96

Гледна точка

преди 3 години

Това племе е подобно на ***. Те не могат да живеят извън приемника си /народите които ги търпят/ Какво правим с *** ? Търпим ги доколкото можем или се лекуваме когато вредят на здравето ни. Колкото и нетолерантно да звучи но не искам накой да паразитира върху мен и близките ми.Аз да работя и се мъча а той да консумира.

95

българин

преди 3 години

Преди 2 години говорих с млад ром,живеещ в Германия,работещ като строител.Той е доволен,но работи много.А има и такива които не работят,а живеят само от социални помощи.и с такива съм говорил.Естествено е отношението към тях да не е добро.Решението на проблема би трябвало да е друго-който работи,усвоява професия и напредва-обществото да го стимулира.А който мързелува да бъде стимулиран да работи-с добра заплата,заводски квартири,бонуси и други.

94

някой

преди 3 години

Една от всичките изброени професии е почтена: музикант.Йохан Щраус също е бил музикант, пък е австриец.Макар че има такава поговорка "музикант къща не храни".Прочие, идеята че им било генетично заложена е част от нацистката идеология.Според мен причината е в кастовото деление, като индийците.Много е трудно млад човек да се опълчи на фамилията, която иска да го направи джeбчия например

93

ДДРОнег

преди 3 години

Е, добре, и тия ли ще ни учат да се дуржим добре с ромите ???!!!Отдавна съм го забелязал, че и в сащ и в ес са ЛИЦЕМЕРИ !!!Същите са като комунистите и поповете - "не ме гледай к'во правя, а ме слушай к'во ти говоря" !!!

92

Да

преди 3 години

До оцеляващаНяма какво да се замисляме! Тук се държат по същия начин! Страните от Западна Европа ни критикуват, че не ги интегрираме. Е, как се интегрира това нещо, като генетично му е заложено да живее по този начин? Сега, когато се сблъскаха с реалността, видяха, че не е толкова лесно!

91

оцеляваща

преди 3 години

Пишете измишльотени.В Германия има вече много с тъмна кожа:испанци,италианци и мн.други и дори много ги харесват.А малко повече се замислете и вижте и вижте как изглеждат и как се държат българските ц*и*г*а*н*и окупирали квартали в Германия.Вие ще можете ли да живеете там? Те не се женат ,а просто раждат като котките и после другите трябва да им дават,дават до безкрай!

90

Док

преди 3 години

Не може да бъде! Толерантния запад пропит с дискриминация! Ужас! А нас ни учат на толерантност!Сега сериозно, прави ли ви впечатление колко константно е недоверието към определената група и на изток и на запад? Въпросът е защо? Чакам отговор от Дойче зеле.

89

Анонимен

преди 3 години

Има надежда значи

88

бай Миле

преди 3 години

До Анонимен"комунизма беше истинския рай за ромите - само ги хранеше.неолиберализма иска нещо от тях - не е същото."Пишеш пълни глупо.сти!Точно по време на комунизма всеки ром работеше.. къде в ткзс, къде в кремиковци, къде в трудови войски. След падането на комунизма се научиха само да седят със зейнала уста и да се множат. А с либерализма точно малцинствените групи получават най-много екстри ( нали щото "все неоправдани" ). Настана време, когато да си бял хетеро мъж е престъпление...

87

муспи

преди 3 години

Целта на Новия Ред е свят, в който ромите да са интелектуалния елит. Трябва само да се разкара бялата раса, ром сравнен с арапин или афроафриканец е поет, пише ноти и побутна теорията на относителноста. Впрочем , Айнщайн който също е ром (азербайджанотюркски а не индийдси) е ппобутал теорията след като я откраднал от една колежка сръбкиня като се жени за нея, и после й дава цялата Нобелова награда от съвест?!

86

bocko

преди 3 години

милите пак онеправдани. Където и да отидат все едно и също. Интересно във всички ли е проблема или в ромите

85

Анонимен

преди 3 години

комунизма беше истинския рай за ромите - само ги хранеше.неолиберализма иска нещо от тях - не е същото.дали сме произлезли от маймуните или от ромите.в крайна сметка е объркващо да искаш само да се храниш и да се размножаваш и да се наричаш човек.

84

Хайде хайде

преди 3 години

Сега никой не им забранява да ходят на училище, а през комунизма даже беше абсолютно задължително, но пак си бяха същите, просто ген !

83

Анонимен

преди 3 години

И как па на никой не му прави вчепатление, че се женат на по 12-14 години? Още деца. Какво очаквате после? *** то си е написано, кой на кого се каня и служи..

82

Анонимен

преди 3 години

Кръвта вода не става.

81

Анонимен

преди 3 години

Интересно - никой не дискриминира японците, ескимосите, монголците... Расизмът е една мистерия. Никой не може да разбере откъде идва тази предубеденост специално към някои раси.

80

Светозар

преди 3 години

Поредната толерастка статия на Дойче Веле. А то е подразделение на Хелзинкските комитети по всички земни кълбета. А навремето Дойче Веле беше нещо. Сега е само толерастка медия в най - лошия смисъл на думата.

79

Сашо от Варна

преди 3 години

Първо се поинтересувайте какви ги вършат ромите не само в Германия а и по цяла Европа,да не говориме и какво правят при нас,и после дрънкайте за расизъм и дискриминации...

78

муспи

преди 3 години

Ромът може да работи, но иска работа на бюро и с баровска заплата. Това командването в ЕС го знае, и е посъветвало българското правителство (което и да е), да поръча един милион бюра в турция - вече е преодоляла икономическата криза, и да ги нареди където има възможност. - в училища например. Ромът и на училище ще ходи, но иска бюро, а не тея български чинове. - Ние сме европейци, а не бълггари! Докога това дискремине! Ако шъ съ водим то за българе, шъ съдим в Страсбургето!

77

Анонимен

преди 3 години

95Кво ти е смешно бре и в българия е така.