174

Az

преди 3 години

За 10на години имаме 6ма висшисти от този етнос? Ако смятаме правилно - 1 преди 10 години и 6 пъти увеличение... 1х6=6.

173

Анонимен

преди 3 години

мухобойки долнопробни лъжи

172

Да си бъдем анонимни

преди 3 години

Е заради тая мизерия дето ги образоват с дипломи, без да знаят и бъкел, накрая българската диплома, ще е като от най-нишата каста в Индия, ще го гледат с диплома, но *** като ......

171

Име

преди 3 години

ще скочи, защото ги пускат ей така без нищо да знаят, че да не дойде племето, че ще стане страшно с даскалите

170

Странно

преди 3 години

Странно! Защо? От 8 години съм асистент в ТУ София. Колко е добро образованието - това е отделен въпрос. Но! Не съм видял нито един представител на този етнос. Е, питам се - как точно и по какви показатели е напрсвено това изследване? Ако в това влиза фалшивите дипломи - може! Аз съм много скептичен относно достоверността му.

169

Анонимен

преди 3 години

В Дуисбург всички роми са с више, а останалите в България българи и роми са със средно и безезични т.е. без знания по чужди езици!

168

до 187

преди 3 години

"В статията не е показано КОЛКО са завършилите висше образование роми."Как да не е показано - ето ги на снимката. И даже пише - 6 пъти повече! Повече от кое, няма значение. Ти пък много си любопитен.

167

Анонимен

преди 3 години

В статията не е показано КОЛКО са завършилите висше образование роми.Само ала-бала.

166

Анонимен

преди 3 години

Кой им е крив, че не учат ?И на нас ни е трудно да учим, но се напъваме.Трудим се, не кръстосваме улиците.Който не учи няма какво да работи.Шведите-вишисти да се хващат на работа и да образоват своята общност.

165

Анонимен

преди 3 години

За 10 години: Шест пъти е скочил броят на ромите с висше образованиеТова е добре, лошото е че висшето образование е девалвирало 12 пъти за тия 10 години.

164

О, пак чудо!

преди 3 години

Продължавам да чета: Делът на завършилите висше образование роми бил 2 пъти по-висок, когато ходели на детска градина. Как измерихте за 10 години какво се случва с тези, които са били на детска градина? Те на 15 г. ли са завършили университет? Заетостта се била увеличила от 19% на 45%. И пак за 10 г. Този отчет да няма нещо общо с декадата на ромското включване, дето отдавна отмина? Но май парите продължават да текат...

163

Анонимен

преди 3 години

Ромската партия ГЕРБ и тяхната патерица Обединени Предатели си поддържат електората. Сега им правят имидж, колко е добре да наливаме пари в бездънната ромска каца за да им се дават пари за интеграция наужким.Закони, правила, дисциплина за тях няма а вие си плащайте данъците балъци ....

162

О, чудо!

преди 3 години

Национално представително проучване за ромите. Чета внимателно: на над 4100 души (от колко общо роми в България?) се продледява житейската история на няколко поколения, обаче периодът на проучване обхваща 10 г. Питам се - за колко години се сменят поколенията в ромската общност? Пак за 10 г. - ромите с висше образование станали 6 пъти повече. От кое са повече? От българите с висше образование или от тези, дето изобщо не ходят на училище?

161

Анонимен

преди 3 години

Скочил е броят на самите роми 6 пъти зо 10 години.И затова.

160

Анонимен

преди 3 години

Дайте конкретни числа, моля! Какво значи 6 пъти? От 60 са станали 600? Или от 1000 - 6000?

159

Анонимен

преди 3 години

Първи април е още далече.

158

Ками,

преди 3 години

няма "Тръст за социална инициатива". Нарича се "Тръст за социална алтернатива". Ти нали си грамотна и с висше образование? Не можеш ли поне, като копираш статията от сайта, да изпишеш правилно името на НПО-то? Или качеството на образованието ти е същото като на тези, за които е публикацията?

157

анонимен

преди 3 години

Сичкуто ром от маа лъта висшисти.

156

факт

преди 3 години

От Министерството на образованието им подаряват дипломи за средно,а вече и за вишУ,а ромите името си не могат да напишат и 5 свързани и смислени изречения да кажат на български език.

155

Анонимен

преди 3 години

Евалачка за ромите.