162

ДО 165

преди 3 години

Новината е от Норвежкия НСИ и НОИ .

161

Анонимен

преди 3 години

Иде реч за пари за три месеца. Делиш на три и получаваш за един месец.Учудващото е, че само един от коментиращите досега го разбра.

160

Анонимен

преди 3 години

Извинете, за коя държава иде реч?!1700 лева на човек в семейство?!ЯКО!!! Гъбиби, тревс или нещо по-тежко???

159

Анонимен

преди 3 години

До въпрос 162 няма и 1000 пълна трагедия е ***

158

въпрос

преди 3 години

Колко е средната заплата в сайтовете за работа? Дали има и 1000?

157

Аз

преди 3 години

Вдигнаха наднцицата на милицията и скочиха заплатите, евала!

156

Анонимен

преди 3 години

ше се хвали, жена му като не му обръща внимание, скучае и избива комплекси

155

до 151

преди 3 години

Цената на робите се определя не от самите тях, а от наддаването м/у господарите им, така че в много случаи робът "увисва" по редица причини.Това че ако някой има роби, също им става такъв в крайна сметка, треперейки да не ги загуби.Няма абсолютно щастие.

154

Анонимен

преди 3 години

Аз съм общ работник в кравеферма и взимам заплата по 1 милион евро на час. Какво ми се хвалите с някакви хиляди на месец? Заплатата ми я има в НСИ и НАП. Четете!

153

Анонимен

преди 3 години

В НСИ има данни за заплатите по професии, по възраст, по икономически дейности и по образование. Няма данни според размера на заплатите. Ако имаше, отдавна да съм ги намерил.

152

senior

преди 3 години

Вземам 15000/час. Не ги разбирам другите дето вземат малките заплати. Позицията е важна - колкото по голяма отговорност толкова заплащането е по голямо. Най добре е на островите и на яхтата.

151

до 152

преди 3 години

Има, има. Директно пейстни в google това, което цитираш, и ще излезе и в НСИ. Там си е, просто навигацията им е смотана...

150

Анонимен

преди 3 години

стига си спамила, мадосадна си

149

до 147

преди 3 години

Аз бих нарекъл този, който купува и продава на пазара на труда, търговец, а не роб. Търговец, който продава знанията и уменията си.

148

До 127

преди 3 години

Няма в общодостъпния сайт на НСИ разбивка на заплати или доходи според размера на дохода или заплатата. Ако има е добре скрита или е достъпна на хора със специален достъп. На "менюто в ляво" няма "Месечна заплата, наети лица, платени часове". Където има данни за заплатите те са по икономически дейности, професия, възраст и образование и няма според размера на заплатата/доходите. Доста съм се ровил в сайта на НСИ и нищо подобно на твоето твърдения не съм срещал. Официални данни от НАП има от 2017

147

до 147

преди 3 години

Естествено, че ще съм роб, който се продава на пазара на труда. С тази разлика, че аз си определям цената, пък господарят ми решава дали да ме купи. Всеки, дори собственикът на бизнес, е роб на някого. Ако продължим да анализираме, стигаме до извода, че аз, робът, мога по всяко време да ида при друг господар, който да ме купи за повече. А мога и да не отида и да си почивам години. Та, хубаво робство имам, искам да кажа. Че и аз самият имам роби. Всеки е роб на някого.

146

до 148

преди 3 години

Не всичко е продаването на стока, драги ми смехурко... Не всичко е търговия... Бизнесът не ти е кварталното магзинче за плодове или сергията за обувки. Продават се, освен стоки, услуги, продукти, лицензи, патенци и какво ли още не... Че даже и хора се препродават от една компания на друга.

145

до 148

преди 3 години

Моята фирма, например, продава не стоки, ами услуги за далеч над 10000лв. на месец. Колко фирми го могат ли? Хиляди.

144

мнение

преди 3 години

За да може една фирма с 2 човека да изкара 4000 лв печалба, трябва да продава за над 10 хил лв стока на месец. 5000 лв са разходите +15% за данък 2000 лв. и остават 3000 от които трябва и здравни и пенсии. Пак не излиза! Колко фирми могат да продават стоки за 10 хил на месец. Говоря за малки фирми.И като минат 5 месеца минавате 50 хил и трябва да минете по ДДС т.е да сложите още 20% на цената. Кой ще ви купи стоката?И това ако ви върви! Ами кризата, където скапва бизнеса?Пълни глупости сатова

143

до 145

преди 3 години

Ей това като видях "пазара на труда" ми стана ясно всичко.Ти си роб, макар и нелошо платен.