25

Джедай Мастър

преди 3 години

Каролев бил експерт. Немам думи.

24

Анонимен

преди 3 години

Значи Германия има почти 50% дял ВЕИ енергия,тоя хахо от язовир Копринка ни убеждава че видиш ли соларните панели не можели да захранят един котлон! Ама тия глупости *** ги говори в Крим!

23

събор на яз.Копринка

преди 3 години

Миналата година произведената вятърна енергия е достигнала 127.2 TWh,като заема 24.6% дял от общата комбинация.

22

ББ

преди 3 години

До Анонименми добре,ама къде бяхте когато хидроинжинерО Доган,станиШев и царО ни лъжеха и ограбваха да плащаме остарели и ненужни мощности,защо не ги съдите за грабежа???и докога експертите ви ще са комунистически *** и агенти на Москва..роби в Канада например..и ние едем тик-так..и имаме пушкала от дедите ни..не са мръднали..Бог ни е дал живота...не ви плащаме да ни крадете и предавате...това е Дома на децата ни и имате проблем..не се продава..предетелите ги бесим...Бог да пази България!

21

Анонимен

преди 3 години

Oт цялaтa пpoизвeдeнa eнepгия в Гepмaния пpeз минaлaтa гoдинa (515.6 тepaвaтчaca (ТWh), cлънчeвa, вятъpнa, биoмaca и вoднoeлeĸтpичecĸo пpoизвoдcтвo cъздaвaт 237.4 ТWh

20

От язовира

преди 3 години

Делът на възобновяемите енергийни източници в общия енергиен микс на Германия се е увеличил с 5.4 процентни пункта през миналата година до 46%. Haй-гoлямaтa eвpoпeйcĸa иĸoнoмиĸa cи e пocтaвилa зa цeл BEИ дa ocигypявaт 65% oт eнepгийния cи миĸc дo 2030 г. Cъщo тaĸa иcĸa дa изocтaви ядpeнaтa eнepгия дo 2022 г. и плaниpa пpaвилнo дългocpoчнo излизaнe oт въглищaтa.

19

Анонимен

преди 3 години

Разбира се, че трябва да се залага на ВЕИ- соларни панели, вятърни генератори и ВЕЦ. Колкото може повече. Иначе АЕЦ продължава да си работи докато му е годността. След това или частен проект ако някой иска да инвестира частен инвеститор или ако държавата е богата прави конкурс и избира най-добрия пазарен проект. Но просто има вечче модулни реактори, те са бъдещето, руската допотопна техника се монтира само в третия свят.

18

Анонимен

преди 3 години

1 готварска печка е 2 котлона по 3 киловата и фурната още два нагревателя по 3 киловата 1 отгоре и 1 отдолу - 12 киловата е средно една готварска печка само, зависи от модела и производителя, но средно са толкова.Перални, радиатори, бойлери, асансьори знаете ли колко ток изразходват?Цялата територия на България ако покрием с панели, пак няма да си изработим само битовото електричество и то през лятото на пиково слънце.Ами промишления ток? През зимата? Какви панели какви глупости?

17

Анонимен

преди 3 години

Алооо язовир Копринка 17-тия хахо! Каква Русия, я цитирай къде Русия строи централи, т.е. кой плаща на Русия да строи с нейна технология АЕЦ освен в Китай и евентуал но Индия? Аз предпочитам японски реактори,а не допотопните руски!

16

Анонимен

преди 3 години

Калинките превърнаха България от енергийно независима страна в зависима. От едни от първенците отиваме на последните места. А паразитната структура БЕХ /както я нарече ББ и щеше да я закрива/, какво прави.

15

Анонимен

преди 3 години

Бъдещето е на соларните панели. - Глупости абсолютни!1 соларен панел е 1х1,7 м и произвежда средно 300 вата електричество при т.нар. пиково слънце - максимално греене на слънцето по обед, без облаци и оптимален наклон на самия панел.1 бойлер е 3 киловата - това са 17 кв.м. пиково слънце 1 час.Сега си представете за един блок с всички асансьори, печки, бойлери, перални, фризери и т.н. колко панели трябват. А през нощта какво правим? Ами цяла зима? Или лятото ако има облаци?

14

Анонимен

преди 3 години

Бъдещето е на соларните панели.

13

До анонимен 14

преди 3 години

Ти *** ли си или да? Защо развити западни държави подновяват ядрените си енергийни програми? Какво е в цифрово изражение съотношението между тока, цената му, стойността на съоръженията при ядрените централи и въртележките? И на фотоволтаиците? Малките АЕЦ са умно решение, но само за нови обекти, нуждаещи се от енергия.Когато руснаците отбуксираха в Далечния Север такава плаваща мини-АЕЦ тук, в този сайт се скъсахте от плюене!Енергийния въпрос ще реши Русия с термоядрените централи (ТОКАМАК?)

12

Анонимен

преди 3 години

Защо никой не пое отговорност за спирането на Белене и понасянето на огромни финансови загуби, които плаща всеки един човек в страната. Тези които взеха решението за спиране, да вадят чекмеджетата и да плащат.

11

МНЕНИЕ

преди 3 години

Егати и Експертите .ЕС няма как да напредне с тези .

10

Анонимен

преди 3 години

Пенсионери, БСП ви лъже, че токът от всеки АЕЦ е евтин. Най-скъпия ток вече е от НОВИ ядрени реактори като тези в Белене.

9

Обективно

преди 3 години

Ако не ни пречеха за американците досега щяхме да сме построили 3 атомни централи и да изнасяме електричество за цялата Източна Европа.Сега заради тези глупости обричаме държавата си на безработица и икономическа зависимост от вносно електричество!!!Но ще дойде Видовден да изринем краварската тор от България!!!

8

1

преди 3 години

До Рушките проекти"в България трябва да бъдат прекратени."Точно така.Истината е, че за разлика от всеки друг потенциален инвеститор, който може да дойде и би гледал ЕДИНСТВЕНО икономическата изгода от участието си, руснаците са ЕДИНСТВЕНИТЕ, които биха участвали в проекта САМО ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ.Затова и договорите за тези реактори бяха сключени когато предателите на България от БСП бяха на власт, затова и Русия ни забрани да препродадем реакторите на друга страна.

7

Анонимен

преди 3 години

Когато бойко прекрати проекта Белене, бяха пред разрешение за стротителство. Но Боко , какво да очакваш от тая негова мутра...

6

Анонимен

преди 3 години

Тепърва трябват планове, площадки, разрешения и др. инженерни изисквания за да се премести плошатката от Белене в Кузлудуй.. Това не е като мол в София и ако не може в Слатина ще го струпат в Младост. Само плановете за Белене са няколко стотин милиона долара защото работят стотици инженери и архитекти