48

Незабавно

преди 3 години

Незабавно да се предприемат всички Държавни лостове за откриване във всички Областни градове на България на Македонския културно-информационен център за да можем ние българите да опознаем Македония, нейният език, култура, нейното минало, нейният принос в световната култура.Нека всеки един от който се смята за интелигентен човек да усвои македонския език и да може да вникне в македонската цивилизация.С нетърпение очакваме откриването им !

47

Анонимен

преди 3 години

Никой не им обръща внимание.Пратиили двама трола да плюят по България.Ние на такива плювни сме се нагледали вече 70 години и не мож не уплаши.И никакви изтрезвители. Няма да даваме пари за македонски по-логи да изтезняват.Да си ги прибира Заев пияни.

46

Баварец вадя от гарж

преди 3 години

Праснете им едно изтрезвително вето да се освестят. До 1945 година бях българи до един.

45

Анонимен

преди 3 години

Брей, алооо, добре че го каза да ти спретнем един речник по зад-ни-ка.

44

ало_o_o ..!

преди 3 години

С нетърпение очаквам издаването от БАН на македонски - български - македонски речник !Искам речник, а не ялови дрънканици.

43

Анонимен

преди 3 години

До мнениепреди време имаше една съвместна инициатива на тракийския университет в одрин и пловдивския "паисий хелендарски"за откриване и в двата университета на катедри по македонски език...

42

Анонимен

преди 3 години

Трябва да уважаваме истинскте езици и култури на съседите,а не измислената от Сталин и Тито и от Коминтерна фалшива нация "македонци"Промиха им мозъците, че били македонци, ИЗБИВАХА МАКЕДОНКИТЕ БЪЛГАРИ, пращаха ги в концлагери, който отказва да се пише македонец.насъскваха ги да мразят предците си - в комунизма освен със злоба и омрази нищо друго не върви.И всичко тво да помогне на сръбския шовинизъм да разширява държавата си.НЕМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ!

41

Вето

преди 3 години

Вето

40

Да, ....

преди 3 години

Не мога да разбера тези които по цял ден се пенявят, дрънкат глупости от типа, че всички мислители ... от региона на Южна Европа са българи ..!--- такова нещо няма, просто няма ...--- аз се чувствам един достоен македонец ...!... много ме притеснява това понятие "Северна Македония" и то ми звучи като Северна България ... и Южна България ...

39

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДОРИ,АКО,ДОРИ,АКО САМО ТОВА ЧУВАМ...ВЕТО!АМИ НАЛОЖЕТЕ ГО КАКВО ЧАКАТЕ?ЗАЩОТО ЗНАЕТЕ,ЧЕ БЕЗ ВЕТО ЗЛЕ,НО С ВЕТО ОЩЕ ПО-ЗЛЕ.КАКВО СТЕ ДАЛИ НА МАКЕДОНИЯ-ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ УБИТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ И ВЪВ ВАРДАРСКА И В ЕГЕЙСКА И В ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ...ДОКАЗАТЕЛСТВА КОЛКОТО ЩЕТЕ...ЗАТОВА И ОНИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА КОМИСИЯ СИ ЗАМИНАХА ОТ СКОПИЕ КАТО ПОПАРЕНИ,ЗАЩОТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КАКВИ ГИ Е ВЪРШИЛ "БЪЛГАРСКИЯ ОСВОБОДИТЕЛ"НА МАКЕДОНИЯ.

38

мнение

преди 3 години

Смятам, че настана време в СУ Климент Охридски, ВТУ Св.Св. Кирил и Методи и други вузове в страната да се открие специалност македонски език и цивилизация. Ние българите знаем, че трябва да уважаваме езиците и културите на съседните народи, независимо от политиката на властимащите.Належащо е издаването на Българо/македонски/български език.

37

Икономист

преди 3 години

До Анонимен... и преди 1908 няма България?! Няма и Съединение?! ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!!!

36

Анонимен

преди 3 години

Нищо не строите, Заев. Единственото, което "строите" е омраза и противопоставяне.Дори да ни притиснат, дори да се наложи да признаем БМакедония да влезе в ЕС, нищо няма да се промени. България НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНИЕ ЛЪЖИТЕ, върху които се крепи и "македонската нация" и "македонския език". Няма друг народ, който де е жертвал хората си за свободата на Македония. Защото винаги сме ги смятали за българи, както и те самите се смятаха. Вие може да продадете миналото си, НИЕ - НИКОГА.

