Вие от голямото добрутро, вероятно не сте излизали от Обеля през целия си живот, но в селата цялата махала разбира какво готвиш.
Стига си се правил на удapен! Проблем е, откакто вместо приятната сутрешна миризма на кифлички, банички и кроасани ВOHИ на лук! Такава защита дръпна на бараката, че си мисля, да не би ти да си гордият собственик? А това с плъховете и канализацията са съвсем свободни съчинения - или си попаднал в някой slum и мислиш, че целият квартал е така.
Наследници на интелектуалци отпреди 1 век като цяло почти няма, дори и на улица Елин Пелин и останалите около пл. Журналист. Наследниците отдавна продадоха имотите си или най-малкото ги отдават под наем на юридически и физически лица. Точно тези наследници продадоха много китни къщи с дворове, които скоро се превърнаха в кооперации и квартала се презастрои. Корумпираните демократични управници също спомогнаха затова, незачитайки никакви норми. Ами не, не са ни виновни селяните...
До Естет 21 А проблемът с презастрояването кой го породи? А да се готви денонощно без аспирация може да е нормално в "китното планинско селце", където къщите са на голямо разстояние една от друга, но не и в плътно застроения (както сам отбелязваш) Лозенец. Както и да обръщаш нещата, дефиницията за добре възпитан човек е ненавлизащ в чужда територия, а тези точно това правят - ту с надута чалга в колите и безобразно каране, ту с безогледно бутане нагоре и напред. Важното е те да са добре.
В района около УАСГ и Строителната гимназия има десетки обекти за храна от поне 30 години. Нито е новост някой да готви там, нито да продава готвена храна. Откога това стана проблем? А как не бяха проблем десетките клекшопове, където с години се продаваха храни и напитки, извън всякакви норми за безопасност?! Във всяка от тези стари кооперации има плъхове, големи колкото котки, на някои и канализацията не е в ред!Хайде да не се лъжем, този булевард прилича на Капалъ чарши от десетилетия!
Къде е адреса на това павилионче ?Явно готвят вкусно и пресно .Искам да мина да си купя за вкъщи .
Спориш само за идеята. Точно в тази част на квартала, която посочват в сигнала живеят и досега наследници на въпросните първи жители на Лозенец. Мини и виж паметните плочи... А дори и да не бяха те, нормално ли е да газиш през главите на хората, за да си правиш бизнесчето? Точно това ни пречи да живеем добре. Хвана се за думата софиянец и край. Ама този сигурно и лев данък не плаща в София, за разлика от нас и пет пари не дава за града ни.
Не завиждам на никого, това е характерно за такива като теб, решили да разделят хората на граждани и селяни и да четат морал, все едно са родени в Бъкингам. Апропо - в някое китно планинско село е много по-приятно от това да живееш в Овча купел или Люлин. И отново апропо - живея в Лозенец. Винаги съм живял тук - тук съм роден. Но никой в квартала не ми пречи. Нормално е да се готви по всяко време на денонощието. Проблемите на квартала са съвсем други - най-вече презастрояването.
Защо се пуска сигнал за неокосени площи, на които тревата е 70см, някой от общината не вижда ли? ! Не се ли прави косенето регулярно? Защо стихийно и след сигнал? След като данъците са адски, поне в София
Радвайте се на храната, докато все още не е изчезнала. Ако знаехте само какъв ад, глад и гладомор са ви приготвили чалгарите ифатмаците, нямаше да се оплаквате от храната. Ще плачете за миризмата на лук.
Докато не се въведе гражданството което Желю Желев премахна ще е така в София по лошо ще става
Всъщност готвеният лук е доста полезен. Като цяло е полезно да се яде готвена храна със сос, а не само сухоежбина, особено fast food-a е изключително вреден.Свойственият манталитет на квартала не е от сега - това е просташкият манталитет на комунисти, парвенюта и всякакви селяндурски тарикати, взели по някакъв начин софийско жителство преди 1989 година и сдобили се с апартамент на място, където в края на 20-те години е било средище на писатели и интелектуалци. Е, минал е един век оттогава...
Всеки може да си сготви вкусно ястие, в youtube и google има безкрайни предложения!Ястията в ресторантите са с ниско качествени продукти, да не говорим, че липсва всякаква креативност!Но..толкова са учили БГ готвачите..., пълна посредственост..като всичко останало..
Навик е на българина да бори лъжата с по-голяма лъжа .Горките *** добре ,че са дворовете на ,,софиянци" ,та да отидат там да умрат на спокойствие!
Защо да се подават сигнал. След като има такава служба към Общината и е платена да извършва контрол
От Helpbook: Пържен лук, миризми, хлебарки...барака за манджи превърна живота ни в ад