138

Анонимен

преди 3 години

Какво знаем за тайните служби на Русия?Знаем че са изключително некадърни. По некадърност надминават и Путин.

137

Анонимен

преди 3 години

И къде е правдата сеги.... да защитаваме снабдителите с оръжия на бандеровските бандити и убийци на свободни хора или да защитаваме хората които предотвратяват това като им унищожават оръжията... а сега, де!!!!Аз бих предпочел второто и това са положителните герои във филма!!!!!

136

Втора отечествена

преди 3 години

До Анонимен 163Много факти и много неща не ти са изобщо ясни от германо-съветската война не ти са ясни и няма а ти се изяснят никога докато възприемаш единствено лъжите на руската страна. Няма никаква отечествена война както я нарекоха комунистите. Има германо-съветска война, вследствие пълен раздор между съюзниците СССР и Германия поради изключителната алчност на Сталин за разграбване на чужди територии. Комунистите са я нарекли Отечествена както е била наречена войната с Наполеон.

135

Анонимен

преди 3 години

До МислетеПълни глyпости. И ти не си наясно какво искаш да кажеш, но се напъваш нещо да съставяш изречения. Еми не ти се получава.

134

ЧИЧО СКРУЧ

преди 3 години

750 000 000 000 ДОЛАРА ЗА ВЪЗПИРАНЕ НА РУСИЯ, КОЛКО ТРОЛЧЕТА МОЖВШ ДА СИ КУПИШ

133

Анонимен

преди 3 години

КГБ чипира голяма част от населението и за това сега гласуват за БСП и са руски шпиони няма друго обяснение.

132

Мислете

преди 3 години

До Анонимен 155Припомни си откога започнаха бомбандировките на германската индустрия още от пролетта на 1940 и продължиха без прекъснане до май 1945 година. Бомбандировките почнаха още докато СССР беше съюзник на Германия и всеки ден изпращаше хиляди вагони с продоволствие, горива и суровини за Германия. Ами ако тая индустрия работеше нормално какво щеше да остане от твоята изостанала с 50 години както и сега Руския? Ако не бяха изгонили Хитлер от Близкия изток знаеш ли какво щеше де се случи

131

Анонимен

преди 3 години

Българите от съпротивата по времето на ВСВ взривяваха складове с немски оръжия и продоволствия и избиваха немски войници на територията на България и те ли бяха терористи?

130

Анонимен

преди 3 години

ЕС съвсем се разпадна, след дивангейт Урсула и Шарл почнаха да се бият и да се карат на кой ми е по-голям/голяма в есето за да седне у фотойло на Ергоган! Единия искал среща да да се разберат на кой ми е по-голям/голяма, а другия не отишъл защото бил на среща с президнета на Сенегал! И сега като се разпадне есето къде ще бегаме свободно да пpocтитуираме и да мием улиците да изкарваме евра, ох дано само като се разпадне да не ни спрът бананите и тоалетната хартия.

129

Анонимен

преди 3 години

Там е имало и оръжия за Алкайда в Сирия. България ги снабдяваше и руснаците тогава го показаха.В Сирия и Донбас е война,а на война хвърчат и складовете на врага.Нормално.

128

Анонимен

преди 3 години

Русия сама не можа да победи Чечня а тука някакви сополонковци ми разрлавят как тя сама се справила с Хитлер.

127

SS

преди 3 години

До 134 кл Търговците на оръжие са особенна порода хора.В повечето случай те не шумят нито афешират за делата и бизнеса си.През 80 те год.на минал век излезе книгата на ФРГ журналистта Берт Енгелман Моите приятели търговците на оръжие.Които я е чел ще разбере за какво говоря. Вярно е че оттогава има много промени но принципът на анонимност се е запазил.

126

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 148Мисля че ти не си разбрал отговора. Идеологическите противоречия между Германия и демократичните държави са били много по-тежки отколкото между тях и СССР въпреки че комунистическата пропаганда непракъснато се мъчеше да ни натрапи обратното. Хитлер открито е говорел за ликвидирането на демокрацията като начин на управление. Омразата на Хитлер към демокрацията е била пословична. Може би същата омраза към демокрацията днес изпитва само Путин.

125

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Очевидно на Русия й се казва, че ще бъде сама срещу Германия."Че тя ако беше оставена сама срещу Германия, отдавна никой нямаше да си спомня нито за СССР нико за Сталин.

124

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 139"Ми що Англия и Франция не обявиха война на СССР за нахлуване в Полша, ами точно по същата причина обявиха война на Германия?"Ще ти обясня защо. Цялата идеология на Хитлер беше насочена срещу Англия и Франция наречени от него империалисти. Сталин по онова време не знаеше какво е империалист той започна да ги нарича така едва след войната приемайки изцяло идеологията на Хитлер след неговия разгром.

123

Анонимен

преди 3 години

На 18 март 1939 г., по заповед на Йосиф Сталин, съветският комисар за външна политика Литвинов предлага Франция, Полша, Русия, Румъния и Турция да се съберат на конференция, за да изработят споразумение, с което да спрат Хитлер. Британският Чембърлейн се обявява против тази идея.

122

Анонимен

преди 3 години

На 14 април 1939 година, британският външен министър лорд Халифакс казва, че Великобритания няма да разшири съюза си и до Русия, в случай, че Германия нападне. Очевидно на Русия й се казва, че ще бъде сама срещу Германия.

121

Анонимен

преди 3 години

На 16 април 1939 г., Сталин кара Литвинов да предложи на сър Уилям Сийдс, британският посланик в Москва, Русия, Франция и Великобритания да сключат пакт, който ще свърже трите страни и ще ги принуди да обявят война на Германия, ако те или някоя нация между Прибалтика и Средиземно море, бъдат нападнати. Великобритания и Франция отказват.

120

Анонимен

преди 3 години

Мюнхенското предателство вече е подписано на 30 септември 1938 година, когато Британия позволява на Хитлер да анексира германоезичната територия на Чехословакия, всякаш става въпрос за английска колония, с която Лондон може да се разпорежда както си иска. В добавка към това, Бaнk ъф Ингланд и Банката за международни въпроси, чрез гуверньора на първата Монтагю Норман, позволяват директния трансфер на злато на стойност 5,6 милиона лири към Хитлер, което принадлежи иначе на Банката на Чехословакия.

119

Анонимен

преди 3 години

Поляците искали след войната Лвов - обяснили на Сталин, че никога не е бил част от Русия. Сталин отговорил - Лвов не е бил, Варшава беше.