36

Гиндев

преди 3 години

Прехвърлянето на партидите от професионалните частни пенсионни фондове стана въз основата на закон, работещите при тежки условия на труд щяха да получават от частния си фонд ранна пенсия от порядъка на 30-40 лева месечно. НОИ сега им плаща 300-400. сега НОИ да плаща, а професионалните частни пенсионни фондове да продължават да получават парите. Интересно кой ли би отказал държавата да му национализира 30-40 лева месечно, а да му дава 300-400? Е конституционния съд не гледа така на нещата някой си е позволил да посегне на частните пенсионни фондове и това е осно

35

Анонимен

преди 3 години

Така е Гиндев.А сега вникни в детайлите и ВИЖ, колко пари и за колко време са внесли в ППФ-тата тия дето се пенсионират на 40 години - ченгенца и военни (за които уж държавата е трябвало да плаща, ама.....), футбалери и балерини, дето нито те, нито "работодателя" им е плащал в ППФ, колкото трябва за да се пенсионират достойно на 40 години.Та в ППФ-тата си имаше толкова, колкото .....сте си внесли за краткия период на осигуряване.Е.....колко искаха да получават? По 800 лева до живот може би?

34

Анонимен

преди 3 години

2010 г. държавни предатели сезират конституционния съд, че НОИ ще национализира индивидуалните партиди на работниците, които били частна собственост. По принцип национализацията е нещо напълно законно, регламентирано в конституцията. Чл. 17, ал. 5 гласи следното: <strong><em>Принудително отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди може да става само въз основа на закон, при условие че тези нужди не могат да бъдат задоволени по друг начин и след предварително и равностойно обезщетение</em></strong>. Прехвърлянето на партидите от професионалните частни пенсионни фо

33

Гиндев

преди 3 години

2010 г. избухва скандалът с професионалните пенсионни фондове, които се оказва, че могат да плащат ранни пенсии на работещите при тежки условия на труд от порядъка на 30-40 лева месечно средно. За да се предпази от общественото недоволство парламента принуждава НОИ да плаща на тези работници средни пенсии многократно по-високи от тези, които професионалните частни пенсионни фондове предлагат, като за компенсация, на НОИ трябва да бъдат преведени индивидуалните партиди, от които могат да се плащат 30-40 лева месечно, защото останалите пари някъде са се изпарили

32

ДЪЛБОКА ДЪРЖАВА

преди 3 години

Средно по 3510 лева са натрупали българите за втора пенсия в Универсалните пенсионни фондове, показват данните на Комисията за финансов надзор към края на юни 2020 г. Малко над 3,85 млн. души са осигурени в универсален пенсионен фонд, т.е. събраните пари са 13,5 милиарда лева. Ако ги управляват за 15% годишно? Значи прибират 2-милиарда лева годишно. А годишните осигурителни вноски са по-малко. Значи всичко което сега отива там, не добавя нищо.

31

Анонимен

преди 3 години

"....Вноските за пенсии от първи стълб са само половината от необходимите за плащане. Т.е - всеки осигуряващ се не заслужава пълна пенсия,.. а половин пенсия,...."Много правилно си разбрал. За да е справедливо трябва или да намалим сегашните пенсии от НОИ (повтарям - само частта от НОИ) НА ПОЛОВИНА! или да ВДИГНЕМ ВНОСКИТЕ ЗА НОИ ДВОЙНО.Избирайте.... и НЕ, Не е виновен костов, сорос и рептилите.

30

Анонимен

преди 3 години

Малко объркано ivanov, но горе долу вярно.Само, че си забравил да кажеш, че субсидирането е САМО за пенсията/частта от пенсия, която получаваш от НОИ!!!!!За частта, която си внасяш в ДЗПО, не само, че НЯМА субсидиране, ами има 20% РЕДУКЦИЯ!!!! на цялата ти пенсия, независимо, колко време си се осигурявал само в НОИ преди това!!! Чети бееееееее, чети просто племе.

29

Анонимен

преди 3 години

Този *** ненормалник повтаря едни и същи глуппости по радиа и телевизии.Парите от втория стълб са обезценени и хранят богатите застрахователи, вместо да се дават веднага на пенсионерите. Вноските за пенсии от първи стълб са само половината от необходимите за плащане. Т.е - всеки осигуряващ се не заслужава пълна пенсия,.. а половин пенсия, ако слушаме този костов *** министър.Да намалим ли пенсиите наполовина?

