40

Анонимен

преди 3 години

А бря ..тая заплата е объркана ,явно заплатата на министри депутатчета у София )

39

Анонимен

преди 3 години

До 43Щото миячът на чинии ще взима колкото главния готвач по пример от статията, а това значи, че няма да има много желаещи да учат за високоплатени позиции. Имахме примера през 80те, когато инженер взимаше колкото общака.Другият проблем е откъде да се вземат тези пари, защото за заплатата на мияча трябва оборот на заведението. Накрая ще се стигне до много висока безработица и огромни разходи за социални помощи, а от там и евентуален фалит на държавата.Всеки може да иска. Важно е дали има.

38

Анонимен

преди 3 години

Добре,че при нас няма тази практика с референдумите,защото ще ни е скъсана работа, при 80% полу и завършени идиoта от населението.

37

от норге

преди 3 години

И кво като вземат в женева 3700 евра месечно ? Нали им излизат през носа - разходи сметки наеми и накрая на месеца - 0. Що им завиждате на хората ? *** все завижда на другите ама не мисли че живота там е много по скъп. Изобщо българите много озлобени и завистливи станаха .

36

от Русе

преди 3 години

Не са добре нещата тук.В центъра много магазини са фалирали,отдават се отново под наем.Безработицата ни убива.Вечер няма минувачи по улиците.Бедност и капитализъм е тука.

35

Предприемач

преди 3 години

До 39 бай онзиИ какво, с 3 бона в София пак си ***.

34

бай онзи

преди 3 години

Много скъсаняци има тук за съжаление - отказах преди 2 месеца 6000 франка в Женева, защото е все едно като да взимам 3 бона в София - което и правя. Да, подреден живот, тихо, чисто и спокойно ама от финансова гледна точка - не мерси . Не се върнах от Чикаго ,за да ходя при краварите за една идея над минималната им заплата - трупам си парички в БГ :)

33

P.S. Виц на деня

преди 3 години

Вицът е още по-смешен ако размените ролите на момчето и момичето. В смисъл много хора не разбират дефиницията за творчески акт и трите закона на вселената, обаче ще се научите. В смисъл това са архетиповете на модерното надсредноинтелигентно момче и модерното надсредноинтелигетно момиче ... Yet however never happened.

32

Анонимен

преди 3 години

От догодина, ще имаме 660 лева минимална заплата! Които са си баш 320 лева от 2012-а, ама айде карай ...

31

Анонимен

преди 3 години

И ние имахме социализъм, но той беше трън в очите им. Сега когато пак имаме феодализъм гледаме като н ас рани как в Германия и швейцария въведоха за наша сметка техния социализъм.

30

Анонимен

преди 3 години

Що да не е нужна, бе! Що да не зимат повече парички и по-простичките хорица!

29

МОЗЪК ВМЕСТО ТИКВА

преди 3 години

3700 евро на месец: Нужна ли бе тази минимална заплата в богатата Женева?----------ДРУ ГАРЕ КО МУ НЯ ГИ ,ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ СЕ ВИХРИ К О М У НИЗ Ъ М ОТ 75 ГОДИНИ

28

Виц на деня:

преди 3 години

Седят си двама млади влюбени момиче и момче след няколко месеца много дива и романтична любов и изведнъж така както си седят в киното и гледат филм, момичето бърка в пуканките си и изважда малка кутиика с годежен пръстен! Момчето: Ще ми кажеш ли да?Момичето: Решил си да ме разкараш ли?Момчето: Няма такова нещо редлагам ти брак!Момичето: Наистина си решил да ме разкараш!Момчетп: Време е за следващата стъпка в нашите отношения!Момичето: Не знам за теб, ама аз никога не бих ти причинила това

27

Васко Клеца

преди 3 години

капитализмус, братия - 10% банки и чорбаджии смучат кръвта на 90% роби. По-добро не е измислено, нали така? А можеше да живеем в много по-различен свят, ама пуста алчност...

26

Ама идва един момент

преди 3 години

Дето мъж и жена гледащи в една посока си казват айде и ние като другите да се оженим и ние няма да сме като другите вярващи във вечната лъжа на къщичката и биберона. Обаче винаги не знам защо клишето се повтаря отново и отново една и съща история, една и съща изтъркана история като разказите на О'Хенри - банално съвместно съществуване в което има малко добро и малко гледане в една посока, като вица със завесите. Номадите имат други вярвания ... ако може да тичаш и да ходиш с мен и докато е така

25

Много хора ме питат

преди 3 години

Не е ли ти време да се жениш, шегуват се с мене, че ще ставам вечния ерген. Аз пък друго съм забелязаал във всички женени двойки - ако преди да се оженят са били и двамата гледащи в една посока и вървящи заедно след като се оженят почват да се вглеждат един в друг, а не да гледат в една посока.

24

МНЕНИЕ 2

преди 3 години

Трябва Централата на ООН да се мести (да сменя местоположение)по Света .

23

Анонимен

преди 3 години

Ами като не им стигат заплатите да се качат на влака и за 1 час са в Германия където цените са 2 пъти по ниски отколкото в Швейцария. Българите живеещи в Швейцария правят това всяка седмица.

22

Знаем

преди 3 години

До АнонименЗнаем - въоръжени са до зъби със сгъваеми ножчета. Никой не смее да се мери с тяхната страшна армия, охраняваща папата. Страх ги е хората да не умрат от смях при вида на швейцарски войници.

21

МНЕНИЕ

преди 3 години

Трябва Централата на ООН да се Мести по Света .