56

До 57

преди 3 години

Да, на такова старо дърво, за да се нарече някой израстък ''клон'', му трябват поне няколко века !

55

Силно се надявам

преди 3 години

Господата Пендаровски, Заев и Путин в скоро време да покажат някой древен документ, който да е написан на македонски език и с македонска азбука, или в който поне да се споменава за македонска нация и държава от началотона Новата ера насам ! Вярвам, че това са ерудирани политици, които преди изказванията си се консултират с историци, археолози, и т.н. ! Целият съм в очакване, а предполагам също и цялата световната научна общност !

54

Чак пък клон?

преди 3 години

По скоро филизче на 60-70 години.

53

Анонимен

преди 3 години

мисля че Пендо не получи помощ от Путин просто сега стана ясно кой им дърпа конците и какво се цели тук на Балканите. А пък Путин не предполагах че е такъв ***. Просто направи това което се очакваше от него. В крайна сметка той е просто самовлюбен деспот какъвто беше и Сталин. надявам се Европа най -сетне да влезе в крачка и да не допусне в ЕС измислената точно от СССР Македония. Разберете господа европейци такова животно РСМ просто няма.

52

Анонимен

преди 3 години

Македонският език е клон от дървото засадено от руските ашкеназита от Коминтерна.

51

Тъпанар

преди 3 години

Ами Пендаровски, значи спорът е решен! Ние претендираме, че Кирил и Методий са създали славянската писменост, разпространила се от българските земи през 10 в. А кой е създал езика ви, ние не знаем, въпреки че подозрително звучи като нашия. Да не са някои братовчеди на Александър Македонски, на които поради късата ви историческа памет, им викате Кирил и Методий?

50

Анонимен

преди 3 години

...клон от коминтерновско дърво...

49

Анонимен

преди 3 години

Пенди признайте отделни македонски бг и македонски сръбски езици и ви признаваме.

48

Анонимен

преди 3 години

До Чебурашка1944 г. България можеше да получи Македония но беше призната от САЩ и Англия за победена и нищо. Гърците и сърбите са победители и следват кланета.

47

Анонимен

преди 3 години

До ЧебурашкаВ Сърбия е забранен бг език и преди 1944 г. Принуждавани са да учат сръбски. както и бг населението от Моравия преди 1878 г. докато ги поробват. И досега са останали -ов в имената на потурчени българи от Ниш и Пирот.

46

Анонимен

преди 3 години

Македонският език е много спорен като отделен език. Смес е от бг и сръпски. И е наложен като е забранен българския а бг учителите са изгонени и избити. Преди 1944 г. е наложен сръбски в Македония и българския забранен.

45

Анонимен

преди 3 години

Пендо да каже след като Гоце Делчев се е самоопределял като българин (според самия Пендо), какъв език е говорил - български или македонски?

44

Анонимен

преди 3 години

Така е, но този клон е присаден през 1944 г. Овощарят се казва Коминтерн.

43

Анонимен

преди 3 години

До 38И какви сме тези със сините очи, след като не сме чисти българи?! Ей така ми е любопитно да си знам. Интересна работа родата ми са ги изселили едно време от Беломорска Тракия щото били българи, ся щото сме със сини очи повечето се оказахме нещо друго.

42

Чебурашка

преди 3 години

Пендаров да не се дуе много ами да прочете романа на Никос Казандзокис "Зорба Гъркът". Публикуван е през 1946 година преди всякакви руско социално инженерство и образуване на македонска нация с решаващата помощ на националните предатели русофили. То Зорба е грък от Македония и защитава там гръцката кауза. Противници са му главно българите. Избивал е българи и е опожарява български села. Никъде не се споменава за македонци! Македонците възникват след септември 1944 година!

41

Macedon

преди 3 години

Аве цела Европа и Америка е со нас и сега Русиа.Затоа што вистината е една Македониа е библиска зема. Македониа е вечна.

40

Сс

преди 3 години

Само дето това президенче, не знае че Кирил и Методий са написали глаголицата, а кирилицата са едни хора в преводаческата школа.

39

aa1830

преди 3 години

Македонският език е клон от дървото без корени, засадено от руските и сръбски маймууни преди 80 години, от които са произлезли и днешните македонци.

38

Анонимен

преди 3 години

Българите не сме роби нещастници.

37

Анонимен

преди 3 години

В българия има емигранти къде са дошли преди 20 години и се прават на българи с фалшиви документи за самоличност живеят незаконно и не плащат нищо.