14

Анонимен

преди 3 години

1. Въвеждане на необлагаем минимум.2. Данъкът над максималния облагаем доход (след него осигуровки не се плащат, само данък) става от 10 на 15% и се изравнява с данък печалба 10% + данък дивидент 5%.3. Въвеждане на данъчни облекчения и стимули при деклариране на определени покупки от физическите лица, като коли, мебели, имоти, ремонти, бяла техника, лекарства и детски храни, книги.Ако всичко се приеме едновременно, няма да има спад.

13

1-н

преди 3 години

Аре бегайте бе

12

ааа

преди 3 години

Донори им трябват. Нетни финансови свежи донори. Кой ще пълни хазната, която опразват с 200 за тъпотии - то не бяха локдауни, ваксини, *** мерки за наши хора .... В името на някакво фалшиво благо раздаваха с пълни шепи. Правиха се на велики, колко държавата се грижила ... Сега някой трябва да я плати тая сметка.

11

Анонимен

преди 3 години

Всички програмисти ще ви напуснем веднага и ще станем офшорки, за пенсиите се оправяйте сами.

10

OXYGEN

преди 3 години

Всяко вдигане на данъци в България автоматично води до повече сива икономика и укриване на данъци. Вместо така да увеличат постъпленията в бюджета, те ще направят точно обратното!

9

Handel

преди 3 години

До УчудващотоЕлементарно е - ето два примера. По пътя за Варна покрай Севлиево - цял куп нови заводски корпуси и десетки тирове товарят санитарен фаянс за износ. И Видин - мизерия. В градската градина работи една барака за цаца и хората се радват - пируваме!!! (преди ковида имам предвид). Защо е така? Защото на едното място кметът пита инвеститорите "Какво да направя за вас за да дойдете?" А на другото пита "Ако дойдете каква ще е далаверата за МЕН?"Хайде досетете се на кой кмет къде къде е.

8

Ми добре

преди 3 години

С тия мисли в главата сте на път да ме загубите като данъкоплатец.

7

Анонимен

преди 3 години

Масово младите търсят чужди фирми за работа,както и държавни и много малко са ЕТ. Така, че той е с неточен анализ за 10%

6

Друг Помнещ

преди 3 години

От всекиго според възможностите, на всекиго според потребностите, а?

5

Lan

преди 3 години

Промяната в плоския данък ще доведе до едно голямо ново крадене и ще убие зараждащият се кошмар за всеки политик - средна класа хора, които не са богати, но не са и гладни.

4

Анонимен

преди 3 години

Този кадър на остаряло политическо говорене е несъвместим с ЕС.

3

Учудващото

преди 3 години

е че при плосък данък от 10 процента България до сега не се е превърнала в данъчен рай. Ето вече колко - десетина години? И сме в ЕС - тоест имаме и свободата на движение на хора и стоки. Значи има нещо друго, което куца и пречи. Вместо да се ръчка в данъка може би трябва да се направи анализ, какво пречи на този данък да работи за реализиране на качествени инвестиции, а не само пране на пари и изкупуване на имоти на безценица.

2

Браво

преди 3 години

Явно БСП има кадри навсякъде. Какъв процент от най-богатите 10% плащат плосък данък? Или бедните фирми с милионите да плащат нисък данък, а богатите работници с 1500-2000 да плащат повече?

1

A

преди 3 години

Анан от специалисти! Не можеш с лека ръка да махнеш плоския данък, защото ще изгониш 70% от чуждестранните инвестиции. Това тъпите комунистически кратуни не могат и не искат да си обяснят, но то е по разбираеми причини. Трябва да се мисли в посока на стъпаловидни данъци или дори по сектори, но за момента няма такъв капацитет и воля за такава реформа.