31

Анонимен

преди 3 години

Тя и думата "базилика" се счита за латинска дума, ама не е , а произлиза от думата "базилевс" , която се е използвала на Балканите със значение на владетел, дори не е гръцка,както се счита.

30

Анонимен

преди 3 години

Думата "дом" е славянска и се използва от народи, които са били в контакт със славяните, ще я откриеш в държавите ,където в миналото са живяли славяни,славянски племена или са били съседни народи на славяните или смесени със славяните,тя се употребява точно в такива езици

29

Анонимен

преди 3 години

Професое може ли да обясните, как артефакти открити при ваши разкопки, се оказаха в частната колекция на Васил Божков?

28

Анонимен

преди 3 години

Думата "дом" е славянска и се използва от народи,които са бил в контакт със славяните

27

Иманяр

преди 3 години

Тоя е баш патрона на нас иманярите.Той определя цените на артефактите.Без негово позволение неможеш да копаеш и продаваш.

26

Анонимен

преди 3 години

Дом, дом-ашен, домо-чадие,дом-орасъл, това са славянски думи и нямат нищо общо с латинския, просто думата "дом" попада от славянския език в немския ,но на немски с "дом" наричат църквата и означва църва

25

Анонимен

преди 3 години

Само да питам у древноримския Люлин асансьори имали ли са бедняците или пеша до 6 етаж ? :)))

24

Анонимен

преди 3 години

До АнонименКесар е титлата,но славянската и форма е точно Цар,а княз ,княгиня,боляр,бояр и т.н. са си типично славянски титли,но сега пропагандаторите извърлят славянските титли и ги заместват със западни в Уикипедията,филмите за история,Тубата и други публични сайтове, и т.н., това си е вид асимилация и будалите,които не познават фактите от историята им се хващат

23

Анонимен

преди 3 години

Овчаров,къде ти е доказателството,че думата "дом" е латинска,ти добре ли си?Разгледай миналото с факти,тази дума "дом" е славянска и попада от славянския в немския език,а не обратно!Още по-малко пък е латинска,по-скоро е използвана в латинския.Виж къде са живяли славянските племена в миналото,доста по на запад от днешното им разположение са живяли славяните и славянските племена!

22

123

преди 3 години

А бе професоре, без дом по-сигурно ли е? Псевдо платени "учени".

21

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 14Абе вие не бяхте ли заети, да ни казвате, как славянските руси, промили мочъците не българите и как сме се делели на прабългари и българи, а имало само едни българи?Извинявам се, ако е объркано, но също така са и повечето пишещи тук!И да, думата е с латински корен.

20

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 18Говориш абсолютни глупости. "Цяр" като титла няма. Има цар. А тя не е "славнскя", защото идва от кесар или цезар. Още глуспоти ще пишеш ли?

19

Анонимен

преди 3 години

Светът още има да се отърсва от средните векове ...

18

Анонимен

преди 3 години

Стойте и гледайте! Сега ще започнат да ви обясняват какви сте големи римляни и как само римляни са живяли по нашите земи,а не славяни,българи,така асимилираха хората в Румъния в края на 18 век и им смениха азбуката и езика,така направиха и с Украйна,Македония,Полша и т.н.,сега са се заели да сменят историята на Русия и да правят от руснаците немци и всякакви други,изхвърлили са дори титлите - княз и цяр,защото са славянски,това са болни хора,жадни за величие да натрапят своето на чуждата земя!

17

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 15Да не казам, че тогава не его е имало тоя контрол. Я отиди и живей на село, да се издържаш от каквото гледаш, да ловиш риба и да гледаш деца ... малеее! Ще ти таковат онаковата! А другите ще пляскат! До това доведоха организираните масови религии, крале, царства и прочие!

16

Плевнелиев ви каза,

преди 3 години

но неудобно е за него, че панелките ще издържат още десетилетия.Затова искат да принудят байганьовците да излязат на квартири.

15

Анонимен

преди 3 години

У Рим бедните живеели в небостъргачи от по 4 - 5 етажа :))))))) Тоя има ли представа колко скъпо по онова време е било високото строителство . Къщите на бедните са били от дялан камък и евтино свързващо вещество .Ама карай да върви .Така е по политкоректно .По ще се хареса на управляващата хунта която плаща заплатите на такива като тоя разказвач на вицове за древните :)))) Римския Люлин ха ха ха .Саше коя е тая новата ве ?

14

Анонимен

преди 3 години

Искма да викажа,че е имало само римска култура,според някои западни държави и Хитлер,но също искам да кажа,че историята е фалшифицирана на максимум от няколко западни държави,разбира се в тяхна полза и в ущърб на източноевропейските и славянските държави!Повръща ми се от пропаганда и лицемерие!Сега пък "дом" не била славянска дума,моля ви се! Ами знаете ли,че през Средновековието славяните са живяли до северна Италия включително и до Берлин включително,славянското племе на Лютичите и т.н.?

13

Анонимен

преди 3 години

"Не дават същото усещане като живия огън."Така е! Затова хората в САЩ се събират и палят огньове, около които танцуват. И не, не говоря за индианците, ами за тея, дето танцуваха около някаква огромна сламена фигура, дето мязаше на кукумявка.

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 3Във военен бункер.