65

Мони

преди 3 години

За големите ученици, няма значение дали са онлайн или присъствено. Ако са в час, участват само двама трима, другите говорят, играят с телефоните, спят. Ако са онлайн, пак работят същите двама, трима. Другите пак спят. Няма разлика, за тях самите няма почти никаква разлика, загубена кауза е нашето образование в този вид.

64

българин

преди 3 години

До: номер 66Точно ти си от тези, които си изхвърлят фасовете през балкона!Нямаш деца и ти е лесно да говориш за другите!Или си от английското кралско семейство като си поверил грижите за децата на гувернантки и придворни дами?***!

63

До анонимен 57

преди 3 години

"Всяко дете има нужда от живи социални контакти с връстници.Ако ще да са бой , секс ,груби закачки и т.н."Ами ние тези филми на живо ги гледаме всеки ден по време на присъственото обучение, че даже и по фейсбук ги предават. Ама дали точно училището е мястото за това? С тази идея ли си пращате децата да учат присъствено? И после се чудите кой е виновен, че децата били неграмотни и невъзпитани! И кой е виновен? Е, как кой - некадърните учители, дето не можели да мотивират "децата" да учат...

62

Анонимен

преди 3 години

Против дистанционното обучение са онези, които не могат да си възпитат децата. Същите ония дето аз наричам - избирателните европейци. Които като видят някой да плюе на земята се възмущават и вдигат олелия до небесата, но могат да паркират в зелени площи, да си изхвърлят фасовете през прозорците, да отнемат предимство, да не знаят елементарни правила на поведение сред непознати и т.н. и т.н.

61

Анонимен

преди 3 години

Не мога да разбера какво оправдание да не си помогнеш на детето може да бъде това, че работиш! Ама те герои тия дето работят бе! Направо да ги наградим! Нечувано и невиждано! Родител да работи! Алоо, всички работят! И си организират времето, така че да се справят със задълженията си! Едно от задълженията ти като родител е да провериш всеки ден как се справя детето в училище и как е физически и емоционално, и ако има нещо да му помогнеш да се справи! Работели... То и работата им сигурно е такава.

60

Калашников

преди 3 години

До Гогич: Не ви изнася истината май? А с обидни квалификации нищо не доказвате, освен нивото си. Направете анкета сред учениците, но не сред майките им, вижте им реалвото мнение.

59

Анонимен

преди 3 години

Дайте да прецакаме младото поколение, за да спасим старците, които последните 20 години държахме на 150-200 лв пенсия. Но даа, да им спасим живота, за да живеят още дъддлги години в мизерия. Пък това, че младото поколение ще остане неуко, не е проблем от особенно значение. Такова е новото нормално.

58

Анонимен

преди 3 години

Десетте дена присъствено минаха в активно общуване и социализиране - ходене на тумби, крещящи и псуващи, пиене на енергийни напитки, пушене на цагари и нещо друго, плюскане всяко междучасие на хамбургери, джобове и вафли, селфита и сторита ...ПРИСЪСТВЕНО.

57

СТРАНДЖАТА

преди 3 години

Тази сутрин си направих онлайн крос в интернет. Беше супер готино и много се изморих. После си пуснах един дистанционен душ и отидох на работа електронно от кухнята.Мозъкът ми просто сече и ще отделям само минимум време за естествени нужди в кофата под клавиатурата.

56

Lan

преди 3 години

58 Беше тя двама-трима от еносса. Сега е масово и родителите нехаят. Децата масово не учат, не пишат домашни, но накрая се очаква да знаят, щото учителят ще махне с една вълшебна пръчка и ще внедри информацията в главите на учениците. Е те така те.

55

Анонимен

преди 3 години

като има двама-трима от онея неграмотните в клас - познай пък колко е ефективно присъственото. Учителя се чуди кво да прави - да преподава урок или укротява неграмотните, които нямат интерес към учебният материал...

54

Анонимен

преди 3 години

До Ковид зомби с маска Всяко дете има нужда от живи социални контакти с връстници.Ако ще да са бой , секс ,груби закачки и т.н.При липсата им , после да не се чудите защо детето харесва много същия пол или ако някой го напсува не смее да се покаже.

53

родител

преди 3 години

дистанционното обучение е тотална щета!

52

Lan

преди 3 години

50, достатъчно е да отпадне забраната върху двойките и делегираните бюджети...и картинката веднага ще лъсне! По половин и повече класове ще повтарят!

51

хиперактивен гербав

преди 3 години

Те пък като учат присъствено, та са едни ученолюбиви, едно образование получават, едно чудо! Затова на матурата предни години около 50% са с двойки. Сигурно щото са учили онлайн, когато още нямаше такова, а? Ама тогава на такива родителки им беше лесно да хвърлят вината върху учителите, да се оплакват, че те не са им научили и възпитали детето. А сега им е много кофти с онлайн обучението, защото или върху детето си трябва да хвърлят вината, или трябва да признаят, че проблемът е в родителите....

50

гогич

преди 3 години

До 45ТъБ си беше, Калашников< и тъБ ще си останеш..До 43Родителите не са и не могат да са учители, че да учат те децата си..Могат да им помагат, но не и да са учители....Че за какво тогава са ни учители, да ги изпоуволнят и това е.. А хората, които работят, те какво - меьду 21-24ч. ли да ги обучават...Въобще...ТЪБ коментар..

49

Lan

преди 3 години

Та с една дума онлайна е добър за ученици с развито абстрактно-логическо мислене, които ИСКАТ да учат...1-2 в клас. За всички други присъственото е по-добре, ама барем да слушаха...

48

активен гербав трът

преди 3 години

Я си гледай работата бе! Нулева година да обявявали. Твоите чавета като не са учили, не означава, че останалите не учат и не знаят. По-добре да направят изпити за всички класове в края на годината- няма значение дали са били присъствено или дистанционно. Да се види черно на бяло дали тия, дето са ходили присъствено знаят толкова много. На бас, че са супер зле. Майките им само кудкудякат по форуми и фейс-групи, вместо да ги възпитават и контролират.

47

Lan

преди 3 години

38, образованието в различните възрастови групи изисква различни неща! Разбира се, че възрастен човек му е добре он-лайн, не пътува, не се разсейва - учи, той знае какво прави и го иска. А в училище е зверилник. Учениците нямат нищо общо с нормалните класове от преди 15-20г. Повече от половината време учителят укротява буйстващи, за да няма наранявания, в онлайна пък учителят си говори, две трети от класа цъкат игрички, а домашните са тема табу и за родители и за ученици.

46

Ковид зомби с маска

преди 3 години

Нещо е в грешка активистката. Доста ученици също искат дистанционно. Така не си губят времето и са в безопасна среда, остава им време за свободни занимания, спорт и разходки. Защо трябва да е в училище? А, да, да не се мотаят вкъщи - цапат, искат ядене поне 5 пъти дневно и т.н. все досадни ангажименти за мамите .Иначе сутрин в 7,30 го водиш с десетачката, вечер 18,00 го вземеш каталясало, малко телевизор и хайде в кревата. Лайф! Познати завършиха елитни университети в чужбина почти без да ходят