15

Анонимен

преди 3 години

Пенсионната система е същоити като здравната, плащай яко, да има за другите. АБсолютно безмислено е да взимат по 30% от заплатата ти, като така или иначе на лекар си плащаш всичко, а като пенсионер си умрял с по 400-500 лв пенсия.

14

ТАЯ ДЕМОКРАЦИЯ

преди 3 години

наистина ни стува скъпо, направо златна ни излезе.... И техните роднини също...

13

Христо Христов

преди 3 години

Пичове, не рИвете! Нали и демократичната система трябва да се издържа? Кой, освен пендионните фондове, ще купува сигурните немски държавни облигации с отрицателна доходност?!Време е да смените чипа и станете европейци!

12

Анонимен

преди 3 години

Като сложиш и таксата на банката за обслужваме на "пенсията ти ", тя станала 40 лв . :)

11

Анонимен

преди 3 години

Това са мои пари . И би било редно да разполагам с тях , какато аз реша . Ако искам наведнъж да ги изтегля , а ако искам да ми стоят в банката и да "ТРУПАМ" лихви . Какви са тези 45 лева всеки месец ? Смях ! 20 евро

10

Анонимен

преди 3 години

До CapitalКато добавим доходността май стават по-малко от 45 лв.

9

ПИРАМИДИ, ФАРАОНИ

преди 3 години

имаше една позабравена песен от бандитските години на управление на СДС. Сега тяхното отроче, идея на многознайкото Иван Нейков така наречения 2 стълб покрива загубите от стотици милиони с нови постъпления от данъците на работещите. Даже банките не дават кредити с лихва над 5%, а тия ЧАСТНИ ФОНДОВЕ се изтарикатиха да си пишат 5% такса УПРАВЛЕНИЕ на парите на хората

8

Capital

преди 3 години

До 3Като добавим и инфлацията за това време стават доста повече от 16 год.

7

Анонимен

преди 3 години

До Ф.С.В.Собствениците са публично известни! В сайта на КФН обявяват всяка стъпка. Това, че си невеж, но гласовит "специалист" по всички въпроси и далавери ние известно.

6

Анонимен

преди 3 години

До Ф.С.В.Така трябва да е цялото пенсионно осигуряване. Защото една камара таарикати изяждат парите на тези дето внасят. Не са пирамиди. А някои работят и внасят шест месеца в годината, останалото време харчат парите. После "олеле", малка ми е пенсията. И дивотията на социалния министър от АБВ Ивайло Калфин. Вместо, както бе изчислено предварително да се вдигнат два пъти с по 2 процента вноските за втория стълб, той вдигна вноските за държавното! Всеки трябва да си има партида!

5

Понци

преди 3 години

Понци схема, нормално. От какво идват печалбите на тези фондове? От прииждащите нови вноски. За да изплащат уж с печалба на съществуващите вече пенсионери, "биеща" инфлацията.. Да, ама на входа имате само при внасянето 4% от сумата, после имате и % от "печалбата" от доходността, (която ако е отрицателна не ти връщат разбира се :). И на изхода имате някаква сума, в най - добрият случай, някаква сума "била" инфлацията за 30-40 год. но не в повече, ама надали. Т.е. ако стоят в банка-същото.

4

Анонимен

преди 3 години

9000 при 5% лихва в банката колко прави, прилича на грандиозна измама.

3

Анонимен

преди 3 години

9000 лв. : 45 лв = 200 месеца = 16 години

2

тъй де

преди 3 години

Ако имам 9000 лева, няма да ми трябва втора пенсия от 25 ойро!

1

Ф.С.В.

преди 3 години

Голямата измама наречена "Втори Стълб" ))))) Защо не кажат кои са собствениците на тези Пирамиди?