Тия нека се карат, аз съм късметлия, че мойто муци, Бог да я поживи, знае рецепта за борш, който прави в летен и зимен вариант. Лятото е постен, без месо и се поднася студен. Зимният е с полутлъсти свински късенца, кисело зеле и малко зелева чорба в бульона+ останалите зеленчукови съставки. Става богата вкусна супа за пофта, мезе за ракия и сгряване, ако навън е фартуна. Пък който булката му не умее да готви-много жалим, байко.
На тия палячовци украинците даже бавноразвиващия се Байдъм им сменя прокурорите седнали за някакъв си борш да спорят да не говорим, че са създадени преди 100 години от Ленин.
Борш, за първи път се приготвя в Латвия, от рускини. И е национално ястие на Латвия. Ква украйна кви 5 леа???
До ДарвинНяма за какво да се карат ами взели да се карат за някаква постна цвеклена чорба с вкус на пръст!Божее какви идидоди има по света!------Опитай го по български и няма да мирише на пръст,обелва се,сварява се,нарязва се на резенчета и резенчетата се овалват в лимонов сок,сол на вкус,олио,счукан чесън и така да престои 10-15 минути,после опитай!
Първият борш е създаден през ноември 621 година във Волжска България от maitre-chef на хана, който бил пленен франк на име Етоал Мишлен. Името "борш" е абревиатура на "болгарскоiе рупаш". Оттам го усвояват татарите, които завладяват всички руски княжества, включително Украйна, а оттам - и южните руснаци /днешни украинци/.
До АнонименБоршът е полезна супа.Имат и хубави салати с червено цвекло.В Германия също използват червеното цвекло в храната си,в България в миналото - също се е използвало,както и доста други коренополодни и ряпа.
Ами борша си е руско ястие и не е само с червено цвекло,а и с други зеленчуци,даже може да бъде и с месо,например пиле!Тъй като до ПСВ и началото на 19 век не е съществувала държава Украйна,а това са си руснаци по произход и от Русия,а и поляците,всъщност Варшава е бил руски град,съвсем спокойно могат да го пишат съвместно тяхно ястие,с произход от РусияА Литва е на първо място в света по изчезващо население,благодарение на катастройката,ако това ще успокои хората в България,че не сме първенци
Че боршът е украински, спор няма. Първата писана и стигнала до нас рецепта за борш е от 15век. в Киев. Но московците продължават да крадат от украинската (руска) история.
А ердоган още не се ли е изходил по въпроса, изтрещелия хомовожд и в Армения се оака, но от два дни нещо се е запекъл стария самосвал .!.
"Пу, прияде ми се един горещ борш сега"А една водчица с резенче сланинка върху черен хляб и късела краставичка?
На кого принадлежи боршът? Отново скандал за ястието