на трудовия стаж на 1,35- тавана да стане поне 2500лв

6

Анонимен

преди 2 години

Социалната пенсия за старост у нас не изпълнява функциите си да улови старите и слаби хора, а насърчава неплащането на данъци, което си е асоциално.

5

Анонимен

преди 2 години

Няма лошо да се увеличат пенсиите, но това ще е изцяло заслуга на ГЕРБ. Служебня гълъб се мъчи да докара дивиденти на фигурата радеф.

4

Анонимен

преди 2 години

Като знам в какво състояние е бюджетът ни, заглавието вещае, че заплатите ще станат смешно ниски, за да може пенсиите да са над 50% от тях.

3

Анонимен

преди 2 години

Осигурителния стаж е пълна простотия. Това, че някой се е ВОДИЛ на работа 40-45 години няма НИКАКВО значение към ОСИГУРИТЕЛНИЯТ МУ ПРИНОС!То аз може и 20 години "стаж" да имам, но да съм внесъл повече пари от един милю с основно образование, който 40 години е кютал службицата.Това е убийство за образованите хова, осигурявали се на максимума, но нямащи достатъчно от измислицата "стаж".

2

Анонимен

преди 2 години

Да увеличавате гласно и популистки, но след 10г успешно управление от Герб. Защо не увеличихте стандарта преди 2009 нали управлявахте тогава :))) всичките успехи и финанси на държавата са благодарение на Герб. Клоуни

1

отровна гад

преди 2 години

Ама на коя заплата, бе?! Ако ще ми замества заплатата от преди 20-30 години, то и сега си е така! Пенсиите трябва да се вдигат пропорционално с настоящите заплати! Така е в Сърбия и в Румъния, че даже и в Северна Македония и Албания!