42

до 43

преди 3 години

Верно ли? Сигурно затова в заводите на Фокскон в Китай има мрежи против самоубийци? И по доста други заводи- също. Така че- не, не знаем. Само жокер от мен- китайците работят понякога и по 20 часа за жълти стотинки. От личен опит казвам. Да кажем ми произвеждат евтини електронни дрънкулки, които ми трябват за малкия бизнес и съм бил на място да видя кое как се прави, защото търся качествени платки от по 25 цента, а не от 5. Покъртителни са условията на труд. Покъртителни.

41

Анонимен

преди 3 години

Знаете ли,че на китайците работни ден е 10 часа, в които храненето е за сметка на фирмата и влиза в работното време имат задължителен спорт всяка сутрин все пак трябва да са здрави работници и влиза в работното време, изучават комунизъм безопасност и обучение за квалификация всекидневно което също влиза в работното им време.Но реално китайците работят по малко време от българите но пък българите избягват всички описани дейности с изключение храненето а китайците спортуват и се обучават на работа

40

Анонимен

преди 3 години

8-часов работен ден и достойно заплащане на труда!Крайно време е синдикатите да застанат зад гърба на тези, които ги хранят! Стига са ги яздили за собствена угода!

39

Анонимен

преди 3 години

Не разбирам проблема?Ок. понякога се налага да се работи 10 или 12 часа, вместо 8.Тези допълнителни часове се заплащат. При това двойно, по закон!Ако работодателя ти иска да те врътне с кинтите, това не е проблем, създаден от закона.Чисто и просто пускаш едно оплакване до инспекция на труда и му сцепват *** от проверки и глоби. Защото просто няма как да наред всичко.Ако си затраеш, вече си е твой проблем.

38

Анонимен

преди 3 години

До Браво на Селянин!Типично твърдение на необразовано селти!

37

Ей така става...

преди 3 години

Масово у нас не се спазват разпоредбите за работно време. Куриерски фирми, магазини, офиси... Водят фиктивни графици за смените на служителите уж по 8 часа, а реално се работи по 10-12 часа. За събота да не говорим... то само до обяд, ама отива до 15 следобед. И всичко това под зоркия поглед на Инспекцията по труда, за която е важно всичко да е наред, ама само на хартия...

36

Браво на Селянин!

преди 3 години

Гражданита въртят само търговия и си мислят, че така ще е винаги! Аз ще си произвеждам за ядене всичко, ама те чакат на държавата... 40/60, 20/80 и кражби от европрограми! Сега след Covid-19 ще ви гледам чудото: нема пари, нема пенсии, нема помощи...! Бачкане и мотика трябва, а не молитви и далавери! Ай, сиктир! Това не е държава! Да имаш най-хубавата земя в света и да гладуваш!?

35

ИСТИНАТА

преди 3 години

Ако шефа ми намали извънредния труд до 300 часа годишно ще се прибирам в къщи по светло най накрая. В България обикновените хора като мен работят за 800 лв 6 дни по 10-12 часа. Признавам, че не съм топ образован, но за времето си образованието ми беше добро. Няма как да започна да уча отново на 60 защото няма време за реализация

34

Анонимен

преди 3 години

А след това ще има рев, че персоналът и бяга, че нямат добре подготвени хора и т.н. Ама и... тите не се научиха, че не трябва да режат клона на който седят. Какъвто и "бизнес" да имат, без качествени хора, които са мотивирани да работят добре са за никъде. Ще го разберат, по трудния начин.

33

Анонимен

преди 3 години

Мойто обезщетение е 9 цифрено... какво ми пука ....Аз съм Кранист ....за нас работа има винаги ....все трябва да се вдига налтъй!

32

Митко-любопитко

преди 3 години

Синдикатите пак ли се мъчат да ни убедят , че са загрижени за някого , освен за тях самите ?!

31

хехе

преди 3 години

тука са се навъдили едни индивиди ...които пишат английски думи на кирилица и си мислят че ще впечатлят някой със знанията си по английски.......а отстрани излиза толково грозно .... и недодялано че си нямат на представа какъв смях е !аз като знам немски ....дали да не почна и аз да вкарвам по някоя дума ....бетер някой ми обърне внимание....

30

До селянин.

преди 3 години

Ще влачите, нали за това сте селяни. Да се гърбите.А за невносната храна не ми обяснявай- нали всичко е от гърция, Македония и Албания. Да не пазарувам от хипермаркетите да не знам. И в малките магазини е така.

29

до 27

преди 3 години

Аз бих препоръчал да научиш малко граматика, след като даваш акъл за езици. Жокер: "... предполагам знаете как се сменя езикЪТ...". Слаб 2, седни си!Отделен въпрос, че следва да има запетайки (подчиненото изречение се отделя със запетайки). Например "..., които пишете и изговаряте, ги има...". Отново слаб 2, седни си! Относно чуждиците- нека го наречем извънреден труд, добре. Относно другата грешка в изречението ти- намери я сам и се яви на поправка. Мерси. Всезнаещ смехурко.

28

Програмис

преди 3 години

Мойто обезщетемие в моята айти фирма е осем цифрено, само чакам да ме съкратят да гушна 40 милиона и заминавам за Карибите.

27

Анонимен

преди 3 години

До измислените IT-та. Повечето от чуждиците, които пишете и изговаряте ги има и в българския език. Не е модерно вече, а израз на тъпотия да ги използваш. Използвайте си максимално българския език. Ако ли не, предполагам знаете как се сменя езика, пишете на английски.

26

Анонимен

преди 3 години

При нас диплоймънта плюс билда е 14,7 минути!

25

Анонимен

преди 3 години

300 ЧАСА ТОВА СА ОЩЕ 2 МЕСЕЦА!!!ТОВА НЕ СА ФЕОДАЛИ, А НАПРАВО ФАШИСТИ!!!

24

Анонимен

преди 3 години

Няма лошо от извънреден труд стига да се плаща! Лично аз имам цели 6 месеца трудов стаж от начислен и съответно заплатен извънреден труд,за около 7 години!

23

ПРОСТО Е:

преди 3 години

СИГНАЛИЗИРАЙТЕ БРЮКСЕЛ!