288

До ъъъ

преди 3 години

Тези, които ходят на олимпиади е състезания са на високо ниво, защото родителите им плащат за това. Знаете ли колко плащат родителите за курс в СМГ? А частен урок при учителите, обучаващи тези състезатели започва от 50 лв на час, някои взимат и по 100 лв.

287

Анонимен

преди 3 години

АКО АЗ СЪМ СОЦИАЛЕН РАБОТНИК, НИКОГА НЯМА ДА ОБСЛУЖВАМ ТОЗИ, КОЙТО САМ НЕ МОЖЕ СИ ПОПЪЛНИ ДОКУМЕНТИТЕ!

286

ако ...

преди 3 години

Ученик повтаря класа и родителя трябва да поеме цената на обучението за тази година - например 1800 лева???

285

Анонимен

преди 3 години

На баце му трябват робчета за строежите нема кой да работи .....хитър е

284

1.2.3.

преди 3 години

И разбери - от 2007 година насам родените деца са 47% българи!

283

Анонимен

преди 3 години

Само преди 20 ГОДИНИ в родния ми град - доста голям, имаше 5 ромски училища, а сега са 25!!!

282

Анонимен

преди 3 години

До как не разбирате?АМИ ЗА НЯКОИ ХОРА НЕ Е МНОГО ЯСНО КАКВИ СА СЕГАШНИТЕ УЧЕНИЦИ - ПРОИЗХОД, ПРИНАДЛЕЖНОСТ, МОТИВАЦИЯ.

281

как не разбирате?

преди 3 години

Ами половината от докторите, които ЩЕ лекуват вашите деца след 15 -20 години ще са опасни!!!

280

Анонимен

преди 3 години

До ъъъНе става дума за подбраните деца, а за общата неграмотност.Все още не всички са ученици в столицата или в големите градове....

279

хм

преди 3 години

Ако 1 индивид не може да си напише името и да не може да разбере какво до питат, за какво говорим? За образование или упадък?

278

Анонимен

преди 3 години

Българските ученици са 1/3 РОМИ до 12 клас и 1/2 до 7 клас.Как изобщо ги класират за нещо, та те не могат да четат и говорят б. език .,

277

Наблюдател

преди 3 години

С Борисов начело, винаги сме на първо място във всяка статистика. Евалата Баце!

276

Мисля си

преди 3 години

Учителите нямат никакви права. Учениците са нагли - демокрация.

275

Анонимен

преди 3 години

А по колко са децата в една "Европейска паралелка " ? И колко излишен материал има особено в начален курс , вместо да се наблегне на български език и математика . Но нали трябва да има по хиляди учебници и помагала. А и не напоследно място са безумните административни задължения на учителите . Пример за това е едновременното попълването на електронен дневник и книжен ученически бележник и т.н. и т. н.

274

ъъъ

преди 3 години

Да бе, да. Затова ги бият, където ги срещнат - на всякакъв вид олимпиади и форуми. За масовото ниво, може би са прави, но основната причина се крие в безумните учебни програми, толкова максималистични, ненужно усложнени и претоварени, несъобразени с възможностите, плановете и интересите на децата, че това е единственият възможен резултат. Зубкат за теста, след това изтръскват главичките, за да се освободи място за следващия.

273

8

преди 3 години

До Причините са Модели на момичетата са кучките на мутрите , а на момчетата самите мутри !

272

6

преди 3 години

До МишоНапълно съм съгласен , че сме ограничени до нивото на някаква битова елементарна норма -апартаментче , стара кола но от известна марка , плюскане ,пиене , далавери , буркани , села ,безразборно паркиране ....безкраен низ от простотии !На нощта на музеите в Зарата при вината имаше стотици "граждани " , а до Дом литературна Стара Загора -20 , половината от които бяха автарите на изложбата.Най-разпространеното облекло в кварталите е анцуг за два лева и чехли на същата цена от китайските ***

271

Причините са

преди 3 години

най-малко две:липсата на лостове за въздействие от страна на учителите-драстични мерки нарушавали правата на арогантни хлапета,а активнитеим родители гледат повече на спазването на тези права(да хулиганстватв клас),отколкото да научат нещо.Така се руши учебния процес.Вторатапричина-ерозията на общественото съзнание,лансирането по медиите напсевдо випове без образование,но с големи материални възможности,придобити по неморален или неинтелектуален начин-спортистчета,плеймейтки,чалгарки.

270

Анонимен

преди 3 години

Всички знаем за вечната "война" между поколенията.Младите казват,че възрастните им завиждат,защото живота им е пред тях. Живея близо до училище.В него големите междучасия са няколко.Пиене на бира,цигари със съмнителен заряд се подават от уста на уста,следват крясъци,показни изпълнение особено когато там са и момичета,а то без тях не минава и т.н.Родителите знаят,че децата им са на школото,там те "гълтат" знания така необходими за бъдещото им "развитие".Каква вина имат господата от ЕС!?

269

Цецо Мен

преди 3 години

Нормално е да е така. Системата така е направена , че да стимулира частните уроци и частните занимални. Ако не можете да се класирате за тях в къщи учене до 22:00 всеки ден. Така е устроена системата днес. Примерът за безнаказаност и поддържание от телевизията... и резилтата е видим.