39

Анонимен

преди 3 години

От много години не пазарувам на такива пазари и не ме удрят в кантара, не ми пробутват лошата стока скрита зад най-хубавата отпред и т.н.

38

Мария

преди 3 години

За Брово е точно така. Кантарите са отрупани със стока и са обърнати към продавача. Трябва да се отиде до него зад щанда за да се види какво е измерил. Това е почти невъзможно защото продавачите се сърдят и са доста груби нахални.Цените са доста необяснимо високи в сравнение със супермаркетите. По принцип не дават и да се избира и по такъв начин губят клиенти.

37

Пич

преди 3 години

Цените в София са силно спекулативни. Няма как един пазар за седмицата да ти излиза 60-100 евро за 4-*** души. Това са цени по европейските супермаркети, че дори и отгоре. Няма как кило домати цял сезон да е 5 лева защото видите ли били "качествени". НЯма как "качественото" сирене да е 20 лева килото, ще ме прощавате. Това са спекулативни цени, договорени от картели. Държавата спи, прибира рушвети, и се прави, че всичко е наред. Пенсионерите живеят на хляб и мляко (и то не е ясно какво мляко).

36

Пич

преди 3 години

"Е да, но аз от години купувам домати от една и съща сергия за по 5-5.50лв/кг и редовно се изкупуват. Да, много хора търсят евтиното, но все повече хора от средната класа"Oххх "средната класа". Каква "средна класа" си ти бе паллячо? Ти първо нямаш потребителска култура, хвърляш се на скъпи стоки само защото са скъпи, и таарикатите от селата се подиграват с вас и ви продават фураж за 5 лева килото. После се смеят как "гражданята" дават по 50 стотинки за едно яйце. В Европа няма такива цени!

35

Чичо Пешо

преди 3 години

С глобички по 100-200лв до никъде. За една седмица ще я избият. Тука си требе секира. Затворени пазари, глоби по 5-10 хиляди лева, обществено полезен труд, затвор за неиздаване на касови бележки и т.н.

34

До 16

преди 3 години

Е да, но аз от години купувам домати от една и съща сергия за по 5-5.50лв/кг и редовно се изкупуват. Да, много хора търсят евтиното, но все повече хора от средната класа търсят вкусна и качествена храна и за тях не е проблем да дадат по-висока цена. С всяка стока е така. Аз поне не разбирам защо бих пил всеки ден по една 2л "бира", вместо една 0.5л но качествена бира, пък било то и през ден да е, ако не мога да си позволя всеки ден. Същото е и с колбаси, млечни продукти..

33

Проблема не е в

преди 3 години

кантара и количеството, а в качеството на онова което ви пробутват. Масова практика на пазарите е да сложат хубава стока отпред, а от зад набързо да ви загънат скапан ***

32

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Виждаш изгодни а цена, като сложиш намаления грамаж си идва като цена от маркета.==========Те така е и на морето.Резервирате стаи на първа линия, но се оказват кутийки, понеже от тях е взето място за тераска малка.Още малко место е взето за банята, за вас остава стая-килия.Кой ви е виновен, питам ?!

31

Анонимен

преди 3 години

до РАН - ЪТНе те знам, ама явно ти при соца не си живял или те е хванала деменцията. Тогава 99% от везните имаха нещо пипнато и почти всички ходеха на пазар със собствени кантарчета, ей така за всеки случай.

30

Шеф Манчев

преди 3 години

Бойкот на измамните пазари! Не купувайте от там!

29

аз

преди 3 години

Хората в Ирландия са го измислили,лесно ясно и просто-всичко си има цена на единична бройка и се продава на бройка,а по дребни и насипни стоки на торбички и цената е на торбичка-кантари няма.Ама тук сме много умни,хитри и тарикати.Затова сме каймака на утайката.

28

Пич

преди 3 години

Ама това си е национален спорт още от времето на другарите. Като дете когато ме пращаха да купя нещо винаги рестото не беше ОК. Все разправии, все някой се опитва да те "метне" с 5-10-20 стотинки. По селата се крадеше масово, по заводите се крадеше масово, шофьорите на камиони крадяха нафта (и филм направиха дори с тази тема), изобщо "социализъма" си беше една голяма схема за кражби. В момента продължаваме по инерция. Тоест, какво се оказва - не е виновна системата, хората са общото звено :)

27

Анонимен

преди 3 години

По време соца 99% от продавачите по магазините минаваха през затвора. На село имаше бакалия, плод зеленчук, железария, още една бакалия, ресторант. Единия бакалин, железара и плод-зеленчука лежаха, другия бакалин само го уволниха с глоба. Кръчмари се смениха поне трима. Хлебарница, сладкарница минаха метър, щото продават пакетирано и на бройки.

26

Юнал Джемилов

преди 3 години

До До Юнал ДжемиловЛечи си че не си ял яки османлииски шамари скоро май май

25

don

преди 3 години

Той през смях ми заяви в прав текст:"Ами ти какво искаш,навсякъде е така,на кой пазар не лъжат".Просто уникална простотия,наглост и измами.

24

Бай Кольо

преди 3 години

А това че никой не дава касови бележки не е ли важно?

23

Дзъ

преди 3 години

Няма изненада в статията. За пазар Димитър Петков - вижте хъхрещите прекупвачи/продавачи и нЕма нижда да измервате точността на кантарите

22

Анонимен

преди 3 години

Така.В статията никъде не пише, че кантарите са неточни. Пише само, че не са минали проверка. 90% от кантарите вече са електронни и си излизат точни още от завода и нямат нужда от натройки, калибровки, тарирания и пр.

21

don

преди 3 години

А изобщо има ли пазар на който не се ***,и това е със съдействието на простата и фалшива държава.Доказателство: ЗАЩО НА ВСЕКИ КООПЕРАТИВЕН ПАЗАР НЕ СЕ ПОСТАВЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КОНТРОЛНИ КАНТАРИ? Аз преди време хванах на място един такъв измамник на пазара и отивайки да се оплача на шефа на пазара,

20

Бай Тоз

преди 3 години

Че то по соца се крадеше повече, бе момче!Който не краде от държавата, краде от семейството си!Това беше девизът на повечето българи.