21

Анонимен

преди 3 години

Живея извън БГ, тук няма безплатни детски градини... Като се родиха децата, напуснах работа и 10 години бях удома, внимавахме как харчим, мъжо работи като луд. Няма общински детски градини, детски надбавки и други глезотии. Като искаш деца, си правиш сметка как ще ги гледаш, държавата не е длъжна да ти плаща. През тези 10 години вкъщи започнах да се занимавам с фотография и развих малък бизнес, хем пари се изкарват, хем съм вкъщи повечето време. Лесно няма.

20

Анонимен

преди 3 години

почват бунтовете против бандата на радеф (

19

Анонимен

преди 3 години

Айфонът и колата са като клечките за зъби вече.Нямат кинти за собствено жилище, в това е проблемът (финансовият) на придошлата миграционна вълна, като това е несъизмеримо по-скъпо.. Мераци на гол зааадник.

18

?

преди 3 години

Нямат пари за частна детска градина ама продължават да раждат деца? Не можете до отделите 550 лева за градина? Предполагам обаче и двамата родители имат автомобили, ходят по заведения всеки петък и събота и са с айфони.

17

Анонимен

преди 3 години

А в частните детски градини какво е положението ми е интересно.Всички се овесили на врата на държавата/общината и рев та рев.Така и баба знае.

16

Анонимен

преди 3 години

Фандъкова нали е учителка. Всички неприети деца да отидат в новооткритата Детска градина "Кметството" и лично Фандъкова да ги забавлява.

15

Анонимен

преди 3 години

Няма как да смогнат от общината. Все пак трябва и малко реализъм. Моето ходеше на градина на 15 км от вкъщи. Те и без това толкова и ходят, спукват се от боледуване.За училищата обаче ми е непонятно как ще се намерят места. Около нас има едно училище и класове с по три паралелки, а построиха и в момента строят блокове по 10 етажа и то не един или два. Къде ще учат тези деца, не ми е ясно.

14

Анонимен

преди 3 години

И как се строят 1000 бройки детски градини за 1-2 години?Всяка година броя деца се увеличава! Софиянци в повече" !И не е само градини,а и персонал,издръжка и т.н.от общинския бюджет.София си е София,но трябва да започне рвгулация с изнасяне на бизнеси и предприятия извън София,защото в един момент ше се обезлюдят повече други населени места.Софиянски затвори,преустрои и продаде десетки детски градини през 90- те,защото нямало деца,а и тогава имаше голяма емиграция,а сега наплив.

13

Анонимен

преди 3 години

В този случай онази некадърница Фандъкова не е виновна, че селяните напират за Софето. Теглят безумни кредити по 100 -150 000 евро, които с доход от 2000 лв изплащат и гледат по две чавета. Обикновено това са хора с много ниска финансова култура. Работещи в сивия сектор или единият поне е в някоя далавера. Като ги правите тези деца имате предвид ,че това е България. Никой няма да Ви построи нищо само защото сте се разплодили. В провинцията нямат проблем с детските градини. Ходете там..

12

Анонимен

преди 3 години

Ми така е то, след като всички идват в Сф да се множат.Няма лошо. Това само показва как всички мразят селото и бягат към големия град, предлагащ всякакви удобства.Пък чакайте имотния балон да се спука, а и в всичко се вдига на това отгоре.

11

Анонимен

преди 3 години

Важното е , че гжа Фандькова ще ви построи тоалетна за -300 000 лвНяма да правите деца

10

Анонимен

преди 3 години

Как ще има достатъчно места като половината селени се преместиха в София?

9

пена

преди 3 години

Половината кметове в СФ са на ДБ. Но Бойко пак им е виновен на умните и красивите...

8

Радослав

преди 3 години

Когато е въпрос данъкоплатците да плащат данъците няма забавяния, няма разсрочвания и не питат имат ли пари или не, но когато стане на въпрос да се получи нещо срещу тези данъци като детски градини и вече се почва със срокове от по 10 години и рев, че нямало пари. Като държавата не си изпълнява задълженията, то да освободи тези граждани от данъчни задължения! Няма как само да се изисква, трябва да има нещо насреща!

7

Чичко

преди 3 години

Строят блокове за седмици, но градините за по 5 години. Е това е - няма ли келепирец и бърза пачка няма и зор за тая работа.

6

Анонимен

преди 3 години

Тиквата щял да влиза в панделата. Току що го казаха по талавизоро.

5

Анонимен

преди 3 години

Цяла България дойде в София.Няма дет.градини защото няма Държава.

4

Анонимен

преди 3 години

В Долно Нанагорнище детските градини има много места , ама щом софия та софия та софия . Те чужбинците също не намират ама в Бг по зле . Ще духате супата ама те първа ще видите.

3

Анонимен

преди 3 години

Да се вземе решение за построявенето на детска градина, да се избере изпълнител минава поне година. От своя страна тези строители строят една градина за 3-4 години защото строежа на детска градина е по-сложен от строежа на АЕЦ. И за една детска градина отиват 4-5 години докато стане готова. И това са факти лесно проверими.А за това време столичните архитекти издават разрешителни за една сурия сгради които биват построени за година две максимум от същите тези фирми.Правете си сметка какво става

2

Милен Илиев Минков

преди 3 години

Никога, няма- да- пусна, дето- сй, сред- комунисти ....