13

Анонимен

преди 3 години

Веднъж постигнато ниво на империя, не се връща назад, ако ще да си изгуби сичките владения. Единствено ако те завладеят, короната минава към този, който те е завладял и съответно той става император. Затова дори като сме се свили до размера само на северна България, титлата си е останала цар. В същото време Сърбия се разширява на юг, завладява българи, гърци и албанци и става империя, съответно кралят им е коронясан за ЦАР. Бай дъ уей, ръбския крал е коронясан за цар от българския патриарх

12

Георги Илиев Митев

преди 3 години

Висшист започнал да говори , за да уговори някаква игра значи е в беда . Учен да те защити от " селските черти " и " градските мечти " значи , че греши , защото най-голямата беда е планетната мечта . Автор: Георги Илиев Митев . София (2014). Потърпевш от милицията , военните , полицията , медиците, институции и граждани . Трето поколение репресиран .

11

Анонимен

преди 3 години

Когато един народ владее други народи, това е империя. Независим монарх на отделно племе се казва крал. Сърбите са получили корона от Рим, затова са имали крале. Ние отначало сме били васално племе с князе, после си извоюват независимост и заедно с това са ни изпаднали някои комшии да ги владеем, затова директно са взели титлата цезар-кесар-кайзер-цъсарь --- ЦАРЬ.

10

Анонимен

преди 3 години

Тоя пък Росен е по-голям комплексар и от македонците. Нали е завършил полицейско училище и се хвалеше как четял вестник "Дума" пред някакъв професор, защото си мислел че оня е от БСП, за да си вземе по-лесно изпита. Само че оня не бил от БСП. Ходи си развивай локумините на Барека ("Имаме новина").

9

У

преди 3 години

Аз мисля, че връзката ни с тези българи от 1та и 2та българска държава е само генетична, тоест само някои от нас имат някаква такава. Всичко друго са пречупени през днешна гледна точка интерпретации и натаманяване по откритите документи и артефакти. Много е трудно да се вникне как точно е било, защото не е имало интернет, радио....и др. бързи връзки, представете си как един конник отива от Плиска до Карпатите за предаде вест? Месните феодали са колели и бесели, а централната власт е била данъка

8

Анонимен

преди 3 години

Само заради подмяната на историята ни , мога да им дръпна рязко шалтера на всички лъжци, да ги осъдя за гавра,уронване престижа на България или за каквото намеря и да ги тикна в затвора!Росене ,не се усещате как тънко,с мазна усмивка и много лъжи, стъпка по стъпка ни подменят!***, така западняците сътвориха измислените нации на румънци,македонци, украинци,белоруси,защо не правят това с тяхните държави,а само с нашите славянски държави? Пробутват ви лъжи и постепенна подмяна и асимилация!

7

Анонимен

преди 3 години

Какво пише в каменните и книжовни надписи - КАНАС (КНЯЗ), на металните предмети в надписите също пише КАНАС ,т.е. КНЯЗ,в книжовните се среща - и княз, и цар!В "Именника на българските владетели" какво пише? Пише - князеКакви глупости за императори ми дрънкаш?Не виждаш ли,че се гаврят с историята ни и я подменят?

6

Анонимен

преди 3 години

В момента върви голяма гвра с историята на славяните,не само гавра с българската истрия,но с историята на всички славянски народи и славяни изобщо,това върви от около 5 години насам и една жестока пропаганда и куп лъжи,измишльотини,без реални факти ,вече дори подменят произхода на владетелите и народа,титлите,типичино за западната пропаганда!Руския цар Игор и съпругата му - Елена-Олга(внучка на кназ Борис),вече станаха немци , нищо,че тогава там немци и немски племена не е имало изобщо,а се поя

5

Анонимен

преди 3 години

Поправка - плАтени предатели каниш

4

Анонимен

преди 3 години

Абе гледай си работата,Росене големи ***-оти,платени лаици и плетени предатели каниш напоследък в предаването си!За книгата на този англичанин нищо не мога да кажа, но това,че ти каниш зложелатели на България и българската история,които дрънкат лъжи - е факт, просто сега западните пропагандатори са решили,че нашата славянска титла княз или славянско-византийското - цар, не им харесва и искат да го подменят с други чужди думи,стъпка по стъпка ни трият историята,СЛЯП ЛИ СИ?

3

Анонимен

преди 3 години

Много хора не знаят смисъла на тази дума. Империя е държава която властва над други държави както са били отоманците с нас. Не сме били роби това е литературна измислица за драматизъм.

2

жалко

преди 3 години

България не е била империя, а цяла вселена ... Жалка орда, съвкупност от взаимно мразещи се индивиди.

1

Saki

преди 3 години

Ако беше остансл при Слави,сега щеше той да е председател на партията ,вместо Тошко и щеше да стане министър и милионер.