29

маилс

преди 3 години

Анонимния за бензинаджия и продавач не учиш минимум 5 години медицина.Примера ти показва умствена ограниченост и нисък интелект.Лекарска или фармацевтична мафия не се бори така.За да съществува вината е в държавата и в механизмите които и противоборстват

28

маилс

преди 3 години

А за другите индианци като е толкова елементарно да станеш фармацефт, що ходите да се лекувате в болници има толкова алтернативни начини-гладолечение,билкарство и машинки чудо има.Закво ходите при продавачи на здраве

27

Анонимен

преди 3 години

Не само аптеките ами аз изобщо се чудя как все още съществува професията продавач-консултант в магазин.Поне супермаркетите и бензиностанциите отдавна трябваше да са автоматизирани.Не знам защо България изостава толкова много в тази сфера при положение че имаме добри специалисти и инженери в тази сфера.

26

маилс

преди 3 години

До Гашо Помниш ли че преди време имаше идея лансирана от откровенни *** като теб лекарства да се продават в магазините,сега е подобна глупост увита в лъскав целофан,не в магазини а през автомат ...Само че утре като отровите някои ,надявам се близките на починалия да ви осъдят за умишлено убийство,за прилична сума

25

Анонимен

преди 3 години

И сега какво? Фармацевтите ще почнат да протестират срещу машините щото знаят че ще останат без работа. Ами свиквайте дами и господа. Това е техническият прогрес. 80% от сегашните професии ще изчезнат в следващите 30 години. Ще трябва да се преквалифицирате за това което се търси. В бъдеще на никой няма да му трябва обикновен персонал. Ще се търсят само специалисти и мозъци които да могат да решават сложни проблеми и да измислят нови неща.

24

Анонимен

преди 3 години

Някой обръщал ли е внимание какво представляват модерните аптеки? Че те само хляб не продават! То гримове, то лакове за нокти, то на право на ДМ и Лили приличат!Човек се чуди за лекарствата ли е отишъл или за грим. Така, че и с вендинг машини няма да им спадне оборота, ще продават повече червила и готово. А хората няма за един аспирин да чакат на опашка докато на касата някоя мацка се чуди дали да вземе шампоан за боядисана коса или против пърхут.

23

Анонимен

преди 3 години

Вече няма никакъв смисъл от аптеките. Машините спокойно могат да се направят да работят и със електронни рецепти. Това ще направи цялата система много по ефективна и ще свали цените на лекарствата. Могат да се поставят машини навсякъде. По улиците, в супермакети и др. и да осигуряват качествено обслужване 24/7/365.

22

Анонимен

преди 3 години

В нашия квартал в радиус от 100 м има 5 !!! аптеки . - Смятайте какви далавери въртят ? и не е само надценката на лекарствата и витамините , ама фармацията е бизнес по,по най..... и от дрогата и то в целия свят .

21

Анонимен

преди 3 години

Да,явно за съжаление и вашият бранш (на фармацевтите)отива по дяволите!

20

Анонимен

преди 3 години

Преди време се опитаха да ги накарат да отварят поне по една денонощна аптека в град ама уви... има места в България където няма ни аптека, ни здравна служба, нито поп..., но все още има останали хора със техните си болежки.Ей за такива места една вендинг машина с някои от лекарствата без рецепта ще бъде много добре приета. И без това повечето хора посягат първо към самолечението преди да отидат на преглед. Да ще им падне оборота на аптеките, но пък ще има много повече доволни хора.

19

Анонимен

преди 3 години

Като не му харесва на бранша, нека си направи денонощни аптеки, където да предлага тази "фармацевтична грижа".

18

Ванката

преди 3 години

Идеята за автомат за лекарства без рецепта никак не е лоша. В стотици населени места няма аптеки, а за денонощни да не говорим. Един аспирин няма откъде да си вземе човек. А ако се въведе електронна рецепта /като дебитна карта/, може и лекарства с рецепта. Проблем ще е къде ще ги съберат лекарствата само. В съвремието фармацевтите са само продавачи, аз отдавна не съм виждал някой да прави сам хапчета и мазилки, както едно време.

17

vvv

преди 3 години

Това алчно малко пухкаво човече, така харесващо млади момчета, държи най-скъпата аптека в района на бул. Сливница и бул. Хр. Ботев. Наживо излъчва много антипатия, не познавам някой от квартала, който да стъпва в аптеката му.

16

Анонимен

преди 3 години

Нали не мислите, че машините ще продават всичко?Те ще продават само неща без рецепта, хапчета за гърло, капки за нос, витамини... За сериозните лекарства ще си се ходи в аптеката. Така, че не разбирам какъв е проблемът. Аптеката няма да стане излишна, просто ще продават по-малко неща без рецепта. Е, ок, ще и спадне оборота, сигурно за това реват.

15

ФорматCефт

преди 3 години

Крайно време е фармацевтите да почнат да правят това за което са учили - а именно лекарства. В момента се изкарва едно тежко обучение в МУ и за какво - за да имаме един амбулантен търговец накрая. Жалка история и пропилени таланти. И да - естествено е да не питат бранша - нали това ще им спре 'лесния' доход, нормално е да са против.

14

Инжинер

преди 3 години

По логиката на Вълев би следвало да се откажем от всякаква автоматизация и роботизация, да спрем машините, вършещи човешката работа и да се върнем във времената отпреди индустриалната революция. Драги ми, г-н Вълев, това се нарича прогрес и той движи цялото човечество напред от хилядолетия, няма как да го спрете.

13

Анонимен

преди 3 години

До ГашоКато е толкова лесна и просто що не станеш аптекар и да печелиш по много ?

12

Анонимен

преди 3 години

До На Иван брат му Фармацевтичната мафия ще си остане .Дали правиш разлика между аптека и фармацевтична фирма която произвежда и е дистрибутор на лекарства.

11

Некой си...

преди 3 години

До Алчнициии бруталниКакъв един пауд бе, човек? Стоп колд-а на Нурофен 16 табл. е 5.50 - 6.00 паунда.

10

Анонимен

преди 3 години

До ?Лекарствата за кръвно са с рецепта, за тях ще си ходиш в аптеката. Колкото до онлайн връзката с аптекаря, тя е бонус, но не те спира да идеш на място. Така, че за въпросната баба нищо няма да се промени. Тя пак ще си ходи да пита хапчето преди или след ядене се пие.