28

гост

преди 3 години

Частни фирми ли ще го използват? Питам, понеже най-вероятно се финансира от бюджета, т.е. от данъците на всички нас. Ако частници ще работят с него, те да си го плащат!

27

V

преди 3 години

До до VЗа кво *** занимаваш с подробности?Аз ти казвам какви са опасенията на много по умни и от мене и от тебе хора по света.Ама явно се имаш за най умен на света а не можеш да работиш гугала .Бръкнах пак заради тебе.Китайския суперкомпютър е 100 трилиона пъти по бърз от традицинен полупроводников суперкомпютър.От суперкомпютъра на гугъл е 10 милиона пъти по бърз и работи със светлина.Казва се ,,джиусханк,, Много дни подред беше основна тема по света. На нас ни трябва суперсървар за ел. правител

26

Супер комп. 2020

преди 3 години

1. 537 петафлопа - Fugaku Japan2. 200петафлопа- Summit IBM USA3. 125 петафлопа - Sierra IBM. USA4.125 петафлопа -Sunway TL China..499. 5 петафлопа - Чушкопек1. Bulgaria

25

Анонимен

преди 3 години

Надявам се герб съзнават, че копачките за биткойни които конфискуваха миналата седмица са по-мощни като изчислителна мощ от нещото което ще притурят в този бетонов саркофаг. И 100 пъти по-евтини също. Отделно че нямат идея какво ще го правят този компютър. Ама важното е да се лее бетон и да се усвояват пари.

24

Анонимен

преди 3 години

Колкото и дa е супер руснаците ще го хакнат, Гугъл да не са прости да си цъкат сървърите на OpenBSD. Що некой не хакне Гугъл ?

23

до V

преди 3 години

А, да, забравих - финансовата система не е една, много са...

22

Анонимен

преди 3 години

Въпрос: Суперкомпютърът Росен Плевнелиев ли ще се казва?

21

до V

преди 3 години

Пич, бъкел не разбираш, но говориш. Първо, понастоящем квантовият компютър още не съществува и не се знае дали ще съществува. Да чухме китайците - те твърдят че имат и плазмен двигател, ама нямат. И второ - какво значи " да дешифрира финансовата система" !?! Финансовата система не е кодирана. Сигурно имаш предвид да дешифрира защитите на финансовата система, което пък е много лесно, ако си хакер и не ти трябва суперкомпютър. Разни пичове непрекъснато "дешифрират финансовата система" от вкъщи.

20

V

преди 3 години

До до VЕдин от основните спорове по чужди сайтове е дали този новия суперкомпютър може да дешифрира финансовата система на света и да я срине и дали може да доведе до технологично превъзходство на Китай .Това че ти си живееш в твоя булгаристански свят ,не означава че всички сме коне с капаци като тебе. И преди съм писъл че по света други работи се дискотират а тука членството в Ес и глупости .България не е част от реалния свят.Как може само тука да не знаят за новия суперкомп на китайците? Това

19

Анонимен

преди 3 години

Досега пълен провал на ГЕРП с електронно правителство и няма даже електронно гласуване а похарение 2 милиарда.

18

Анонимен

преди 3 години

Тепърва ще видим как и кой ще го работи на него, защото хора няма и те избягаха в чужбина на 15-20 хиляди лева заплата. Не е само машината за 100 милиона евро а трябват и 1 милиярд за заплати после. Досега ГЕРП правят само музеи но няма хора.

17

до V

преди 3 години

Ама много ги чаткаш компютрите. Особено суперкомпютрите. Сигурно вкъщи имаш суперкомпютър, на който гледаш супермен.

16

Анонимен

преди 3 години

Е как две улици? Няма ли да са магистрали? Трябва да са магистрали. Премиер Пинокио строи само магистрали, и после ходи да виси на тях като една магистрална труженичка и да ръси мъдрости. Магистралния Боко. Боко магистралата. Боко, магистърът по магистрално право. А сега изведнъж - улици... Е как така?

15

V

преди 3 години

Най новия китайски квантов компютър е 100 000 пъти по бърз от най бързия американски и няма нужда от криокамери и сложни глупости .От този ще е да речем 100 000 000 000 пъти по бърз .Целта е да се усвоява не че има смисъл .

14

Анонимен

преди 3 години

пак да питам къде е оня дето е начело на държавата

13

Анонимен

преди 3 години

Ще копат криптовалути.

12

тъй де

преди 3 години

До Анонимен 12Ееее айде сига, ще отбием вода от Искъро за охлаждане.

11

Анонимен

преди 3 години

Ще се копаят ли виртуални пари с тях, или само готови пари ще потъват с "паркове и градинки" наоколо?

10

Анонимен

преди 3 години

Най-интересното при суперкомпютрите е ОХЛАЖДАНЕТО

9

Анонимен

преди 3 години

Капака на канализацията каква част точно е от суперкомпютъра? Директна връзка към bitbucket-a на общината?