97

Анонимен

преди 3 години

Ти от колко години не си живял в България?Че нещо трябва да ти обяснявам очевидни неща.Относно това, кое прави едни хора мафиоти.

96

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 105Аз те питам ти какви варинти виждаш. Това аз как ги виждам нещата е едната страна на въпроса. Явно ти не си доволен от такава ситуация и питнето ми беше как виждаш подобрението.

95

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 104Тоест, предложението ти е просто да се "дава". Това ли прави някой "мафиот", че не действа като благотворително дружество?

94

Анонимен

преди 3 години

Няма алтернативи. За да си щастлив в тази реалност, това е начинът. Щом можеш да си убеден в тая теза, единствено остава да ти завиждам.

93

Анонимен

преди 3 години

Не всички са имали шанса да работят на "сериозни места" и в "международни компании".Но всички заслужават поне сравнително достоен живот.

92

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 101" ...дръж твърдо на позицията, че всеки заслужава съдбата си и всичко ще е супер за теб. Поне за известно време."Какви са алтернативите?

91

Анонимен

преди 3 години

До до 95/100Ситуацията и сега е такава и винаги е била такава: има разминавания между това какво човек може и това, което си представя че може, да не говорим за това, което си мисли, че заслужава. В България много се говори за това какви трябва да са заплатите, но ако човек е поработил на сериозни места и особено в международни компании, знае, че трябва да си изкараш възнаграждението и че нищо не пада от небето.

90

Анонимен

преди 3 години

Да, интервюирал съм и съм наемал хора. И какво от това? Аз също познавам много хора, които нямат особени умения, предполагам, че за теб е ок да бъдат смачкани на ниво, на което не могат да платят сметките си, щом имаме "отворен пазар"?Както и да е, няма да се разберем. Отново ти пожелавам щастие, дръж твърдо на позицията, че всеки заслужава съдбата си и всичко ще е супер за теб. Поне за известно време.

89

до 95

преди 3 години

Между другото, ми се налага да наемам хора. Не знам бил ли си в тази позиция, ако не си бил, може да пропуснеш този коментар. Интервюирал съм и съм наемал различни хора (не за мен и аз си имам чорбаджии). Много от тях искаха повече пари, без да има какво да предложат в замяна. Преди 15 години и аз исках да стана милионер за ден, но после ме хвана живота.

88

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 95Ти писа, че "те" дават на "техните". Това не може да се тълкува по никакъв друг начин, освен че мислиш, че е станало несправедливо и че е станало, защото са "правилните", затова питах как решаваш кои са "правилните" иначе?Тези 150 човека вероятно не биха се наели за "минимална заплата" ако труда им струва повече. България отдавна е отворена икономика: ако човек е на ниво за повече той ще го получи ако поиска.

87

Анонимен

преди 3 години

Ааа, то такива без никаква заплата няма в България!Баце дава яко!Аз не познавам такива, на които е дал, но ти сигурно познаваш хиляди, в твоята друга реалност.

86

Анонимен

преди 3 години

И защо мислиш, че не съм "оправил" себе си и близките ми?Защото не съм самодоволен мазник като едни други хора ли?

85

до 95

преди 3 години

А по- добре ли е да са без никаква заплата?

84

Анонимен

преди 3 години

Кой ти е писал за "правилни" и "неправилни"?Строй каквото искаш, но няма как да ти се възхищаваме всички и да се кланяме.Тия 150 човека вероятно са на минимална заплата, защото "ей колко още чакат на портала", нали?Благодетелю...

83

до 91

преди 3 години

Не съм много голям, но съм добре, мерси! Ти какво направи през това време? На първо място, оправи себе си и близките си и тогава се вълнувай с останалите. Обикновено така се прави.

82

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 91Опитите ти за ирония не са съвсем на място. Само защото не хаересваш позицията на другия, нямаш картбланш да омаловажаваш неговия принос.

81

до 90

преди 3 години

По принцип той има някакво право по въпросната тема в един много идеален свят, в който няма черни лебеди и други внезапни проблеми. Но конкретно в случая е промит. Толкова тънка политика за момента не е нещо често срещано в нашата държава (а и в доста други). Да, за момента е ОК някой да създаде 150 работни места. Но е чел конспиративни идеи вдъхновени от книга на Оруел и т.н. Ай, лека ви!

80

Анонимен

преди 3 години

Браво!Сега остава да дариш и за Партията, дарителю!Голям си!

79

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 88Питах те нещо за винарната, ще го повторя пак: ако построиш винарна "за личния патримониум", но в нея работят 150 човека, това е ужасно, защото не са "правилните", така ли? Интересен въпрос би бил тогава, кои са "правилните" според такива, които твърдят подобни неща?

78

до 86

преди 3 години

Арогантен ли? Момче, не знаеш колко съм дарил за комюнитито си и колко време съм пръснал за комюнитито си. За моята комуна. Разбирай съседи, улица, квартал. Ти какво направи? Оплаква се в интернет, нали? ГЕРБ/БСП/Некви други били много лоши. Чакаш да се оправиш, нали? Чакай си :)