63

Аз пък

преди 3 години

Съм сбъркал вселената. От толкова паралелни баш в тая да се натреса.

62

Иван

преди 3 години

До 39Стига глупости. По супермаркетите вземат по 1-1,5к в най-добрия случай. Не ми говори за 3-4 специалност от 300-400. Никой висшист няма да се преквалифицира за един ден в ИТ, а още по-малко разни бармани и сервитьори. Лекарите са на 800-1500 лв., ама айтитата са върха и затова заслужават в пъти повече. Юрист в международна компания взема 2,5-3к (ако е с опит, а не токущо завършил), а адвокатите по канторите са на 1,5-2,5к. За какви хиляди ми говорите.

61

Анонимен

преди 3 години

До до 54Бюрото плаща заплатата на частника.??

60

Курадо Кътани

преди 3 години

"Странно защо в Румъния мин заплата е над 950лв ??"не е никак странно; ето само една причина - Дачия: произвеждат коли, които изнасят; кметовете им карат служебни коли, произведени от тях, вместо западни лимузини. Само тази причина дава сигурно 3-400 лева разлика в мин заплатата в тяхна полза

59

Анонимен

преди 3 години

До до 45Какви интервюта като извън ИТ няма такива заплати. За ИТ има тук-таме, но я виж обявите куп изисквания и там постоянно сменят ИТ и след няколко месеца което знаеш е вече старо и ненужно. Половината ИТ фирми фалират за по-малко от 1 година.

58

Ф.С.В.

преди 3 години

Частника вече не дава под масата-защото работника знае че ако не му даде тези пари-не може да го осъди в Съдът!! Работника вече си иска заплатата по договор!!

57

Ф.С.В.

преди 3 години

След дълги години живот в така наречената ми "Родина" констатирам че съм се родил в най кофти държавата за живеене!!

56

до 56

преди 3 години

У нас кой взима минимална, само да питам? Никой. Само се осигуряват на нея, а под масата се взимат хиляди. В Румъния почти убиха сивия сектор. Затова минималната е 466 евро бруто. А тук *** до ден днешен иска да взима със 100лв. повече, ама да е под масата всичко. Манталитет. Иначе далеч не са богати. Средната заплата там е по-ниска от тук. Просто доста са на минимална. А при нас- само по документи.

55

Ф.С.В.

преди 3 години

Македония 2022г ще ни задмине по доходи -почти са близко до нашите заплати!!

54

до 54

преди 3 години

Няма, разбира се. Има таван по младежка заетост. От бюрото се дава таванът + още от конкретната компания, това се обяснява.

53

Ф.С.В.

преди 3 години

Странно защо в Румъния мин заплата е над 950лв ?? Нали уж бяха бедни??

52

Анонимен

преди 3 години

До ВЪПРОСОтказват работа в селското стопанствоо и им дават помощ/

51

Анонимен

преди 3 години

До до 45Иди в бюрото и ще видиш, че няма работа за 2 бона камо ли за 5-6. И защо им плащат по 25 лева на тия нови безработни като в болниците липсват чистачи и те отказват да се хванат на работа или в селското стопанство. Като дават помощ, нека дават и на безработните от преди тогава.

50

Анонимен

преди 3 години

Ох, като ви видя мрънкането колко сте били бедни, колко малко плащали, и ми става смешно... Пред всяка панелка, всяко семейство дебелаци с по 2 немски огромни коли... Чудят се какво да натъпчат в пазарската количка, пият ежедневно, плюскат, по софри, по кръчми, по дискотеки. После малко им плащали... Абе айде стига мрънкахте. Малко получавате, защото толкова сте заслужили, на толкова е оценен трудът ви. Колкото носите на икономиката, толкова получавате в общия случай.

49

Без конкурс

преди 3 години

Не можеш да започнеш работа като преподавател във ВУЗ. Освен ако не искаш да робуваш като почасовик.

48

Вместо да пиша

преди 3 години

Дисертация за Блез Паскал, по-добре да бях научил Паскал и Фортран.

47

Анонимен

преди 3 години

На фасадата на новата сграда на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ трябва да се напише БЪЛГАРИЯ НА МРЪНКАЩИТЕ

46

до 45

преди 3 години

Какви конкурси, бе човек?! За красота със 100 кандидатки ли? Плеймейт ли? Не разбирам? Или у ваше село на интервюто за работа му викате конкурс? Прочее, безплатно е, не се плаща там. Не знам какви ги говориш или просто се правиш на ***.

45

ВЪПРОС

преди 3 години

Защо не се приеме модела на ЕС при Локдаун - работниците се компесират с 80% за времето на безработица - НОИ има всички данни за внесени осигуровки - тоест какви заплати са получавали преди пендемията - лесно и елементарно .

44

до 43

преди 3 години

Първо, 3 бона взимат из супермаркетите... 3 бона е ниска заплата за мен. Второ, има много заплати начални за над 3 бона. Но не си дорасъл до там.