17

Анонимен

преди 3 години

"Строил Илия килия"

16

Анонимен

преди 3 години

Те строят килии и затвори. Наричат ги "Затворен комплекс", "Кокетно малко микрожилище за микроджуджета".

15

Анонимен

преди 3 години

как промяната на някои размери ще доведе до тридесет процента увеличение при условие че квадратурата остане същата.ако се увеличи просто плащаш за по голяма площ.

14

Гост

преди 3 години

Пълни глупости! Време е закона да се промени и да се продава само чиста жилищна площ. Лакоми строители!

13

Анонимен

преди 3 години

Либертарианското строителство превърна градовете в Индия и Африка.Капитализмът е мизерия и капиталистите вкарват хората да живеят в мизерия, за която да плащат скъпо.

12

До 12, от строител

преди 3 години

Не те знам на колко години! Аз съм на 52 и живях до 2000 г в жилище от соца! Кухнята никога не се е брояла за стая! Хол, трапезария, спалня винаги са били стаи! Двустайно жилише от соца значеше: хол + спалня+ кухня /отделна!/ Провери си базата данни!

11

Анонимен

преди 3 години

Щом има луди да плащат квадрата на тези космически цени, какъв е проблема. Някога двустайни жилище е било, две стаи, хол и кухня. Сега се изтарикатиха и една стая с хол и кухня се води двустайни, след време кухня и хол ще е двустайни. Нагли и безочливи са. Най-бедната държава не е нормално да има такива цени по-високи от други страни в ЕС.

10

.!.

преди 3 години

Епа значи сега вместо по 2000 евро за квадратен метър ще се дават по 3000 евро на квадратен метър! При положение, че реалната цена на квадратен метръ при строеж е не повече от 200-250евро! Еми ко да ви кажа строител да си печалбата е повече отколкото от наркотици проституция и уружия зети заедно!

9

(-_-)

преди 3 години

2 торби цимент - 1200 евро.. Ами крайно време е да влезе и една такава наредба, която да регулира малко тоя балон, защото това е някакво тотално безумие. Спекулира се с нуждите на хората и накрая се стига до някакви безсмислици от сорта на сегашната ситуация, в която хора се навират в някакви клаустрофобични пространства, а няма и къде колите да си паркират.. Пълен абсурд!

8

Анонимен

преди 3 години

на мухобойко долнопробните лъжи

7

Татул

преди 3 години

Пълни глупости. Хиените предприемачи не се нацоцаха. Тъкмо кооперациите ще си влязат в нормативите, с които трябва да се съобразява всеки един нормално живеещ човек. А не сега да ми продават тераси по 50 см широки и коридори 80 см с тръба в единия край.Не спалня, а ниша за спане. Само реват, че им се оскъпяват нещата. А ползват някъде до 30 -40 процента отстъпка на материали и други врътки. Ако строителството на грубия строеж им излиза повече от 250-300 евро квадрата, аз ще си отрежа главата

6

Анонимен

преди 3 години

Не виждам драма - тези изисквания се спазват отдавна в ЕС. А нашите тук помпаха цените за да стигнем. Сега ще се наложи да помпат качеството за собствена сметка.Извинявайте, ама какъв е тоя апартамент със врати под 80 санта? Как се влиза - настрани ли? И какви са тия тераси под 1,5х1,5? Колкото да си подадеш главата? Те как са строили до момента, че ми е чудно!

5

Анонимен

преди 3 години

Ей, най после една нормална наредба. От кога си мечтая за голям кенeф със златно биде, сапфирено, рубинено.....

4

.

преди 3 години

Хора, който от вас има мозък - махайте се от големите градове и отидете в къща в село или в най-лошия случай малък град. Съвсем скоро ще се радвате, че сте го направили!

3

Още авангардни идеи

преди 3 години

може да бъдат дадени на "загрижените".Домът да е с персонален асансьор;инсталация за кислород;дефибрилатор;асансьорна рампа за автомобили;филтри за водата и въздуха;площадка за кацане на дронове за доставки на столи от първанеобходимост;агрегат за ток(ако спре тока);радиостанция за свръзка със 112;вертолетна площадка на покрива за бърза помощ;жилищата да са 7 стайни зада има място за лични асистенти и мед.персонал...И тъй като ще струва 5 милиона,няма кой да го купи,ще му викат болница.

2

Анонимен

преди 3 години

Хаха, все едно сега са много евтини. То бе това жилищата са 200 процента по скъпи от запада, в сравнение със заплата която се дава в строителния обект и цената на жилището.

1

Ибре курорте!

преди 3 години

А така. А всички сгради построени преди тая наредба - да се съборят, за сметка на собствениците. И да теглят кредити - да купят от новите, подобрени жилища.