69

сДС

преди 3 години

Припомнете си кой беше кмет на софето, когато се разпродаваха парцелите с детски градини в центъра и кой беше премиер, и ги заведете всичките дечурлига в дворовете на вилите им.

68

Анонимен

преди 3 години

Спокойно вече се подготвя следващата предизборна програма на Йорданка Фандъкова.Основният акцент в нея е нови детски градини и ремонт и разширяване на пътната инфраструктура в кварталите.Заедно можем да градим съвременна България.

67

До коментар 11

преди 3 години

Ти пак малко си живял, братле. Аз бях 10 години и споделям мнението ти. Десет изгубени години от моя живот. Сега се опитвам да наваксам това време, но е голямо нагорнище. Не бих казал, че има нещо с което да запомня този град. Всеки има избор. Имам приятели, които много харесват да живеят там. Различни хора, различни мнения. Разбирам : )

66

Анонимен

преди 3 години

Трябва да се гледа кога е открита яслата. Годината на раждане на детето ако съответства с годината на откриване на яслата - 50 точки бонус за класиране на детето.:D

65

Анонимен

преди 3 години

До 72 StoyanovИ аз смятам че не трябваше да дават стотици милиони от ЕС за магистрали, а за детски градини в София, но новите софиянци (вие) рИвете, че не можете да си ходите по родните места! Разберете се по между си какво искате!

64

Stoyanov

преди 3 години

До Анонимен"Ами придошлите си плащали данъците по родните места. Как да построят с тези пари градини в София, а?"------------------------------------------------------------------------------------Дават ни едни пари от ЕС, 1/3 са откраднати - другите за МЕТРО, ТАНГЕНТИ , МАНГЕНТИ. Тези пари са за всички българи , ама ги лапате само в София. Какво ме топли мен МЕТРОТО, ни и от моите пари са отишли за него.

63

Саксофонов

преди 3 години

Кво го мислихме, за 75 години комунизъм и градене на Тато-Мато, дето не сме можели да го боядисаме, пак стигнахме до жителства. Аз обаче предлагам следното: ако се върне жителство, то да е в малко по-съвременен вариант, а именно няма да е наследствено. Децата на кореняк да може да им се отнеме жителството ако се прецени, че не са завършили висше образование, започнали успешен бизнес или др. Да бъдат изселвани, а жилището им да се даде на селянин, който е по-умен и успешен от тях.

62

Анонимен

преди 3 години

До 65: записвал ли си дете в Париж или във Виена? Щото в Брюксел дори паркомясто не можеш да имаш ако не живееш в района по личен документ!

61

Анонимен

преди 3 години

Хем мразите соца, хем искате да се върнат глупостите им, не знам това дали е парадокс или лицемерие, или просто не знаете какво искате

60

Саксофонов

преди 3 години

Да се чудиш защо в Берлин, Париж и други столици няма жителство? Явно преместването там не е "вертикална обществена миграция".

59

Пак недомислици....

преди 3 години

Не 3 години отседналост, а ТРИ ПОКОЛЕНИЯ !!

58

Анонимен

преди 3 години

"софийското жителство ще оправи нещата. Допускът в столицата не е само географска, но и вертикална обществена миграция, житейско повишение, така че следва да се позволява само на реално осъществени, образовани, обезпечени и цивилизовани хора. "Спиред твия мироглед, смао в София има цивилизация и образивание, следователно хира извън София не стават, така чр няма да ги пускаме.

57

Анонимен

преди 3 години

Супер, ама махнете глобите, като го оставя само вкъши, аото хидя на работа.

56

Анонимен

преди 3 години

Това е добре за уседналостта, но трябва да е по квартали! Не тези живеещи в "престижен район" без тротоари и с "частни" улици да си нанасят децата в детската в близкия "краен" квартал с простите кореняк софиянци със средно...

55

Анонимен

преди 3 години

Искате гражданството да се върнело, ама на Бургас, Варна и Стара Загора, давате стотинкинот данъците, ооито внасят.

54

Краен квартал

преди 3 години

Малко е три години, за прием в ясла, поне пет години детето трябва да е живяло в квартала.

53

Анонимен

преди 3 години

До 53Тая задължителната за 4 годишните, ще се следи колкото се следеше и за 5 годишните. Демек никак. А и поз аван прейалено мниго хира, пропъснали детската градина, без да са стансли социопати (кието нямя нишо общо, но карай), а за сметка на товя са с много добри професии и се вписват в графата на "богатите"

52

До 51

преди 3 години

Ако искаш градът да се развива, логично е да се дават равни възможности и на развиващите го, а не само на тъпчещите на едно място, защото дядо им бил софинец. Смятам, че 3-годишен период е достатъчен, за да не спъва амбициозните хора да отглеждат деца тук.

51

Анонимен

преди 3 години

Единствено възстановяването на софийското жителство ще оправи нещата. Допускът в столицата не е само географска, но и вертикална обществена миграция, житейско повишение, така че следва да се позволява само на реално осъществени, образовани, обезпечени и цивилизовани хора. Всички други са добре дошли в София, но без правата на софиянец.

50

Анонимен

преди 3 години

Аз затива съм дал 100 лева на един авер, да ме пуше ня неговия адрес от 5 години вепе, а живея в чужбина. Застраховчица. Човещинка.