12

Сата НАТО

преди 3 години

А какво пречи родителите да са го удавили вечерта след кръщенето?

11

Право в целта

преди 3 години

До АзимовПърво, Православието не е религия, а вяра, и второ, атеизмът е най-тежкото психическо заболяване. Напрактика няма невярващи хора, но вместо да вярват в Бог, повечето вярват в черни котки, червени конци, петък 13-ти и всякакви подобни суеверия и безумия.

10

Анонимен

преди 3 години

Хайде да те потопят три пъти ревящ с пълен глас, да ти се напълнят дробовете с вода и да видим тогава. Това е удавяне. Жалко за детенцето. Невежеството до какво води.

9

Обективен

преди 3 години

От около две хиляди години в Православната църква кръщението се извършва с трикратно пълно потапяне във вода, като досега не знам да е имало смъртен случай. Бебето е свикнало с водата още от майчина утроба. Прието е децата да се кръщават след четиридесетия ден от раждането. Румънската и всички останали поместни църкви обаче не спазват каноните и кръщават по папски с обливане и поръсване, което е невалидно тайнство. Именно затова и се случват такива трагедии - за вразумление на всички нас.

8

Мкд

преди 3 години

В падащия самолет няма атеисти.Иначе всички сме много "яки", ама като ни тръшне болест и берем душа.

7

до 2

преди 3 години

Ами не е задължително, нито нужно. Достатъчно е само краката и там с някакъв черпак (имаше си отделно име за него) да ти полеят главата. Иначе ако си 30 годишен дългуч как ще стане да се събереш вътре в тоя казан? После момчетата обикалят зад олтара след свещеника за разлика от момичетата (там не могат да влизат жени). Поне за православието е така. Румънците са православни като нас повечето на юг, а на север към Трансилвания са католици и там вече нямам идея как е. Ама едва ли ги давят в кофа..

6

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПри пневмония вода също се събира в белите дробове. И не е ли плакало детето цял ден след кръщението? То нямаше да може да диша, нито да спи.

5

Анонимен

преди 3 години

В какво обвиняват свещеника, в удавяне? Странно е цял ден да си се давил. Бебето е ангел на небето и не се знае какво Господ му е отредил. Кръстените деца стават ангели. Имало да става.

4

пияница мистик

преди 3 години

Демек с две приказки - попа удави бебето :)))

3

Анонимен

преди 3 години

Див селянин. Малките деца не се потапят а с шепичка им се полива по челото малко вода и им се топват крачетата.Кръстени от глава до пети.

2

Анонимен

преди 3 години

Нали бързо ги потапят.

1

Анонимен

преди 3 години

Луда работа, главата защо е нужно да се потапя???