До След ДеветиСептември, 37: Ти луд ли си или ще полудяваш? Ами те комунистите са създали много мощна държава щом са можели да поддържат селското стопанство само на дотации. Ей, много неграмотни сте вие осмокласниците с клавиатури. Но ако беше малко по-грамотен щеше да знаеш и истината за България някога и за глада до 1944 г, когато са изкарвали по 80-90 кг жито от декар. Срещу едни 500-600 през соца. Вместо да пишеш, по-добре е да четеш, да се ограмотиш!
Какво стана с пазарната икономика, с пазара, който решава всичко? Питайте Филип Димитров защо така в пазарната икономика не могат да се произвеждат зеленчуци и плодове в изобилие и на приемливи цени? Той знае колко ,,вредни" са ТКЗС-тата и затова с лека ръка унищожи българското земеделие и предаде или продаде българския пазар за селскостопански стоки на чужди държави...
Ако знаете в хотелите на ол инклузив какви овкусители хлагат в храната на летовниците...Има количество - няма качество.
Тези сортове домати са чудесни, но не са подходящи за търговия, защото са нетрайни.Българските производители, дори и най-малките, произвеждат култивирани (да не казвам ГМО) сортове, които запазват търговския си вид дълго време. Това, че не стават на вкус, не ги притеснява.
# 30 - особености на немската "кухня" хахахаха. И швабите бяха тръгнали да обсъждат шкембе чорбата с тяхната превъзходна кухня от компир и вурст. Хахаха хахахаха
Хехехе ами като продавачите от плод'зеленчука станаха бизнесмени от хайлайфа (к'вото и да значи това) вече нема кой да продава българското домати. Хахаха
Наскоро бях на гости и ме гостиха със св. врат на скара. Бил на акция от Кауфланд. Дали изядох и 100гр,венците ми се възпалиха. Каиш неописуеми беше, явно от нерез.
Искаш да кажеш, че образованието по време на комунизма е било по лошо от днешното или ? М ? Айде направи справка за резултатите от истински олимпиади по природни науки, щото други няма. Льольовци.
язе за мене еле си изкарвам и чушки и доматки патладжанец зеленце морковки прасенца ягънчичка пилета и тва откак разбрах че инженерин = гладна смрът поне у бугарско
Добива е малък. Нетрайни са. Не търпят на транспорт и дълго съхраняване. Боледуват повече. Те се отглеждат от малки производители все още и се реализират на близки пазари. Но Б почти ги утрепа.Затова пък житарите с частните самолети плачат че заради пандемия та тази зима не си на гледаха къщите на Малдивите.
Не бил фен на малките предприемачи.Щото се блъскат да работят като ***.,ли? Не като някои"мамини" седящи. по бюрцата държавни служители. А домати розови от пазара ядеш, а?
На всички които са останали без работа и плащат наеми в София от обслужващия персонал келнери,крупиета,готвачи, хостеси,Ф&Б директори и други да си отидат по родните места и да се захват със земеделие и животновъдство.
наровете в билла са тотално развалени по 99 ст за брои доматите от турция1.89 лв за кг в тмаркет се развалят от дръжката червените чушки от турция вместода изсъхнат за пълнене през зимата станаха черни и какво е това св месо в биллапо 4.59 лв за кг на колко години е от кои фризер е пратено в българия
На някои май не им е ясно, че ес и най вече германците с марионетките си от гроб произвеждат единствено зависима олигархия. И много добре знаят схемата 60/40 , защото в целия ес е такава. Изобщо не съм фен на малките предприемачи, дори мисля че трябва да бъдат унищожени, но със сигурност е по добре от нищо правещата олигархията. Айде опитайте да правите малък бизнес, А ? Когато на някой гробаджия му изсипат една торба с пари субсидия и единственото условие е да даде обратно 40 %.
Расада на догмата се сади вън началото на май. Нямаше блокада. Расъд на пазарите в изобилие информация в нета как да ги отглеждал също. За съжаление вече виреят все по-трудно на открито заради замърсяването.
И "по-добре" ще става това не се отнася само за доматите , а за всички плодове и зеленчуци ядеме европейските бо..клу..ци.
Все по-малко зеленчуци се произвеждат у нас, те са все по-скъпи