25

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

Налбантов за Лято 2021:"Не очаквайте, че ще на морето ще има туризъм !"Къщите за гости Лято 2020, първа и втора линия бяха пълни.Налбанта го знае, НО си трае.Пак ще бъдат пълни, както и най-добрите ресторанти.Отказваха резервации даже !Имаше много българи, също румънци и поляци.Те спасиха Сезона !!Търговци продаващи на ниски цени, също имаха работа, а и прилична печалба.

24

Анонимен

преди 3 години

Уфффф, хайде фалирайте вече. Бафти воя и чудото.

23

Цецо Мен

преди 3 години

До анонимен 23Говоря за сезонния туризъм - летния и зимния. Така или иначе те наемат за няколко месеца.

22

Анонимен

преди 3 години

Ще изчакам да паднат на5% и купувам.

21

Анонимен

преди 3 години

До Цецо Мен Да баш наема хора. В доста случаи ги държат на пробен срок и като изтече - следващия на същата схема.

20

Цецо Мен

преди 3 години

Като чета коментарите в мен се заражда едно спокойствие. Добрата новина е , че всеки знае и казва как да стане, а лошата , че предстои срутване. Туризма вкарва доста пари в бюджета и наема доста хора за другото всеки сам може да си отговори.

19

Ром"с

преди 3 години

Интересно,а на колко часа и на какви осигуровки са водили работниците си...та и затова и сега се оплакват ...а трябва да кажат едно благодаря,щото това 24 лв е към 530 лв,а те едва ли са ги водили на 1000 лв заплати ,а трябваше едно 60 % и толкоз от осигуровките... .

18

анонимен

преди 3 години

До 12Този бизнес ще оцелее и повече от една година, те са си направили парите, ама са свикнали да се гушат непрекъснато и сега като секна кранчето им е гутаво! Не им бери грижата! За оплакване са 80% от работещите на МРЗ, които от години не могат да си позволят почивка или екскурзия!

17

V

преди 3 години

Заменям десететажен хотел на слънчака за панелка в София :) Меркел и боко ясно казаха .Туризма да го *** .Бабите ще умрат днеска вместо утре .

16

анонимен

преди 3 години

Дреме ми! Години наред този туризъм беше обърнат само към чужденците и си пълнеха гушите, а нас българите ни гледаха снизходително! На всичко идва края!

15

Анонимен

преди 3 години

Кой какво прави тия само плачат като.........за...........й.И 24лв.са им много, спрямо декларираните печалби.Чай......6лв.1кафе изиза с ток и вода за 23-24ст. А цената му е...........И без това никой не е затворил.Проверете.ПРОДАВАЙ

14

Анонимен

преди 3 години

Да бе баш короната е виновна. Но пък ниската хигиена, лошото да не кажем долнопробно обслужване като от 80те от миналия век, старите претоплени храни сервирани, като току що направени и други подобни хитрини, заради което българските туристи избягаха а за сметка на това се разчиташе на пияни,бедни чужденци..... та това не е причината нали? Тя кризата в туризма не е от тази година. Ако нещо е качествено,то след кризата бързо ще възстанови загубите си.

13

Карандаш

преди 3 години

И да ви издържа държавата, докато сте в локдаун, пак като го махнат няма да има клиенти за всички ви. Така че който устиска сега ще фалира после. Та идеята е, че вместо да се вайкате и да просите вземете се в ръце и се преквалифицирайте. Работа има за целия китайски народ - медицински персонал не достига, цялата страна е една голяма строителна площадка, има да се събира толко *** по улиците, да не говорим за селско стопанство, шивашка промишленост, производства... Айде малко по-сериозно, а?

12

Анонимен

преди 3 години

"Има информация, че собствениците продават хотелите. Аз чакам да се отпусне малко пандемията и продавам всичко на 50%", категоричен беше Налбантов."Дайте линк да видим обявите, къде ги продават тия хотели? Да не се окаже, че няма нито един хотел за продан, а всички чакат да мине пандемията и тогава да продават и накрая ще забравят, че щели да продават? Искате само да прилапате едни пари наготово и да вдигнете по още един хотел!

11

Анонимен

преди 3 години

Егати и туризма ако не може да оцелее една година без да работи. Като имаш успешен хотел значи си направил много пари предните години. Затвараш за една година. Оставаш един човек поддръжка и другата година отвараш. Ако нищо не си спестил толкова години при силни сезони значи си егати бизнесмена.

10

Програмист

преди 3 години

И какво? Очакват заради група ояли се келнери и хотелиери да се изпозаразим всички? Или още по-лошо - да ги хрантутят с пари от нашите данъци. Като не могат да се адаптират значи времето им е изтекло...

9

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

Сезона беше добър за малките хотелчета.Да, в сивия сектор са, затова не се оплакват и искат помощи, но НЕ перат милиони !Налбанта да получи помощ от подсъдимия несебълски кмет ... който като независим, трябва да помогне на всички от бранша ...

8

Анонимен

преди 3 години

Хотелите не са затворени!Ресторантите могат да работят с доставки - гъвкавост, предприемчивост и качествена услуга са нужни. Тогава ще ги търсим.Колко работят тайно на затворено? На открито?"Над 21 000 работещи в туризма и транспорта са взели 77 млн. лв. от държавата", 15.12.2020, mediapool.bgСамо този сектор могат и комбинират 2 мерки за помощ за запазване на работни места. Вижте отново mediapool.bg, от 15.12.2020: над 24000 са запазени.Хем ни дерат кожите години, хем пак искат!

7

Селянин

преди 3 години

Щом няма да има туризъм вече, няма да има, почвам да копая басейн на лято правя го 50 санта дълбок пълня го с вода, пускам дюшека да плува и лягам на дюшека със чаша бира във ръка. Няма шезлонги, няма фекали, няма мутри тишина и спокойствие и чист въздух.

6

The Real Бай Иван

преди 3 години

И ся къде ше мушкаме кюфтенца у тумбака?Посегнаха ни на най-святото!