75

Анонимен

преди 3 години

И ЯПония и Корея и Китай бяха развивани от Сащ не само заради производството но и да опонират на Русия.Русия е трън в очите на всички улави западняци на хора като Бжежински и Олбрайт.

74

Анонимен

преди 3 години

Африка чака европейски и американски и китайски инвестиции.

73

Анонимен

преди 3 години

Японското в САЩ символ на некачествено до 80-те години.Всичко е Мейд ин Джапан в САЩ преди Китай.Китай е бъдеща нова Япония с ядрено оръжие.

72

Анонимен

преди 3 години

Китайските стоки в миналото бяха символ на това че нямаш пари и че си ***. Например да не можеш да си купиш Панасоник а да си купиш ПанасоАник да не можеш да си купиш Сега Мега Драйв две а Терминатор и тн.Китайското беше символ на това че си ***

71

Анонимен

преди 3 години

Една малка аналогия:80-те години на миналият век Китайски стоки в България бяха единствено едни кецове и топчета за тенис на маса,в същият момент малка България си произвеждаше почти всичко даже успява ше и да изнася голяма част от продукцията си не само на Изток а и на Запад! След тридесет години "демократичен капитализъм"90% от стоките тук а и по света са Made in-China,а за нашите родни вече почти не се сещам!

70

Анонимен

преди 3 години

Китай беше прегърнат от западните индустриалци за да се отърват от протестите на работниците в Европа и Сащ за по-големи заплати социални привилегии и тн.Решиха си въпроса с увеличаването на заплатите като просто пренесоха фабриките от Европа в Сащ.На всеки работодател му се иска да бачкаш много за без пари а с печалбите той да ходи на мрви и море по 20 пъти в годината а ти с една седмица отпуска.

69

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЕвропа скоро ще се превърне в износител на женска плът за дръпнатите както вече става с Чехия Полша и Унгария от много европейски "пропсеритет"

68

Европеец

преди 3 години

Ееех. производство, производство, върни се производство в Европа, за да станем европейците велики агейн, ееех, произсодство, производство!

67

Анонимен

преди 3 години

САЩ и Западна Европа ще се превърнат във фабриките на Китай за вътрешно потребление.

66

Анонимен

преди 3 години

До До71Едва ли я виж цената на един пикап ФОрд ф-150 правен в Сащ че е абсол'тно евтин и достъпен и не струва колкото ФЕрари например.Митът за китайското евтино производство беше създаден от крупните бизнесмени за да изнесът бизнеса там да плащат малко на месните работници да надуват цените като Епъл и това да води до огромни печалби.Как някой станаха трилярдери и незнам си какви.

65

V

преди 3 години

По добре да не ви пускам коментарите на руснаците ;)

64

Анонимен

преди 3 години

Братоо ,не може да дадеш два бона за телевизор а дистанционното да е тотал щета със визия на самоделка

63

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Смартфони (много категории) на последните години в Бг, са китайски марки, произведени в Китай.

62

Анонимен

преди 3 години

До ПищоваПищов китайците са изпорили с малките пшлета бая повече отколкото ти някога си и мечтал.Скс дестинацията за младите китайци е Чехия Полша и Унгария където чкат пред очите на бедните месни които нямат пари и на кобра да отидат от много европейски "просперитет"

61

До71

преди 3 години

Ами защото същата"Ябълка"ако въобще може да бъде произведена в САЩ ще струва два пъти по скъпо от сегашната си цена!

60

Не извратен тип

преди 3 години

Преди китайските ментета,всичко беше със качество на световно ниво,дори и произведеното във СССР

59

Анонимен

преди 3 години

Ще се върне обратно в САЩ и Западна Европа, за да станат велики отново.

58

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТия в България дето пътуват по цял Свят са всъщност богатите *** ограбили държавата заради които не произвеждаме нищо и се питаме що Китай е световната фабрика.А иначе китайците си ходят навсякъде из Франция Италия Сащ Англия Испания и тн е пълно с китайци и то богати купуват плащат и тн.

57

Пищова

преди 3 години

Китайците съм ги порел.мореел.викат ох митьоо многопна пориш много на пълниш митьооо с питоняяя

56

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Българите като ликвидираха индустриалните си мощности, не направиха модерни, а тръгнаха със хотели и ресторанти да правят европейска страна.