69

Става става

преди 3 години

До РеалистСтава така, че 70% от тия депозити са до 2500 лв. Виж статистиката на БНБ.

68

До 82

преди 3 години

Сметките ти са за София и то пресилени. Средният брой членове на едно домакинство са почти двама. За София двама души могат да издържат и с по-малко пари от 2500 лева, примерно с 1000-1200 лева, а в провинцията и с 600-700 лева. До 3 месеца ще издържат 30%, но средно е примерно 1 месец, а ти смяташ с 3 и т.н. По принцип си на прав път, но повече от 15-20 милиарда трудно могат да се докарат без онези 9% с най-много спестявания.

67

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 81"Да де, ама средно българина може да издържи без заплата десетки години. Един с чекмеджета с пачки за много хилядолетия напред, вдига много средното ниво."Даже и да тролите не можете. Дори да ги имаше тия пачки, те едва ли са декларирани, че да влязат в каквато и да било статистика, да не говорим, че едва ли точно тоя с "пачките" са го питали за тая анкета.

66

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 65Ами мен не е толкова лесно от колкото си го представяш :))) Имам познати наркомани, даже с единия съм работил (аз също съм опитвал разни нещица), та хубаво че майка му от Австрия му праща пари, че ако го слушаш, изкарва по 10-15 бона на месец :)))Плюс това някой трябва да ти даде тласък в този ск апан живот, без подкрепа си за никъде, не гледай холивудските филмчета, това е реалността :))))

65

Анонимен

преди 3 години

До РеалистЗащо да не става? 32% имат спестявания за между 6 месеца и неограничено време. В България 32% са 2 милиона. За 6 месеца на едно нормално семейство са му нужни към 2500 на месец: 15 000 по 2 милиона са 30 милиарда, и то ако всички имат само по толкова,а някои са много над средното.Добави към това и тия с трита месеца 30%: 7500 по 2 милиона още 15 милиарда: Общо 45 милиарда без въпросните свръхбогати хора.Сметката излиза.

64

Анонимен

преди 3 години

Да де, ама средно българина може да издържи без заплата десетки години. Един с чекмеджета с пачки за много хилядолетия напред, вдига много средното ниво.

63

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 69"Добра заплата означава, да можеш да си покриеш елемнтарните сметки и да не гладуваш. Сега ще ми кажеш, че чисачите гладуват в цял свят."Добра заплата означава спрямо стандарта на обществото. Както ти каза някой по-долу, явно ДОРИ като чистач можеш да изкарваш, ако си кадърен. Смятай тия дето реват че няма - явно са по-некадърни от някои чистачи. Ами, нормално е да "няма".

62

Анонимен

преди 3 години

Не мога да издържа 3 месеца без заплата.Мога 6 месеца в момента.

61

Реалист

преди 3 години

37% нямат спестявания30% имат спестявания за до 3 месеца16% за 3-6 месеца7% за 6-12 месеца9% за повече от годинаВ същото време имало някакви над 60 милиарда спестявания на домакинства и НТООД. Как става тази работа?

60

Анонимен

преди 3 години

Цял свят живее на заеми. Само българите се тревожат че им били малки спестяванията.

59

нов ред

преди 3 години

Ами нали това е целта на либералната и-з..ме--т бе аланколу !В САЩ е по- зле 67% живеят от заплата на заплата.Едно време хората се хвалеха със спестявания ,апартамент,вила ,къща на село ,жигула.Сега се хвалят ,че имат нисколихвен кредит !Рано или късно това удоволствие ще се плаща прескъпо -живей сега граби с пълни шепи на кредит,а плащането за по-натам в неясното бъдеще.Но ето че чичо вирус дойде и настъпи денят на голямото изтръскване на брашнения чувал!

58

Анонимен

преди 3 години

"Никъде по света няма чистачи с добра заплата и има защо."Парадокс. Чистачите на офиси, които познавам в България са с над средната заплата за страната.

57

Анонимен

преди 3 години

Абе аз ще издържа и 6 месеца без заплата, ама децата ми кой ще ги гледа?

56

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Никъде по света няма чистачи с добра заплата и има защо."Добра заплата означава, да можеш да си покриеш елемнтарните сметки и да не гладуваш. Сега ще ми кажеш, че чисачите гладуват в цял свят.

55

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 64Темата не е за това, че си ависим от заплата си, а за това, че не можеш д изкараш и 3 месеца без такава, зщаото пари спестенин яма. Каква алтернатива предлагаш? На мен ми е лесно - мога да ловувам и с лък, ако се нлаожи, Терсене е, амаще се оправя и мога да си сдялам къщица от дърво, ако има нужда.

54

Анонимен

преди 3 години

До 65WTF ?!?!?

53

Анонимен

преди 3 години

До 11 48Те могат да изкарат до живот, стига да са крали правилно :))) Даже ще осигурят и внуците си, какви години бълнуваш :))

52

Анонимен

преди 3 години

Със спестяване до никъде няма да стигнете. Вие докато спестите някаква съществена сума пари животът ви е минал вече сте стари и с единия крак в гроба. Междувременно парите ги изяла инфлацията.Нещата стават само с далавера. правиш фирми, правиш проекти, кандидатстваш по европрограмаи, и всяка година *** примерно едни 300 000 евро, плащаш си таксата спокойствие към ГЕРБ и с останалото си гледаш кефа. Това го правят поне 80% от бизнесмените в България.

51

Анонимен

преди 3 години

И аз така. Събирам събирам за мерцедес, накрая не издържа и си купя с парите баничка и боза

50

ЕвроПачкаЗлатноКюлче

преди 3 години

я някои само в нощното шкафче имат за поне 10 живота!