83

До 68

преди 3 години

Логиката ти е като на 5 годишен, всеки клиент, било то на магазин или заведение плаща разходите на собственика, всичко е калкулирано в цената

82

Христо Христов

преди 3 години

Не са загуби, а нереализирани приходи.Разлика огромна.Да хващат мотиката и на полето.

81

До 68

преди 3 години

До До 68Знаеш ли, че ако имаш ресторант, бая ще се озориш да се договориш за заплата на готвач, например. Готвачите, главните, например искат заплата от 3 000 лв. нагоре. Скъпа професия се оказа. Е, ако готвите ти и жена ти, ще е по-леко. Но тогава пък ще ти се наложи да наемеш поне двама-трима - за доставки, ходене по институции, и куп други дейности, които са неизбежни...

80

До 68

преди 3 години

До Анонимен 68Цитат - "Все едно аз да имам ресторант и да те карам теб да ми плащаш разходите по него, разбираш ли?" - да, ако аз вляза в твоя ресторант и потребявам, да, плащам част от твоите разходи. Условие, без което не може да съществува твоят ресторант. А нали и ти трябва освен да поддържаш ресторанта /доста пари са/, ти също трябва да имаш пари за себе си от този ресторант, нали и ти си човек и имаш свои лични харчове? За какво ти е този ресторант, ако не изкарваш пари от него?

79

Анонимен

преди 3 години

Ами да отварят ресторантите за нова година те хората за това чакат.

78

До 74

преди 3 години

До АнонименЗа да не генерираш и ти печалбите от милиони на хотелите и ресторантите, стой си вкъщи и не ходи никъде. Така ще си спокоен, че печалбите им са с 50 лв. по-малко!

77

До 76

преди 3 години

До Анонимен76, така е, въпросът е всеки потребител какво може да си позволи да плати! Уви, така е! В кварталната гостилница боб ще струва 1.20, да кажем. Но в хотел клас Радисън, ще струва 20 лв. /това е някакъв, случаен пример/. В скъпите хотели в се плаща далеч по-висока цена, заради класата и името дори. Тениска на Филип Плейн струва 600 лв. заради името... е и качествения памук, да речем. За това ми е думата, да оцелее дребният достъпен за повече хора бизнес, вкл. и туристическият!

76

До 69

преди 3 години

Хващай мотиката и обратно на нивата не си губи времето тук.Скоро ще отворим и ще ни трябват зеленчуци и месо така,че изрини обора и *** и се стягай .

75

преглед

преди 3 години

Като си купувате кола, например, мислите ли че този, който ви я предлага, не си е калкулирал разходи и печалба? Като ходите на зъболекар, какво е - същото. Един зъбен имплант /например/ струва по-малко, отколкото ти плащаш, за да го имаш в устата, висококвалифицираният труд на зъболекаря, той струва скъпо. Така и с хотелиерите - за да го има, той си калкулира разходите и печалбата. Ако можеш да си позволиш цената, плащаш и потребяваш!

74

Анонимен

преди 3 години

До 75Въпросът е следния:Дали ще ти продаде боба, закупен за 65 ст., на цена 3.20, или на цена 1.90!Щото има и двата варианта.Все ще е на печалба, след приспадане на разходите, изброени от теб!Само че единият път печалбата ще му е 150%, примерно, а другият - 50% (пак примерно).Сега усети ли тънката разлика?

73

До 68

преди 3 години

За хотели да не говорим, а за ежедневието. В кварталния супермаркет откъдето пазаруваш, и там собственикът не ти предлага стоките на цените, на които ги е закупил от доставчика. Винаги ги вдига, защото има разходи - наем, ток, вода, заплати, данъци, осигуровки, транспорт и печалбата, без която той няма и да се занимава с тази работа. Така е и с хотелите, и с ресторантите, и с всеки бизнес. Сега се говори за милиарди печалби от ваксините - ами да, милиарди са, търсят се, ужким спасяват...

72

Анонимен

преди 3 години

Га лапахте милионите други години, не ривахте.Ще изкарате една Нова година без програма!

71

До 68

преди 3 години

До АнонименКато клиенти, където и да отидем и да потребяваме, ние плащаме част или частица от това, което плаща собственикът. Всеки, когато ти предлага стока или услуга, е калкулирал собствените си разходи до крайния продукт - транспорт, ток, вода, заплати, осигуровки, данъци, такси и данъци към общини, и си слага и някаква печалба, за да има смисъл да работи. Иначе няма как изобщо да има частен бизнес. Заветната цел на всеки бизнес е ПЕЧАЛБАТА, която те мотивира да го работиш.

70

До 69

преди 3 години

До АнонименОоо, човек, какво предлагаш - копане?!?! Селското стопанство отдавна е парцелирано и заето от група богати и пребогати собственици. Прочети какви милиарди се дават на производителите в този бранш. Никой няма да те допусне до този бизнес, всичко е разпределено отдавна!

69

сс

преди 3 години

Загуби или пропуснати ползи?Има малка разлика.

68

До 68

преди 3 години

До АнонименДа и аз като клиент в заведение, не ме спохождат мисли какво плаща собственикът и как си издържа бизнеса. Не това имам предвид, а твърдото убеждение на някои от пишещите, че всеки хотелиер и ресторантьор единствено и само прибира пари и не прави нищо друго. Което не е така, той също има разходи. И като купи пакет боб от доставчика, цената на предлагания боб се вдига. Иначе - купи си пакет боб вкъщи, та да ти е по-евтино. Но и вкъщи, за да го приготвиш, имаш разход - ток и вода!

67

Анонимен

преди 3 години

Гадове кво се оплаквате ,герб ви плаща , и персонала също и сте с 9 ,%ддс ,ако ни ви устройва насело имам 50 декара ,елате да копаете

66

Анонимен

преди 3 години

До До 50Разбира се е клиентът вижда паницата с боб и ракията. Това е крайно предлагане, това което се слага на масата и клиентът е краен потребител. Аз като клиент, не се интересувам от това той какво плаща. Мен ме интересува да си платя ракията и боба. Аз не се интересувам какво той плаща, защото в случая излиза че аз и останалите клиенти му ги плащаме тия всичките разходи с тези цени. Все едно аз да имам ресторант и да те карам теб да ми плащаш разходите по него, разбираш ли?

65

Анонимен

преди 3 години

До До 64Е супер. Вадиш кеша, купуваш и като отмине пандемията, ще ходиш на почивка в собствен хотел. Да си седи затворен, само от време на време ходиш да проветряваш. А бе вила в Банско, ама с много стаи. Идеалка напрао.

64

До 64

преди 3 години

До АнонименТо се започна вече - по някаква телевизия чух, че в Банско се продават хотели на цената на апартамент. Пазарът е безмилостен, ако можеш да оцелееш, добре. Другото е фалит и продажба.