152

до кеф

преди 3 години

прехвърли ги на децата си дорде си жив или ги завещай, щото ще отидат при друг след тебе

151

Анонимен

преди 3 години

Тук или конспирация троловете имат смени, или едни и същи хора сменят никове за да драскат глупости срещу мерките. Баси, ходих да играя тенис, да тичам, излизахме на разходка а тук едни и същи глупости ....

150

кеф

преди 3 години

Сега децата ще се заразят и ще заразят тъщата и дядото да умрът. Чакам и жената да умре и да взема някоя 10 клас. Жената пък чака аз да фърла топа за да ми вземе парите и имотите.

149

Феминистът

преди 3 години

Един медицински проблем прекалено се политизирал.Този проблем не е медицински почти от самото начало. Социални психолози го обясняват по-добре. Г-н Василев, какво става, когато големи авторитети хлътнат в едно голямо заблуждение с последствия за цели нации? Едно от нещата, които стават, е, че от Голямата лъжа изход няма, освен чрез тотален позор или чрез тотален погром.

148

Феминистът

преди 3 години

През пролетта се говорели митове...За митовете относно БЦЖ, "полезното пушене", лечебните женски полови хормони и не знам какво си още, г-н Василев, си говорете с Вашите професионални колеги, защото точно лекари тиражираха до безкрайност тези сензационни дивотии.

147

Ох

преди 3 години

До Д.ИвановаАми казва се спестявания... когато се налага се взима от там...ако не спестяваш поне малко нещо не е наред

146

Феминистът

преди 3 години

От ремдесевир имало полза.Да, така е. Но в случая ефективността на ремдесевир, е ограничена от екзонуклеазната активност на вирусната машинка за възпроизводство. Този вирус има примитивен коригиращ механизъм в репликацията на своята РНК. И все пак лекарството не е за пренебрегване, като няма друго.

145

Феминистът

преди 3 години

Мерките не се спазвали.Лъжете г-н Василев, мерките масово се спазват. Но тези мерки не са всъщност никакви мерки, а само параван за прикриване на лекарския позор и посредственост. Само отделни единици са без маски в автобусите и моловете. "Алоритъмът" на предпазването толкова ли е чувствителен към входните данни? О-о-у, я стига!

144

Т.Шак

преди 3 години

До Анонимен 154Не ми цитирай цифри и проценти! Щом са контролирани от Щаба, не бих им вярвал. Нямам доверие на лъжливите овчарчета.

143

Анонимен

преди 3 години

До До до ИвановМедиите информират, но избирателно и задължително заемат позиция, което опорочава цялата идея на медиите като източник на информация. Медиите вече са само средство за пропаганда.Всяко тяхно твърдение трябва да се чете с няколко наум и само след внимателна проверка.

142

Анонимен

преди 3 години

До Бай Иван Годишната смъртност няма нищо общо с коронавирусът. Годишната смъртност се фпрмира от стотици и хиляди заболявания, коронавирусът е едно заболяване. Ако има по-малко починали хора от другите заболявания,както става някои години, за това ефект няма коронавирусът,защото той е едно заболяване,съпоставен със стотици и хиляди други,които формират общата смъртност.

141

Анонимен

преди 3 години

До Т.Шак И като са паникъори,защо тогава процент заразени беше 3,5% от тестваните,а сега е 13,5%? И защо тогава умираха по няколко човека през ден,а сега умират двуцифрено число през ден. И защо сега в интензивни отделения за 2 или 3 пъти повече хора? Значи не става въпрос за паника,а за информиране, а ти как приемаш информацията е твоя интерпретацията. Информацията е право,а това да не се информират хората е престъпление, не обратното!

140

Анонимен

преди 3 години

До до Иванов Медиите информират, това е тяхната задача. Статистика има - прочетио статистиката - починали от коронавирус и усложненията,които предизвиква над 1 млн. човека вече. От грип годишно мират два пъти по-малко хора по световна статистика. Съссигурност в Северна Корея няма паника от коронавируса,защото просто никой не ги информира, а направо застрелват заразените. Радвай се,че не си там.

139

Анонимен

преди 3 години

До Иванов Иванов, коронавирусът е с по-висока смъртност от грипа в пъти, това е признато от много лекари и СЗО. Безсмислено е да се правиш все едно всичко е наред,когато умират хора от заразно заболяване,което може да бъде ограничено с повече мерки и отговорност.

138

до Иванов

преди 3 години

Абсолютно вярно! Във всяка община щеше да има по няколко човека, умряли от вирусна пневмония, като усложнение на съпътстващите заболявания, както винаги е имало и ще има и други вирусни пневномии с неустановен произход, а другите щяха да изкарат "някакъв гаден грип" и нямаше да се психира цялата планета и да спира живота. Медиите сътвориха цялата истерия около ковид. Вероятно е умишлено, разбира се.

137

Д.Иванова

преди 3 години

Ако не работя няколко месеца, ако нямам спестени пари и трябва да стоя затворена, защото работата ми е свързана със заведение, кой ще ми осигури средства да отида до магазина. Все пак, за да съществувам, трябва да приемам храна, да стоя на топло, ако навън е около 0 градуса. Някой да ми обясни как да организирам този процес. На тези, които имат доходи им е лесно да съдят другите и да дават съвети, но тези които нямат, тежко им и горко.

136

Т.Шак

преди 3 години

Абе разбирам за реда и дисциплината, обаче тоя едър рогат щабен *** искаше от нас дресура. Е, няма да стане. ДГДухат! Нищо не спазвам вече. Пролетта прекалиха с КПП-тата и със затварянето на парковете, а в Бургас дори демонтираха пейките престаралите се паникьори.

135

Бай Иван

преди 3 години

Аз пиляата ги броя на есян!Единствения показател дали има повишена смъртност вследствие външен фактор в случая вирус ще покаже годишната смъртност в държавата.....Да не се окаже само ,че има по малко починали на годишна база!

134

Иванов

преди 3 години

Ако бандитите от СЗО не впрегнаха медиите, щеше да разберете за короната на кукуво лято. Имаме си всякакви вирусни инфекции. А тази дори не мори младите за разлика от другите грипове. Смъртноста не е повишена, има си статистика за всяка година. Дори за тази година била и по ниска. Както говорят зевзеци-това се дължи на страха на българина, и така по малко са посетили здравни заведения и са останали живи. Хора, живейте си живота. В страх не се живее, ние не сме вечни.

133

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 132 Първо наказателна отговорност трябва да се носи от непредпазване на населението при възможност за това. Както стана в Швеция- изтребиха над 5500 човека за няколко месеца,а в съседните скандинавски държави ги предпазиха и са в много пъти по-малко жертвите там. Тоест за доказано бездействие при епидемичен взрив и допускането му. От паника заради Ковид 19 са много по-малко загиналите. Но всеки човек различно разбира информацията - това е право на информация.