28

ivanov

преди 3 години

60% от пенсиите се субсидират. Осигуровките са от 20 години насам. Осигуряващият се по таванът, за 20 години е внесъл 30 хиляди, с лихвите 40-50 хил. Достатъчни за 400 лева за 10 години. Тоест сега с максимална пенсия човек, пенсиониран сега, го субсидират с 800 лева, с 67%. Ако се е пенсионирал преди 20 години, го субсидират със 100%.

27

Анонимен

преди 3 години

Има и трети, справедлив вариант - това за което се говори, НО НИКОЙ НЕ ЧУВА.А именно - коефициентът на редукция (намалението на пенсията от нои за сметка на допълнителната от ДЗПО) да се намали от сегашните 20% на 6-7%, колкото реално е редукцията.Ама тогава съвсем НЕМА ДА ИМА пАри у фалиралото НОИ и ще зейне още по-голяма дефицитна дупка, която .....пак ще трябва да се попълни от бюджетни трансферии, вместо да раздадем тия кинти на наши фирми.

26

Анонимен

преди 3 години

Е има и друг вариант за да не са ДВОЙНО ПО-МАЛКИ пенсиите от нои, както би трябвало да е.И той е осигуровките ви в НОИ да са ДВОЙНО ПО-ГОЛЕМИ. Тогава ще се балансира бюджета му.Предполагам всички сте съгласни да плащате вместо 14.8% (това е заедно с работодателя) 29.6% от заплатата си само за пенсионни осигуровки!!! :))))) Това без другите осигоровки и преди ДАНЪК ДОХОД/ПЕЧАЛБА!

25

Анонимен

преди 3 години

Просто във фалиралото нои НЯМА доходност. Колкото пари постъпят от данък "осигурителни вноски" от работещите се допълват с (грубо) още толкова от постъпления от данък добавена стойност и веднага се раздават за пенсии.АКО трябваше да се плащат пенсии САМО от осигурителните вноски (КАКТО ТОВА ЩЕ ПРАВЯТ ФОНДОВЕТЕ от 2-ри стълб), то пенсиите от НОИ трябваше да са 2-но (ДВОЙНО) ПО-МАЛКИ!!!!!!!!!!!

24

Пенция

преди 3 години

Тези стълбове стават идеално за лепене на некролози на хората, които са плащали осигуровки, но не са дочакали пенсия. А обещанията за нормални пенсии след 10-20 години биха звучали достоверно само ако са направени от свети Петър, лично.

23

Анонимен

преди 3 години

Ванкаааа, таксиметрово шофьорче такова.Даниелка наистина краде от фондчето ..и ВЪПРЕКИ това доходността там е по-добра от фалиралото НОИ.Ама на прости гугутки им дай да слушат баце.А истината е, че ако получаваш пенсия 100% от НОИ, тя ще е по-голяма отколкото от 2 стълба, просто зашото шибанаата държава ДОТИРА НОИ с над 40% от ....пак нашите пари....само, че не ги нарича осигурителни вноски, а ДДС примерно.Ама това ванките не МОАТ *** РАЗБРА

22

стига с тоя

преди 3 години

Ей тоя и подобни нему с тояга и вън от България. 2 неща са важни за една нация или държава уважаваща себе си: отношението към предното поколение (уважение, грижи) и системното възпитание на следващото такова (образование, възможност за работа и предпазване от фейк внушения). Няма ли ги , няма и държава.

21

Ванката

преди 3 години

Нейков в кой частен пенсионен фонд е акционер, че така застана на амбразурата? Това допълнително задължително осигуряване си беше и е жив грабеж и наливане в касичката на наши хора, насилствено вкарване на хората във финансова пирамида. Видяхме вече какви петцифрени заплати взимат кифлите "мениджърки" на парите ни...

20

Анонимен

преди 3 години

Почти никой не разбира за какво става въпрос. Нормално, за простото кърджалийско бугарско племе от гугутки.

19

Коментар

преди 3 години

Тоз лаладжия и той от десетилетия само дрън..дрън...дрън!Ами ти кво направи бе аланкоолу?Аман цял живот от тез номенклатурчици

18

Анонимен

преди 3 години

А, не. Няма надежда!Тук още има вярващи, че на управляващите от Европа ще им потърсят сметка?!

17

кръпел

преди 3 години

от трите стълба най дългия за народа .... ако можете не внасяйте ами си заделяйте