22

Анонимен

преди 3 години

Ама че шашаво оформено заглавие!До кога?

21

Анонимен

преди 3 години

До ***"Прокурорите се пребиват от работа"Пребит прокурор не съм виждал от 15 години, но и тогава не беше от работа.

20

Анонимен

преди 3 години

832 лева за асистент. За да станеш асистент в БАН по каналния ред, се изискват поне 5 години в университета. Доцентите са с 1400 лева. Извинявам се, но как я мислят тая работа? София, 832 лева бруто. Че то, да хващат да учат уеб дизайн или поне да се хванат, като чистачката в IT компанията с 1200 лева...

19

Анонимен

преди 3 години

БАН има бюджето то 118 млн лева за 2021-а. Увеличен е с 12 млн лева, защото се е скачила минималната зплата и са вдигнати с 10% сумите. БАН има множество задължения, които нямат нищо общо със рязработката на ваксини. Не много пари остават за това. 120 000 лева, са годишният бюджет за сладки и бира на някой малки родни IT компании. Че БАН има проблеми - има! Но сме изоставили науката си! А иначе се оплакваме. Ами хора - без подкрепа, без воля ... как да стане?

18

Анонимен

преди 3 години

Не бързайте, де... не е пукнала пушка! Работете си спокойно.

17

ББ

преди 3 години

политическата класа на ЕСССР е зависима от русия,китай и с.корея,предават Народите и идейте с които бе създаден ЕС...докараха се от зависимост от русия и офшорни но....безпомощност...залагат животите ни...Свободата ни...невиждани убийства и предателства от шепа олигарси...отнемащи животите на милиарди по-света...кой от Световните Лидери пръв ще се възползва да назове нещата с истинските им имена и ще спечели доверието ни????Кой Световен Лидер ще осигури оцеляването на Света ни??

16

ББ

преди 3 години

и носите поя си...и развявате байраци...политическата и икономическа класа назначила си съдебна и прокурори обслужват чежди интереси...Държавника...обичащият Народа си ще наложи Образованието като приоритет...национални предатели...продават децата ви като работна ръка на "приятелите" им н ЕСССР...къде е Свободата и Справедливостта???сдецата ни са роби!!!ние живеем в несправедлив свят и нещастни!!!лицемерието ви е безгранично...и самоубийствено разбира се...слепи сте и не го виждате

15

ББ

преди 3 години

До яловия БАНправ си репа...то вие с тиквата си сте самодостатъчни по...руски...обаче Народа на България пръв хвърли бомби срещу Одрин с авиацията си...знам,че не знаеш...Образованието на Народа ни е първи приоритет...ако сте държавници,политическата класа и обслужващата ги съдебна...прокурорите превръщат Народа ни в "управляем матрял" с цел запазване властта...от алчност...зависими...предават Народа ни...ще ви съдим Строго...децата ви...внуците ви за национално предателство...имуществото ви

14

преди 3 години

Е като им е толкова добра идеята, да правят фирма, да взимат венчър капитал и да действат...Всички на държавата чакат, а държавата е най-лошият бизнес мениджър."В никой случай не може да се каже, че някоя ваксина е по-ефикасна от другата."Това, естествено, е глупост. Точно затова се правят изпитванията сред мащабни групи, за да се види статистически обосновано каква е ефикасността... И резултатите са пределно ясни някои от ваксините са по-ефикасни от други.

13

ЦИНИК

преди 3 години

Ваксина има ! Ракия 55градуса ,чесън и припечени *** ребра.Ама колко от гражданята моат си го позволят.Затва одите кът гламави а са ваксинирате с разни чужди илачи. И таа год май жа са мре яко. Иде и финанциална криза. И голем глад.

12

...

преди 3 години

"Вдигне ли се нейде олелия,то се знае-това сме ние!" - та си мисля дали няма да се разпространи някой нов щам на коронавируса - "Made in Bulgaria" и отново да се прочуем по света?...

11

Анонимен

преди 3 години

Професора не е лакей, а Борисов такива със самостоятелно мислене и които не са склонни да се самоунижават и да славят великия вожд хич не ги обича. Така че на финансиране докато Борисов е на власт да не разчита. Борисов дава много повече пари на поповете, отколкото за наука.

10

ГосТ

преди 3 години

Това за което пишеш е българската концепция за наука и бизнес (така му казват в бг'то, вместо индустрия) хахахаха

9

ГосТ

преди 3 години

Оооо не ги знам такива, но не изключвам. Аз имам предвид определени хора с наночастици. Те не правят добавки за фитнесите.

8

Браво

преди 3 години

Айде бе тези ще изпият всичко и накрая ще кажат омайната Ракия всички щамове алкохолизира. Азе казанджия с ковида не съм чул да има.

7

пушката

преди 3 години

Що да реве казва истини ,не ви ли харесва да не си финансов министър сигурно даде милиарди или каго куче-пенсионерите 50 лв подаяние,позор не е ли гледал възрастни хора стига сте се гаврили с хората ходете си!!! Тази работа не е за вас управляващи.

6

ГосТ

преди 3 години

А примерно, в Япония, Такара работят в тясно сътрудничество с Университета в Осака. Или така наречената връзка между наука и индустрия. В България примерно, Софарма можеше да работи с БАН, а не да таблетира субстанции от Китай на ишлеме.

5

Анонимен

преди 3 години

Тая ваксина ще е по-зле дори от Спутник Въ, гаранция.

4

ГосТ

преди 3 години

Между другото, в Института по органична химия много работят и са на много добро ниво и известни именно с наночастиците в случая- носители.

3

Анонимен

преди 3 години

Подир дъжд качулка?!