35

Анонимен

преди 3 години

ГЪРЦИТЕ "ПРЕИМЕНУВАХА" ДЪРЖАВАТА КАТО ДОБАВИХА СЕВЕРНА И СИ МИСЛЯТ,ЧЕ РЕШИХА ПРОБЛЕМА...НО НЕ МОГАТ ДА ПРЕИМЕНУВАТ МАКЕДОНЦИТЕ И ТЕ ГО ЗНАЯТ,ЗАТОВА И В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА ПРИТЕЖАВАТ МАКЕДОНЦИТЕ,ПОЛУЧИХА ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН...ХА ДА ИМ Е ЧЕСТИТО АМА ТАМ ВЕЧЕ НЕМА ЛАБАВО МОЖЕ И ДА ОСЪМНАТ С ТУРСКИ ТАНКОВЕ ПОД АКРОПОЛА.

34

Анонимен

преди 3 години

До Чалгарин дудаевНЕКА ПЪРВО БЪЛГАРИТЕ ДА СТАНАТ ДОСТОЙНИ ЕВРОПЕЙЦИ И ТОГАВА ДА ПОМАГАТ НА КОГОТО И ДА БИЛО,А НЕ ДА КОПАЯТ ДЪНОТО НА ЕС...

33

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВИЖ КАКВО ТОВА,ЧЕ ЗАЕВ И КАЗВА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ,НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ ИМЕТО Е СМЕНЕНО...ЗАЕВ ОСЪЗНА НАКЪДЕ ОТИВА И НЯМА ДА Е ОЩЕ ДЪЛГО НА ВЛАСТ.ПРИ ЕВЕНТУАЛНА СМЯНА,СЪДЪТ САМО С ЕДНА ЗАПОВЕД И ВРЪЩА ИМЕТО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ.ТОВА ЧЕ НА ДЕСЕТИНА ТАБЕЛИ ДОБАВИХА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЕ ЗНАЧИ НИЩО...И НЯКОИ ПАРТИИ В ГЪРЦИЯ НЕ ГО ПРИЗНАВАТ ПРЕСПАНСКИЯ ДОГОВОР И ВСЕ ОЩЕ ГИ НАРИЧАТ СКОПИЕ АНЕ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ КАКТО Е ДОГОВОРЕНО.

32

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВИЖ КАКВО *** ЩЕ ВИКАШ НА БАЩА СИ!НИЕ В ПИРИНСКО НЯМАМЕ НУЖДА ОТ СКОПСКИ УЧИТЕЛИ,ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ЛЪЖИТЕ ВИ...ЛЪЖИ,НА КОИТО ДОРИ БЪЛГАРИТЕ НЕ ВЯРВАТ!

31

Анонимен

преди 3 години

До Анонименникой не си е сменил името...това че чисто технически на определени места в македония е добавена думата северна не означава нищо.а преди време пендаровски каза следното-ако ние отново върнем името македония,то за нас няма да има никакви последици дори за членството ни в нато.имаме министерски съвет на северна македония,но имаме народно събрание на македония...НЕ НА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ Е ДОБАВЕНА СЕВЕРНА В МАКЕДОНИЯ.което означава,че проблемът с гърция не е приключен.

30

Анонимен

преди 3 години

ИДИОТИНО,ИСТОРИЯТА НЕ Е РОМАН ЗА ДА СИ ПИШЕШ КАКВОТО СИ САКАШ,ЗАТОВА И СИ СМЕНИХА ИМЕТО НА ПСЕВДОДЪРЖАВЧЕТО,ЗАТОВА И СТРУМИШКОТО СЪРБОМАНЧЕ ПРИЗНА ЧЕ КРАДЕЛИ ЧУЖДА ИСТОРИЯ В ГЪРЦИЯ!Е,СЕГА ЩЕ ПОЧАКАТ ОЩЕ ТРИЙСЕТ ГОДИНИ ДОКАТО ПРИЗНАЯТ ЧЕ ФАЛШИФИЦИРАТ И БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ!ВТОРИ ПЪТ СКОПЕНИ УЧИТЕЛИВ ПИРОНСКО НЯАМ ДА ИМА!ИМА ДОКУМЕНТИ,ИМА ИСТОРИЯ,НЯМА ДОКУМЕНТИ,НЯМА ИСТОРИЯ!ТОЧКА!Титовите безааналогови уро..ди ДАД!И ТИ С ТЯХ ЗАЕДНО...

29

Анонимен

преди 3 години

До Анонименами аз мисля,че българия първо да погледне какви глупости пише в нейните ученбници и тогава да гледа в тези на съседите...