114

Анонимен

преди 3 години

И в Германия има останки от славянски замъци,които в миналото са били княжества, след това са асимилирани от немците и се смесват с тях и какво от това?Днешната география и население ,не е такова, каквото е било през миналите години и Средновековието.

113

Анонимен

преди 3 години

А така ! Къде е "вожда" Г. Димитров да каже, че германците не са имали писменост когато баба му пишела на кирилица !?

112

Анонимен

преди 3 години

До До НяматДълбоко се съмнявам,че самите чехи ги дрънкат тези глупости, по-скоро е немска пропаганда или друга чужда пропаганда, която иска да скара славяните с немците, немците тогава не са имали изобщо държава и не са били по тези географски ширини в миналото, немците основават държава чак в късното Средновековие,а до тогава там са живяли славяни. Повечето им исторически неща са измислени през нацизма,даже фалшиви артефакти имат от времето на Хитлер.

111

Анонимен

преди 3 години

Славянка е Екатерина Велика,която я представят за немкиня,просто защото тогава е имало славянски княжества и славянско местно население по тези земи на Германия,да не говорим пък за 100% славянска Великоморавия,в която е влизала и територията на днешна Чехия,днес са немски земи,но немците са около 40% славяни по произход, защото в източната част на днешна Германия се смесват със местните славянки племена и досега има малка местна славянска общност на сорбите в Германия,даже останки от славянск

110

Анонимен

преди 3 години

Пълна смешка, как може 1 кост от крава да докаже на какво са писали славяните? Това не е сериозно. На тази кост може да са писали германски племена, които са преминавали или са се заселили там и т.н. Има тракийски надписи на елински, това не значи че това тракийска азбука. Стават смешни с тия опити да преиначат историята. Хайде сега чехите са германци. Ми хубаво, бъдете и марсианци ако искате, просто не разбирам защо ви трябва историческа подкрепа.

109

До 112

преди 3 години

То има славяни в Германия, само че тия руни са германски, а не славянски, самите чехски историци са го казали !

108

Анонимен

преди 3 години

Германски руни са славянска писменост? Не знам дали тия съзнават какво казват.

107

Аха до 112

преди 3 години

Не се представяй за друг !

106

Анонимен

преди 3 години

Славянка е Екатерина Велика,която я представят за немкиня,просто защото тогава е имало славянски княжества и славянско население по тези земи.

105

До Нямат

преди 3 години

Корупцията в една държава или общество е много общо понятие, и я има навсякъде (в различна степен), но тук става въпрос за друго нещо - за статии, опитващи целенасочено да омаловажат ролята на България в създаването и разпространението на славянската писменост, и в същото време явна подкрепа за РСМ в споровете с нас ! Защо се прави, при това точно в Чехия - древната Моравия, която заради немското влияние прогонила учениците на Кирил и методий ? Логично е да се помисли, че е с користни цели !

104

Анонимен

преди 3 години

А на нас ни писна от лъжиТези номера са ни познати,така австрийците измислиха румънската и украинската нация,но този път,този номер номер няма да мине!Дивите немски племена тогава са живяли в горите в западната част на Европа и са нямали държавни устройства,за разлика от славяните, славянските племена са стигали до днешна северна Италия и до 18 век там се е използвал славянски език,в изтточна германия също са живяли славянски племена,дори коренните жители на Берлин - лютичите ,са били славянии

103

Аха

преди 3 години

В Германия също има славяни наричат ги западни славяни и има не само там. Трябва да четете малко история,но не само наша. Ако ползвате Английски може да разгледате чрез интернет история от различни страни на пр. Англия,САЩ и други.

102

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

тЕпЛКЕ тЕЛКЕ....като няма какво да копи пействаш, не си изсмуквай статии от пръстите, колкото да покриеш норматива...

101

И

преди 3 години

Откога германците са славяни ?

100

Газдов

преди 3 години

То по тази логика, славяните по нашите земи са ползвали елински букви доста преди това. Поне 1 все е имало. Как Германски руни могат да бъдат славянска азбука, като са германски. Идеята не е кога са ползвали съществуваща азбука, а коя е тяхна. Демек статията си противоречи. Не може ГЕРМАНСКИ руни да са най-старата славянска азбука, щото просто не са. Друг е въпроса, че в 7 или 9 век никъде няма сведения за народи наречени славяни. Славянството е доста скорошно изобретение.

99

Анонимен

преди 3 години

Не може така братя славяни. На дъното на паницата, от която е сърбан първичният бульон много ясно е написано - "Произведено во Северната Македониjа".

98

Нямат

преди 3 години

Нямат,но хората по долу в коментарите обвиняват че Чехия е корумпирана държава и лъжлива .

97

1

преди 3 години

Ние сме с 44 точки индекс на корупция на последно място.Чехия е с 59 индекс на корупция,което е много по-добре.Като имате предвид колко точно се отчита е, сигурно нещата са още по-зле.

96

До Корупция

преди 3 години

Тия неща имат ли някаква връзка със статията ?

95

Корупция

преди 3 години

Ние сме на първо място по корупция в ЕС. Чехия е точно обратното ,на едно от последните места за корупция. Защо пишете глупостите. При нас не е корумпиран само този от който нищо не зависи. Даже и сантарите в болниците взимат корупция.